/

World AIDS DAG ǀ MIND CPH

1. december markerer World Aids Day. En dag, der handler om at sprede viden om sygdommen HIV og AIDS og de mennesker, der lever med det.

Måske lever du med HIV eller AIDS?

Måske kender du nogen, der gør?

Eller måske du er en af dem, der har fået at vide, at du lever i risikogruppen for at blive smittet?

Men uanset hvad, så er en fælles faktor for mennesker, der på en eller anden måde lever tæt på HIV eller AIDS, at de ofte møder de stærkt negative fordomme, der eksisterer om sygdommen.

Fordomme som: "Hvis man er HIV smittet, så er man selv er skyld i det". "HIV er noget man dør af" eller at "HIV smittede personer lever et uansvarligt liv".

Disse fordomme og mange flere bidrager til en dårligere livskvalitet for dem, som lever med sygdommen. Disse fordomme kan være med til at gøre dig bange for at tale højt om din tilstand eller kan gøre dig konstant bekymret for at møde andre mennesker.

Hvis du tilhører en del af befolkningen, som har en øget risiko for at blive hiv smittet, kan det betyde en konstant bekymring for, om din sidste partner eventuelt kunne have smittet dig. Det kan være, du konsekvent gennemgår enhver mulighed for smitte for blot at blive endnu mere bekymret eller angst for HIV. Det kan også være, at du i sidste ende helt undlader at være sammen med nogen?

Der er altså både bekymringerne og frygten for fordommene og deres betydning for ens sociale færden, samt angsten for at blive smittet med en kronisk infektion.

Men hvad gør du hvis du lever et liv som HIV-smittet? Eller lever med en anden kronisk sygdom. Lader du dig styre af bekymringerne og angsten? Eller kunne du tænke dig at genfinde kontrollen over bekymringerne og dermed vende tilbage til et fuldt liv?

I Mind Cph kan vi hjælpe dig tilbage til et liv med den kvalitet og det indhold, du så brændende ønsker. Du kan lære at slippe af med angsten for sygdom, således du ikke længere behøves at have en endeløs strøm af ukontrollerbare tanker og bekymringer herom.

Du kan få dit liv og din livskvalitet tilbage på trods af sygdom og smitterisiko.

Glædelig 1. December.

Med venlig hilsen

Michael, psykolog Mind Cph

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down