/

1:1 Terapi

Vi tilbyder 1:1 terapiforløb hos universitetsudannede psykologer, som alle er specialiseret i metakognitiv terapi. Vi tilrettelægger terapien ud fra de behov og udfordringer du bringer med. Vi møder dig der hvor du er og vi hjælper dig der, hvor du vil hen.

Når du kommer ind i klinikken, vil du opleve en tryg og rolig atmosfære, hvor du kan læne dig tilbage i vores reception med en dejlig kop te eller kaffe, og du vil blive hentet af din kommende psykolog ved sessionens start. Vi gør vores absolut bedste for at skabe gode rammer for terapien.

Et forløb hos os vil blive struktureret ud fra din unikke livssituation, så vi kan hjælpe dig lige der, hvor du har behov for det. Vi arbejder ud fra en nyere terapiretning kaldet metakognitiv terapi, som er en terapiform, der har vist sig at være særlig effektiv, da den går direkte til sagens kerne, og er med til at ændre på de uhensigtsmæssige strategier, som udvikler og vedligeholder den psykiske mistrivsel. Målet med terapiformen er at du udvikler mental fleksibilitet, så du opnår en følelse af at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser.

For at booke et 1:1 forløb kræver det ingen særlige forudsætninger - vores psykologer er trænet i at hjælpe dig med lige den situation du er i. Det er vores opgave at klæde dig godt på indenfor den metakognitive terapi, og du behøver derfor ikke forberede dig.

Forløb

Et forløb hos os varer typisk omkring 8-12 sessioner. I starten anbefaler vi som regel sessioner med en uges mellemrum, men senere kan der gå lidt længere. Du kan også opleve at have et længere forløb, men som udgangspunkt er metakognitiv terapi en korttidsbehandling, og de fleste mærker en effekt af terapien efter få sessioner.

Ved booster sessioner kan man efter forløbet komme ind til en individuel session for at sikre, at der bliver holdt fast i teknikkerne i hverdagen og for at få genopfrisket nogle af redskaberne.

Sådan ser et typisk terapiforløb ud

En individuel session hos os foregår i vores hyggelige lokaler på Bredgade i indre København. Det er også muligt med et online forløb, som du kan læse mere om her. Vi har som regel kort ventetid, og du kan derfor typisk booke en session indenfor en uge. Ved 1:1 terapi booker du en session fra gang til gang, og vil altid kunne aflyse indenfor vores afbudsbetingelser.

En session varer 50 minutter, og er sat af som en tidsramme for bedst muligt at kunne strukturere sessionerne. Hvis psykologen vurderer, der er behov for lidt mere tid til at gennemgå og forstå pointerne, forlænges sessionen en smule – og omvendt hvis det vurderes at øvelserne og pointerne er opnået vil sessionen blive afrundet lidt før.

Når du starter i et 1:1 forløb hos os vil du starte hos en psykolog, som du vil være tilknyttet under hele forløbet, så I har de bedste forudsætninger for at fordybe jer i terapien sammen. Det terapeutiske samarbejde mellem psykolog og klient er en essentiel del af et godt udbytte, og hvis du ikke oplever den rette kemi, så tøv ikke med at bringe dette op, da psykologerne har fuld forståelse for det. Det vigtigste for os er at du er tryg i terapien. Under terapien vil du blive introduceret for metakognitive redskaber og øvelser, som passer til netop din livssituation. Psykologen vil sikre sig at du har en oplevelse af også at kunne implementere disse redskaber ude i det virkelige liv, og ikke kun i terapilokalet. 

Det får du ud af et forløb

Du lærer konkrete strategier til at forbedre dit mentale sundhed
Du får en øget indsigt i og bevidsthed om dine tankeprocesser
Du vil opdage at dine bekymringer og negative tanker ikke er ukontrollerbare, men i høj grad er noget du selv kan styre
Du vil få det bedre med dig selv og bedre kunneleve det liv som du ønsker at leve

Psykisk lidelse

Vores psykologer er trænede i behandling af de fleste psykiske lidelser og kan hjælpe dig uagtet grad og omfang af lidelse.

Når du er i noget svært

Vi kan hjælpe dig hvis, du befinder du dig i en krise, er ramt af kritisk sygdom eller er pårørende til en der har det svært.

Forbedring og udvikling

Vi kan hjælpe dig hvis du ønsker personlig udvikling, eller på anden vis har områder i dit liv du ønsker at forbedre og udvikle.
  • Forløbet har gjort mig opmærksom på at der har været bestemte strategier jeg har brugt uden at være opmærksom på det, eks. Skubbe tanken væk, få dårlig samvittighed og føle det er forkert at tænke sådan. Det har gjort mig opmærksom på at man ikke behøves at have det sådan.

    Livia 21 år: deltager på gruppeforløb
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb
  • Jeg er blevet mere bevidst om, hvornår mine bekymringer opstår, og hvordan min trang til at kontrollere mine tanker ikke er hensigtsmæssige. Tanker går over af sig selv, hvilket har været en “aha” oplevelse. Jeg kan stole på at mine tanker aldrig kan løbe helt løbsk.

    Juliane 26 år: deltager på gruppeforløb

Mød psykologerne i MIND CPH

Praktisk information

Alle psykologer hos MIND CPH er omfattet tavshedspligten, jævnført straffeloven. Det betyder, at sessionerne foregår i et fortroligt rum, hvor det psykologen og dig taler om bliver mellem jer. Terapien er et sted hvor du trygt kan fortælle lige det du har behov for, uden frygt for at det kommer ud.

Vi på MIND CPH er ligeledes underlagt persondataloven, hvilke betyder at dine personfølsomme data behandles sikkert hos os. Du kan læse mere persondatapolitik her.

Hvis du har spørgsmål til et individuelt terapiforløb, er du velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 for en uforpligtende og gratis samtale. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk.

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down