/

Behandling af stress

Hvad end du mærker de første tegn på stress eller føler dig helt slået ud af stress, så kan vi hjælpe dig at finde tilbage. Stress er en mangesidet lidelse, hvor årsagen ikke altid er tydelig, men uanset omfang og årsag, så findes der en sikker vej tilbage fra stress og en stresssygemelding. 

Har du har en (krævende) hverdag, som du egentlig trives i, men er begyndt at føle dig presset af? Er din krop begyndt at sige fra og det påvirker din søvn, dit humør og din handlekraft? Eller er dine hukommelse og koncentration begyndt at dale eller oplever du tankemylder som du har svært at få kontrol over? 

Og skræmmer det dig, at du føler dig presset på denne måde?

Hjertebanken, spændinger, uro og andre fysiske ubehag gør stress til en bekymrende og generende tilstand. Sammen med søvnbesvær, koncentrationsvanskeligheder, hukommelsesbesvær og andre kognitive udfordringer påvirker den med tiden evnen til at fungere optimalt. Ofte mindskes også lysten, motivationen og energien til håndtere udfordringer og der kan komme tendens til at undgå, trække tilbage og isolere sig og overskud og handlekraft til at gøre noget ved situationen viskes ud. 

Ofte er det omgivelserne der lægger mærke til de første stresstegn, da dit humør er ændret. Det kan være, at du har humørsvingninger eller blot opfører dig anderledes end du plejer. Du er ikke helt dig selv kort sagt.

Men uanset, hvor du er eller hvor hårdt du er ramt, så er der hjælp at hente. 

Vores trænede og dygtige psykologer er specialiseret i stressbehandling baseret på metakognitiv  teori og metode og vi ved, at der findes en vej tilbage uanset hvor umuligt det synes i øjeblikket.

Hos MIND CPH får du behandling for din stress her-og-nu og du får samtidig varige redskaber til at forebygge og håndtere stress i fremtiden. 

Vores stressbehandling er mere end blot almindelig stressreduktion gennem diverse teknikker. Vi arbejder med en grundlæggende måde at leve livet præcis som du ønsker - også selv om det indebærer krav, forventninger, ambitioner - og en travl og presset hverdag.

Et stressforløb hos MIND CPH

Du får konkret hjælp her og nu og samtidig varige redskaber til at håndtere fremtidige udfordringer
Du får en større bevidsthed om dine egne mentale reaktionsmønstre og værktøjer til at ændre dem
Du lærer hvordan du sagtens kan have et krævende liv og trives samtidig

Hvem hjælper vi

Vi kan hjælpe dig, der oplever de første stresstegn og vi kan hjælpe dig, der føler dig helt slået ud af din stress.

Vi kan hjælpe dig uanset om din stress skyldes noget i dit privatliv, noget fra din fortid eller noget i dit arbejdsliv.

Vi kan hjælpe dig uanset om der findes tydelige eksterne årsager til din stress eller ej, eller om det skyldes forhold og vilkår, som du ingen indflydelse har over.

Årsager og ydre forhold er nemlig ikke det væsentlige i den behandling vi kan tilbyde. Uanset hvilken situation du står i, uanset hvilken position du befinder dig i, så vil vi kunne hjælpe dig med din stress.

Dit mentale velbefindende behøver ikke at være afhængigt af de rammer du befinder dig i.

Vi tilbyder både individuelle forløb og gruppeforløb.

Metakognitiv terapi til stress

Vores stressbehandling er baseret på metakognitiv terapi. Du kan få både et individuelt tilrettelagt forløb eller et struktureret gruppeforløb. Begge dele er effektive - det er mest et spørgsmål om dine præferencer.

MIND CPHs stressbehandling er målrettet, fokuseret og baseret på metakognitiv terapi. Behandling af stress hos MIND CPH indebærer ikke hvile, meditationspraksis eller lange sygemeldinger. Tværtimod kan du opretholde dit normale arbejds- og fritidsliv eller vende tilbage til det hurtigt, hvis du på nuværende tidspunkt er sygemeldt.

Når du er i behandling for stress hos MIND CPH beder vi dig ikke om at lukke ned for dit liv og dine aktiviteter – Vi hjælper dig i stedet med at fastholde og leve det.

Vi hjælper dig til at øge din evne til at håndtere stress på en markant mere konstruktiv måde og du får
virksomme strategier, så du igen kan gøre dit liv mere meningsfuldt uden at give afkald på et aktivt liv.

