/

1:1 Terapi

Et terapiforløb er din mulighed for et individuelt tilpasset udviklingsforløb, hvor du i et fortroligt og professionelt rum kan modtage behandling for psykisk mistrivsel, udvikle dig på et personligt plan, ændre din adfærd eller blive bedre til at håndtere udfordringer i livet. 

Det kræver tillid, vilje og mod at starte en personlig udviklingsrejse, men effekterne er livsændrende.
Det kræver ingen forberedelse eller andre særlige forudsætninger at starte i terapi, da vores psykologer både er engagerede og trænede i at lede dig gennem de forandringer, du ønsker.

Terapien kan hjælpe dig ud af lidelser som f.eks. stress, angst og depression og kan hjælpe dig med at forebygge det. Terapien kan også hjælpe dig til at slippe overtænkning, forbedre dit selvværd eller slippe vrede, frustrationer og tidligere traumer. I terapi kan du desuden arbejde med at udvikle dig på et personligt plan, hvor du kan blive bedre til at regulere dine følelser, ændre din adfærd eller skabe et stærkere fundament til at håndtere livets og hverdagens udfordringer.  

Terapi er en investering i din velvære og mentale overskud, din nuværende situation og din fremtid. 

Terapi

Et terapiforløb er altid individuelt tilpasset og indhold, omfang og varighed afhænger af, hvad du søger terapi for. 

Et typisk individuelt forløb hos os varer omkring 8-12 sessioner. Du kan opleve at have enten et kortere eller et længere forløb, men som udgangspunkt er metakognitiv terapi en korttidsbehandling.

De fleste mærker en effekt af terapien efter få sessioner.

I starten af forløbet anbefaler vi som regel sessioner med omkring en uges mellemrum. Senere kan der gå lidt længere tid i mellem sessionerne og vi afslutter oftest med vedligeholdende booster sessioner, hvor vi hjælper dig med at sikre at du fastholder de nye vaner.

Et forløb kan også foregå online.
  • Mit forløb har været over al forventning. Det var et forløb hvor jeg skulle lære at arbejde med mine grublerier. Jeg troede faktisk ikke at jeg ville kunne mærke en reel forskel, men allerede efter et par uger steg mit humør og mit overskud blev meget større, så stor tak fra mig og min familie

    Frederik 36 år: Individuelt forløb
  • “Jeg er blevet gladere for mit liv og mere nærværende i mit forhold. Jeg har mere overskud og energi, end før i tiden.”

    Clara, 26 år: Individuelt forløb
  • Jeg er blevet mere bevidst om, hvornår mine bekymringer opstår, og hvordan min trang til at kontrollere mine tanker ikke er hensigtsmæssige. Tanker går over af sig selv, hvilket har været en “aha” oplevelse. Jeg kan stole på at mine tanker aldrig kan løbe helt løbsk.

    Juliane 26 år: deltager på gruppeforløb

Sådan ser et typisk terapiforløb ud

I den første session afdækker vi og afklarer, hvilke mål og ønsker du har for terapien og du får en klar idé om, hvordan det vil være at arbejde med din problemstilling hos os. 

Selve terapien består derefter af samtale, øvelser og refleksioner. Målet er, at du får en god forståelse for dine egne tanke- og handlingsmønstre og vi giver dig de værktøjer, du har brug for, for at ændre det uhensigtsmæssige. Terapien er praksisnær og dit hjemmearbejde er tæt koblet til din hverdag. 

Selvfølgelig kræver det vedholdenhed og en indsats at gå i terapi, men gevinsterne ved terapien viser sig hurtigt og giver pote i form af større overskud. 

Ved 1:1 terapi booker du en session fra gang til gang, men det kan være en fordel at booke nogle sessioner i samråd med psykologen, især hvis du har særlige ønsker til tidspunkter. 

En session varer omkring 50 minutter, og er sat af som en tidsramme for bedst muligt at kunne strukturere sessionerne. Hvis psykologen vurderer, der er behov for lidt mere tid til at gennemgå og forstå pointerne, forlænges sessionen en smule – og omvendt hvis det vurderes at øvelserne og pointerne er opnået vil sessionen blive afrundet lidt før.

Du vil være tilknyttet samme psykolog under hele forløbet, medmindre du selv ønsker at skifte. Kemi og forståelse er vigtigt for samarbejdet, og vores psykologer har fuld respekt for dine ønsker og hjælper dig gerne videre, hvis du ønsker det.

En psykolog har tavshedspligt og må ikke videregive informationer om dig eller dét I drøfter i terapien. 

Det får du ud af et forløb

Du får konkrete strategier til at forbedre dit mentale sundhed
Du får en øget indsigt i og bevidsthed om dine egne tanker, følelser og adfærd
Du vil opdage, at tanker hverken er ukontrollerbare eller farlige, men i høj grad normale og noget du selv kan styre
Du vil få det bedre med dig selv og bedre kunne leve det liv, som du ønsker at leve

Psykisk lidelse

Vores psykologer er trænede i behandling af de fleste psykiske lidelser og kan hjælpe dig uagtet grad og omfang af lidelse.

Når du er i noget svært

Vi kan hjælpe dig hvis, du befinder du dig i en krise, er ramt af kritisk sygdom eller er pårørende til en der har det svært.

Forbedring og udvikling

Vi kan hjælpe dig hvis du ønsker personlig udvikling, eller på anden vis har områder i dit liv du ønsker at forbedre og udvikle.

Praktisk information

Alle psykologer hos MIND CPH er omfattet tavshedspligten, jævnført straffeloven. Det betyder, at sessionerne foregår i et fortroligt rum, hvor det psykologen og dig taler om bliver mellem jer. Terapien er et sted hvor du trygt kan fortælle lige det du har behov for, uden frygt for at det kommer ud.

Vi på MIND CPH er ligeledes underlagt persondataloven, hvilke betyder at dine personfølsomme data behandles sikkert hos os. Du kan læse mere persondatapolitik her.

Hvis du har spørgsmål til et individuelt terapiforløb, er du velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 for en uforpligtende og gratis samtale. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk.

Mød psykologerne i MIND CPH

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down