Sådan passer du på dit mentale helbred:
- Tak nej til langvarigt samgrubleri - Corona-virus fylder, uanset hvor vi vender os, og dominerer formentlig mange af de samtaler, du har. Det er helt naturligt, når verden står i en situation som denne. En anden helt naturlig ting er, at vi ”samgrubler”, dvs. at vi over længere tid grubler over den nuværende og fremtidige situation SAMMEN med andre. Ulempen ved at samgruble over længere tid er, at du formentlig vil opleve, at du, ved at dele grublerier med andre, får nyt og endnu mere materiale, som du efterfølgende selv kan bruge lang tid på at overtænke og gruble over. Hvis dette sker mange gange i løbet af dagen, kommer du til at bruge uhensigtsmæssigt meget tid i selskab med de negative og drænende tanker. DERFOR: und dig selv en pause fra det hele, og opfordr din samtalepartner til at gøre det samme. Når vi holder pauser, får vi nemlig mere overskud og mod til at vende tilbage til dét, vi står overfor.
- Lad den dårlige samvittighed være - Hvis du oplever at have svært ved at få tingene til at gå op med hjemmeskoling af børnene og arbejde hjemmefra, eller hvis du er en af dem, der arbejder ekstra meget disse dage, har du sikkert også mærket den dårlige samvittighed presse sig på. Den dårlige samvittighed er helt naturlig, men påvirker selvsagt dit humør og overskud i negativ retning. Derfor: forsøg at lade den dårlige samvittighed være og forhold dig i stedet for til dét, du KAN gøre, og lav en realistisk plan for dig selv – lidt hjemmeundervisning er bedre end ingen. Og husk ikke mindst på, at du gør det så godt, som du kan.
- Begræns tiden du bruger på at gennemtænke mulige fremtidige scenarier - Når vi står overfor overvældende og udfordrende situationer, gennemtænker mange mennesker fremtidige scenarier og løsninger herpå. Problemet med denne type tænkning er, at vores hjerne fra naturens side er kodet til at tænke i worst-case-scenarios og dette kommer ofte med en følelse af stort ubehag og uro. Derfor: For at værne om din mentale trivsel, vil jeg opfordre dig til at begrænse tiden, du bruger på bekymringer – gerne til et fast tidspunkt hver dag, fx klokken 17. Indtil da forsøger du at udskyde tankerne om fremtidige scenarier. Når klokken bliver 17, kan du aftale med dig selv hvorvidt og hvor længe, du må bruge på bekymringer om fremtiden (forsøg at begræns tiden til max 30 minutter).
Vi er klar til at hjælpe dig
I MIND CPH hjælper vi dig til bedre mental trivsel, og du kan starte dit forløb op med det samme.
Vi tilbyder onlineterapi, som fungerer lige så godt som fysisk fremmøde. Du kan læse mere om online terapi her.
Du er velkommen til at kontakte os på 31 11 13 15 og kan booke tid eller læse mere på vores hjemmeside.
Pas på dig selv og hinanden!
Bedste hilsner
MIND CPH