Individuel terapi

Bestil din tid i dag. Det er fleksibelt, nemt og enkelt. Du kan vælge en af vores dygtige metakognitive psykologer som sammen med dig tilrettelægger dit forløb. Vi tilbyder også online terapi.

Gruppeterapi

Metakognitiv gruppeterapi er særdeles velegnet til behandling. Hvis du ønsker en effektiv og prisvenlig behandling sammen med andre ligesindende er gruppeterapi for dig.

Stress & high performance

Selv om du møder mange krav og forventninger og altid forventes at  præstere på et højt niveau, så kan du bevare dit mentale helbred uden bekymring for stress.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er stress?
Stress er en fysisk og psykisk reaktion, der opstår, når vi føler os pressede eller overvældede. Det kan være en reaktion på travlhed, forandringer, eller udfordringer i vores liv. Stress opleves ofte som en tosidet størrelse. På den ene side oplever vi, at lidt stress kan virke motiverende og hjælpsomt når vi skal præstere ud over det sædvanlige, men på den anden side oplever vi at for meget stress over længere tid kan medføre et fald i præstation, motivation og trivsel.
Hvad er symptomerne på stress?
Symptomer på stress kan være fysiske, som hovedpine, træthed, eller søvnproblemer. Psykisk kan det vise sig som irritabilitet, angst, eller koncentrationsbesvær. Nogle oplever også ændringer i adfærd, som at spise mere eller mindre end normalt.
Typer af stress?
Der er forskellige typer af stress, som akut stress, der opstår hurtigt og ofte forsvinder hurtigt, og kronisk stress, der varer længere og kan være mere skadelig. Stress kan også være relateret til specifikke begivenheder eller være mere generel. 
Hvordan behandler man stress?
Mange har bud på hvordan stress bedst behandles og ofte inkluderer den generelle behandling livsstilsændringer så som at dyrke mere motion, få nok søvn og spise sundt. Generelt understøtter et sundt fysisk helbred og sunde grænser og rammer for livet også det mentale helbred. Men lider du af vedvarende stress, kan det være nødvendigt med terapi. I terapien afdækkes de underliggende og ofte usynlige årsager til stress og du får hjælp til at forstå dig selv og dine tanke- og reaktionsmønstre på en ny måde - og du får konkrete værktøjer til at ændre det uhensigtsmæssige.
Hvordan påvirker stress kroppen?
Stress kan påvirke kroppen på mange måder. Det gør dig mere vågen og alert og kan hjælpe dig til ekstraordinære præstationer. Det er stress, der gør dig i stand til fokusere og afholde en eller et par "allnighters" op til store præstationer og begivenheder. Det er også stress, der gør, at akutte og voldsomme smerter ved fx ulykke eller en fødsel er mulige at gennemleve. 
Stress kan på den anden side også gøre, at du har sværere ved at sove, falde til ro og slappe af. Din appetit og fordøjelse kan være påvirket og din evne til at fokusere, holde overblik og at huske kan være svækket. Stress kan også påvirke humøret og øge risikoen for psykiske lidelser som depression og angst.
Hvad kan du forvente efter din stressbehandling?
Efter behandling af stress kan du forvente at føle dig mere afslappet og have bedre værktøjer til at håndtere stressende situationer. Mange oplever forbedret søvn, bedre humør, og en generel følelse af velvære.

Mød psykologerne i MIND CPH

  • Mit forløb har været over al forventning. Det var et forløb hvor jeg skulle lære at arbejde med mine grublerier. Jeg troede faktisk ikke at jeg ville kunne mærke en reel forskel, men allerede efter et par uger steg mit humør og mit overskud blev meget større, så stor tak fra mig og min familie.

    Frederik, 36 år: individuelt forløb
  • Det her forløb har styrket min evne til at have kontrol over, hvordan jeg håndterer mine tanker og bekymringer, uden at gå ind og ændre på selve tankerne eller følelserne. Det har forsikret mig i, at der ikke er noget farligt i at være bekymret, stresset osv., men at det kan være skadende at bruge så meget tid på at anvende disse strategier, når de i praksis aldrig fører til en løsning på mine problemer, og jeg bare får det værre. I dette forløb er jeg aldrig gået hjem med en følelse af, at der er noget galt med mig, men der har bare været nogle ting, jeg ikke har vidst og nogle antagelser, jeg ikke har været bevidst om. Jeg har kunne tage noget med mig og har lært noget nyt hver gang.

    Anna, 20 år: individuelt forløb
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down