/

Sådan virker online terapi

Hvad er online terapi egentlig og er det noget for mig? Dette spørgsmål har vi fået en del i denne tid.

Sådan virker online terapi: Lad os starte med det lette. Hvorvidt det er noget for dig, er sandsynligvis en smagssag. MEN jeg vil til enhver tid anbefale dig at prøve det. Fordi behovet for hjælp eller støtte ikke ændres, blot fordi samfundet og vores adgang til terapi ændres. Desværre.

Er du tynget af ensomhed i disse dage eller har ekstra mange bekymringer om sygdom, økonomi eller fremtiden og fylder dette mere end du kan kontrollere. Jamen så er online terapi noget for dig! Du kan være sikker på at få den samme hjælp og støtte, som ved at møde op fysisk i en klinik.

Hvad online terapi er, er heldigvis også ganske simpelt.

Terapien og arbejdet er nøjagtig det samme! Dog på en anderledes platform.

Dvs. at du får de samme redskaber, de samme indsigter og de samme erfaringer med dig, som du ville have fået, hvis du var mødt op fysisk hos os!

Online terapi kan både afholdes individuelt eller i grupper. Forskellen er blot, at du gør det fra din sofa, spisestue eller hvor du finder det behageligt. Er det individuelt er samtalerne stadig 50 minutter lange og er det i gruppeform er det 2 timer af gangen.

Online terapi kan også være langt mere fleksibelt end den fysiske form. Vi kan planlægge den rundt om de forhold der er for os i dag. Har man arbejde på bestemte tidspunkter, børn hjemme eller andet, kan vi altid planlægge samtalen, der hvor det passer dig bedst.

Vi starter altid med at du fortæller hvad du ønsker hjælp til. Dernæst planlægger vi i fællesskab hvordan forløbet kan se ud, baseret på dine mål. Du får også indsigt i nogle af de mønstre der kan ligge til grund for hvorfor du er der, hvor du er lige nu.

Kigger vi på den individuelle form først, giver denne næsten sig selv. Vi sidder ansigt til ansigt, i hver sin stue, men med det samme arbejde foran os. I fællesskab aftaler vi hvordan samtalerne skal forløbe. Har du behov for praktiske redskaber, der kan hjælpe dig ud af bekymringerne eller de negative spiraler? Har du behov for at få sat ord på det der er svært for dig eller måske et miks af disse? Uanset hvad, får vi sammen hjulpet dig hen til et sted, hvor du kan opleve mere overskud, et bedre fokus og mere fleksibilitet til at vælge, hvad der er rigtigt for dig.

De samme resultater kan du også få ved et online gruppeforløb. MEN her er vi jo en del flere mennesker sammen. Det gode ved den form er, at vi i fællesskab har adgang til langt flere erfaringer end kun dine egne. Derfor kan vi sammen både øve og udforske os frem til, hvordan du bedst slipper for de nagende tanker, de ubehagelige følelser, der kan fylde en hel dag eller at gentage de mønstre, der ikke virker for dig.

Udover hjælp fra en psykolog, får du altså også hjælp fra dine medkursister til arbejdet med at indføre nye og mere hjælpsomme rutiner.

Har du spørgsmål til hvordan man kommer i gang med et online forløb eller andet, så ring eller skriv til os på 31 11 13 15 eller hello@mindcph.dk.

Bedste hilsner,

Michael Portz
Cand.psych. og konsulentpsykolog hos MIND CPH

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down