/

Unge

Ifølge statistikkerne mistrives unge mere end nogensinde. Du kan undgå at blive en del af statistikkerne, få hjælp til at bryde mistrivslen og komme tættere på det ungdomsliv, du drømmer om.

Der er høje krav og forventninger til ungdomslivet i dag. Du skal være sjov, social, have gode karakterer, se godt ud, elske dig selv, være sårbar men kontrolleret osv. osv. 

Det er svært at leve op til det hele. 

Heldigvis behøver du ikke drukne i oceanet af idealer og muligheder. Du kan lære at flyde, svømme og trække vejret midt i bølgerne.

Søg hjælp, hvis du er træt af at føle, at du ikke slår til!

Rigtig mange unge kæmper med usikkerhed og overtænkning, lavt selvværd eller en ubehagelig selvbevidsthed. Mange vil også overdrevent evaluere sig selv og sammenligne sig med andre og ofte lide af en overdreven perfektionisme og udpræget utilfredshed med udseendet. Sidst men ikke mindst er der også mange der er bange for at gå glip af alle de sjove ting i tilværelsen - de fede fester, de sjove oplevelser alle andre har - selvom der sker en masse rundt om dem.

Mange har også vanskeligheder i kærligheden og måske også problemer med seksualitet.

Mange har også relationelle vanskeligheder med forældre eller kammerater, er blevet mobbet eller har det svært i familien eller vennekredsen.

Det er helt okay og en uundgåelig del af ungdommen, at opleve en snert af dette en gang imellem. Men når det begynder at begrænse dig, har det taget overhånd, og så er det ikke længere okay.

Louise Hollier Bodal
Ungepsykolog

Jeg hjælper dig til mindre angst og større selvfølelse.

Mai Agerbæk-Larsen Ungepsykolog 

Jeg hjælper dig af med bekymringer, tristhed præstatiionsangst og lavt selværd.

Sofie Boye Kromann
Ungepsykolog

Pt. kan du ikke booke en tid, da jeg har orlov for at skrive en PhD om digital mobning.

Sådan kan vi hjælpe dig

I terapien møder vi dig der du er og sammen udforsker vi hvilke tankemønstre, strategier og adfærd, der spænder ben for din trivsel, og vi udforsker alternativer, så du kan komme i gang med at afprøve nye måder at være i verden på. Selvfølgelig er det ikke alting, der er indenfor din og vores kontrol. Men den kontrol vi sammen vil finde, vil vi bruge på at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at du kan leve det ungdomsliv du ønsker.

Du vil opdage, at (ungdoms)livets uundgåelige udfordringer og nedture ikke behøver at fylde helt så meget, som de måske gør lige nu, og du vil erfare, at en reducering af dine bekymringer og negative og selvkritiske tanker giver dig langt mere overskud til at være den version af dig selv, som du gerne vil være.

Har du brug for en at tale med?

Det kan være rigtig godt at tale med vennerne, men der er en grænse for, hvor meget venner kan hjælpe. Det samme gælder forældre og andre voksne i dit liv. Det kan derfor være en rigtig god idé at tale med en psykolog, der er trænet i at tale og som kan give dig værktøjer til den forandring du ønsker. 

Metakognitiv terapi er en effektiv terapi

Vores psykologer bruger en metode der hedder metakognitiv terapi. Det betyder at vi både er rigtig gode at tale med om det der er svært, men også at vi er gode til at hjælpe dig med at komme videre så du kan være mindre selvkritisk og bekymret. 

Er du forælder til en ung der har det svært?

Det kan være rigtig svært at være forælder til en teenager og der kan følge mange bekymringer og selvransagelser med. Det er svært at vide om terapi er det rette og du kan altid ringe til os for en afklaring. Kontakt os hvis du har interesse i at høre mere om  vores tilbud til forældre.
  • Jeg har lært at styre mine tanker, fremfor at de styrer mig. Jeg er blevet meget gladere, og kan genkende mit gamle jeg igen, uden dumme tanker, der har taget over.

    Chili, 16: 1:1 terapi
  • “Jeg er blevet gladere for mit liv og mere nærværende i mit forhold. Jeg har mere overskud og energi, end før i tiden.”

    Clara, 26 år: 1:1 terapi
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb

Ofte stillede spørgsmål

Er det akavet at gå til psykolog?
Nogle har forestillinger om, at det at være hos psykolog indebærer intense analyserende blikke, lange tænkepauser og en alvorlig, tenderende til dyster, stemning. Sådan behøver det ikke være. Vi laver terapi under uhøjtidelige rammer, hvor der er plads til det hele - også smil og grin.
Kan en ’’gammel’’ psykolog godt forstå hvordan det er at være ung?
Ja. Vores ’’gamle’’ psykologer, som i øvrigt slet ikke er gamle, er topspecialiserede og har mange års erfaring - også med at hjælpe unge. Så uanset hvor ’’ungdommelige’’ dine problematikker føles, skal du ikke være bange for, at du ikke vil blive forstået. Hvis du foretrækker det, har vi også flere yngre psykologer, som brænder for at gøre en forskel for dig og andre unge.
Hvad nu hvis det ikke virker?
Det behøver du ikke bekymre dig om. Hvis du er med på at tage tyren ved hornene og begynde at gøre noget anderledes, så kan vi love dig for, at du vil se fremskridt.
Kan man få onlineterapi?
Ja, man kan få metakognitiv terapi online. Alle vores psykologer er trænede i online terapi og det er vores erfaring at det fungerer rigtig godt. Det er nemt og enkelt og du kan booke en online session ved at kontakte os eller booke i vores online kalender. Du får et link til vores online møderum og så forløber en session på samme måde, som den ville hvis det var med fysisk tilstedeværelse. Du kan også sagtens kombinere dine online sessioner med fysiske fremmøder.
Er mit problem vigtigt nok til at gå til psykolog?
Ja. Uanset karakteren af dit ubehag, så er det altid en god idé at gøre noget ved det. Man kan sjældent regne med at selvkritiske tankemønstre og andre negative mentale vaner forsvinder af sig selv – hvis man ikke bryder dem, risikerer man derimod at de bliver hængende og fortsætter med at skabe en klump i maven.
Burde jeg kunne klare det selv?
Du har helt sikkert allerede forsøgt. Måske du har bedt dig selv om at tage dig sammen, måske du forsøger at holde de negative tanker væk, måske du har læst både den første, anden og tredje selvhjælpsbog. Måske noget af dette virker på kort sigt, men hvis det ikke har skabt en grundlæggende forandring endnu, så kommer det næppe til det, selvom du bliver ved.

Det er altid en god idé at tale med en fagperson, der står udenfor rodebutikken og kan hjælpe dig til at spotte nogle af de blinde vinkler, som alle har.
Hvad koster det?
Se vores priser HER
Behøver vi gennemtrawle min barndom for at jeg kommer videre?
Nej. Vi er af den overbevisning, at vi ikke behøver at rydde op i kufferten, for at komme videre. Det eneste rod vi skal have gjort noget ved, er det tankemæssige rod der spænder ben for din trivsel. Vi er dog ikke rigide, og det er aldrig forbudt at tale om ting i din barndom eller fortid, men vi forsøger at kigge fremad og at forholde os til hvad du kan gøre her og nu, for at opnå de forandringer du ønsker.

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down