World AIDS DAG ǀ MIND CPH

| Af Michael Baastrup Portz1. december |
Del artikel

1. december markerer World Aids Day. En dag, der handler om at sprede viden om sygdommen HIV og AIDS og de mennesker, der lever med det.

Måske lever du med HIV eller AIDS?

Måske kender du nogen, der gør?

Eller måske du er en af dem, der har fået at vide, at du lever i risikogruppen for at blive smittet?

Men uanset hvad, så er en fælles faktor for mennesker, der på en eller anden måde lever tæt på HIV eller AIDS, at de ofte møder de stærkt negative fordomme, der eksisterer om sygdommen.

Fordomme som: "Hvis man er HIV smittet, så er man selv er skyld i det". "HIV er noget man dør af" eller at "HIV smittede personer lever et uansvarligt liv".

Disse fordomme og mange flere bidrager til en dårligere livskvalitet for dem, som lever med sygdommen. Disse fordomme kan være med til at gøre dig bange for at tale højt om din tilstand eller kan gøre dig konstant bekymret for at møde andre mennesker.

Hvis du tilhører en del af befolkningen, som har en øget risiko for at blive hiv smittet, kan det betyde en konstant bekymring for, om din sidste partner eventuelt kunne have smittet dig. Det kan være, du konsekvent gennemgår enhver mulighed for smitte for blot at blive endnu mere bekymret eller angst for HIV. Det kan også være, at du i sidste ende helt undlader at være sammen med nogen?

Der er altså både bekymringerne og frygten for fordommene og deres betydning for ens sociale færden, samt angsten for at blive smittet med en kronisk infektion.

Men hvad gør du hvis du lever et liv som HIV-smittet? Eller lever med en anden kronisk sygdom. Lader du dig styre af bekymringerne og angsten? Eller kunne du tænke dig at genfinde kontrollen over bekymringerne og dermed vende tilbage til et fuldt liv?

I Mind Cph kan vi hjælpe dig tilbage til et liv med den kvalitet og det indhold, du så brændende ønsker. Du kan lære at slippe af med angsten for sygdom, således du ikke længere behøves at have en endeløs strøm af ukontrollerbare tanker og bekymringer herom.

Du kan få dit liv og din livskvalitet tilbage på trods af sygdom og smitterisiko.

Glædelig 1. December.

Med venlig hilsen

Michael, psykolog Mind Cph

Vi kan også anbefale: 

Derfor forsvinder dine (corona)kilo næppe med en genåbning alene

Kender du det, lidt for mange dage i joggingbukser og lidt for meget hygge kan […]

4 råd til mere nærvær

  I dag skal vi fokusere på nærvær, og du får 4 konkrete råd til at […]

Bekymringerne bag facaden. Sådan ser de ud!

"Jeg duer ikke til det her job, det MÅ de da snart opdage"!?  "Det er […]

1 2 3 12

ONLINE BOOKING

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 31 11 13 15 eller på mail hello@mindcph.dk

Det er gratis og uforpligtende.

Mød psykologerne

Alle MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

envelopemap-markerlink linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram