Terapi

Terapi

Vi tilbyder dig et skræddersyet individuelt terapiforløb hos universitetsuddannede psykologer, som alle er specialiseret i metakognitiv terapi. Hos MIND CPH er du i centrum, og vores terapi er tilrettelagt efter dine behov og udfordringer. Vi gør vores bedste for at skabe trygge rammer, som du føler dig tilpas i, så vi kan hjælpe dig bedst muligt på vej.

Vores psykologer har alle god erfaring med metakognitiv terapi. De vil sammen med dig strukturere et forløb, som tager udgangspunkt i din unikke livssituation og vil hjælpe dig netop der, hvor du har brug for det.

Læs mere om vores psykologer.

Metakognitiv terapi er en nyere terapiretning, der har vist sig særlig effektiv, fordi den går direkte til sagens kerne og forandrer den tænkningsstil, der skaber og vedligeholder psykisk mistrivsel. Målet med metakognitiv terapi er at udvikle mental fleksibilitet, hvor du oplever at få kontrol over dine tankeprocesser igen.

Læs mere om metakognitiv terapi

Hvis du har spørgsmål til et individuelt terapiforløb, er du velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 for en uforpligtende og gratis samtale. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk.

If you prefer therapy in English, do not hesitate to contact us, we have good experience in metacognitive therapy in English. You can read more here.

Hvordan fungerer en individuel session hos os?

En individuel session hos os foregår i vores hyggelige lokaler på Bredgade i indre København.

Igennem sessionerne vil psykologen præsentere dig for metakognitive redskaber, øvelser og teknikker, der passer til dig og dine problemstillinger. Fra gang til gang samles der op på de introducerede redskaber og øvelser, for at sikre at de bliver brugt lige dér, hvor du har mest brug for dem – nemlig i den virkelige verden og ikke kun i sessionerne sammen med psykologen.

En session varer 50 minutter, men kan variere en smule fra session til session for at sikrer, at den enkelte klient får mest ud af sessionen. De 50 minutter er sat som en tidsramme for at kunne strukturere sessionerne. Psykologen vil således afrunde session lidt tidligere, hvis det vurderes, at de ønskede pointer og øvelser er opnået. Ligeså, vil sessionen forlængelses en smule, hvis der er behov for lidt ekstra tid til at få gennemgået og forstået pointerne.   

Du vil starte hos en af psykologerne, der vil følge dig gennem hele forløbet. Vi ved at kemien og relationen mellem psykologen og dig er en vigtig del af terapien. Hvis du føler, at der ikke er den rigtige kemi eller du har brug for at sessionerne skal være anderledes, så tøv ikke med at sig det, psykologerne har fuld forståelse for dette. De vil sammen med dig, kunne strukturere forløbet så det passer lige netop til dine behov eller henvise til en af de andre psykologer i klinikken. Det vigtigste er, at du er tryg i terapien hos os. 

At booke en individuel session hos os betyder ikke, at du har bundet dig til et terapiforløb, men blot til den ene samtale. Du vil kunne booke sessionerne fra gang til gang og vil altid kunne aflyse indenfor vores afbudsbetingelser, hvis det alligevel ikke passer ind.


Hvornår kan jeg mærke effekten?

Et typisk forløb varer et sted mellem 8-12 sessioner. Varigheden er naturligvis forskelligt fra person til person og kan være svært at sige helt præcist. Et forløb kan både være lidt kortere og lidt længere, men som udgangspunkt er metakognitiv terapi en korttidsbehandling, idet den går direkte til sagens kerne. De fleste mærker en effekt af terapien efter relativ kort tid, men der kan godt gå noget tid, inden man har fået det helt under huden.

Vi anbefaler at du i starten af forløbet kommer en gang om ugen, når du præsenteres for de nye strategier. Efterfølgende kan der godt gå lidt længere tid mellem sessionerne, når de introduceret redskaber og strategier skal øves og implementeres i hverdagen. Forløbet skal dog passe til dine behov, så du vil sammen med psykologen tilrettelægge forløbet, så det passer bedst til dig.

Vi har også god erfaring med booster sessioner. Her kan man efter forløbet komme ind til en individuel session for at sikre, at der bliver holdt fast i teknikkerne i hverdagen og eventuelt for at få genopfrisket nogle af redskaberne.

Vi har ikke ventetid og kan som regel tilbyde dig en tid indenfor en uge – og ofte hurtigere.

Metakognitiv terapi til mænd

Hos MIND CPH har vi god erfaring med metakognitiv terapi til mænd.

Har du også svært ved at tale med andre om dine problemer?

Fortæller du tit dig selv, at det nok skal gå, og lader som om, du har det fint, selvom du godt kan mærke, at bekymringerne ikke forsvinder af den grund?

Undersøgelser fra Forum for mænds sundhed viser, at mænd generelt er dårlige til at tale om deres fysiske og psykiske problemer. Mænd har i stedet en tendens til at trække sig og gruble over, hvorvidt deres bekymringer er reelle og vigtige nok. Hvilket på sigt kan føre til:

  • Øget risiko for stress, angst eller depression.
  • Mindre overskud og energi i hverdagen til at klare både job og familie.
  • Forringet humør, nattesøvn og øget negative tankemønstre.
  • Mindsket selvværd.
  • Øget risiko for at udvikle suicidale tanker.

Kan du genkende nogle af de ovenstående punkter? Så ved du sikkert også, at de negative tanker ikke bare går væk af sig selv, men i stedet kræver, at du får gjort noget ved dem.

Hos MND CPH har vi god erfaring med metakognitiv terapi til mænd.

Metakognitiv terapi er en effektiv behandlingsform, der har vist sig at være særdeles effektiv til mænd. Vi forholder os til nuet og vi kigger fremad. Vi graver ikke i din barndom eller dvæler ved din fortid. Vi koger heller ikke suppe på dine følelser, og du behøver ikke en dybere selvindsigt for at få det bedre. Tværtimod – Vi hjælper dig med at flytte fokus fra dit indre liv til de ydre realiteter via konstruktive handlemuligheder fremfor grublerier og bekymringer.

Læs mere om metakognitiv terapi.

Du er meget velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 eller skrive til os på Hello@mindcph.dk og høre mere om MIND CPH og hvordan vi kan hjælpe dig. Det er gratis og uforpligtende at ringe og skrive til os.


Tavshedspligt

Alle psykologer hos MIND CPH er omfattet tavshedspligten, jævnført straffeloven. Det betyder, at sessionerne foregår i et fortroligt rum, hvor det psykologen og dig taler om bliver mellem jer. Terapien er et sted hvor du trygt kan fortælle lige det du har behov for, uden frygt for at det kommer ud.

Vi på MIND CPH er ligeledes underlagt persondataloven, hvilke betyder at dine personfølsomme data behandles sikkert hos os. Du kan læse mere persondatapolitik her.

Vi tilbyder også

Udover individuel terapi tilbyder vi hos MIND CPH andre former for metakognitiv behandling/hjælp/vejledning/ydelser, som du kan læse mere om på nedstående link.

Hvis du har spørgsmål til metakognitiv terapi hos MIND CPH, er du meget velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 for en uforpligtende og gratis samtale. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk. Vi svarer så hurtigt vi kan, oftest indenfor 24 timer og vi kan oftest tilbyde dig en tid inden for få dage. Vi har ikke ventetid og kan som regel tilbyde dig en tid indenfor en uge – og ofte hurtigere.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram