Har jeg fundet den rette partner? ǀ MIND CPH

| Af Michael Baastrup Portz9. oktober |
Del artikel

Slår tanken også nogle gange ned i dig, som et lyn fra en klar himmel og igangsætter en ukontrollerbar strøm af bekymringer om, hvorvidt du nu har fundet den rigtige partner eller ej?

Bekymringerne vælter ind over dig og efterfølges af en gennemspilning af flere mulige scenarier, hvor du tjekker fordele og ulemper ved din nuværende partner. Ofte ender du med at fokusere på mange af de negative oplevelser, som lige pludselig får en alt for stor betydning.

Eksempelvis når han bare sidder i sofaen og ser fjernsyn. Når der aldrig bliver hjulpet til med nogle af de hjemlige opgaver og I egentlig heller aldrig får talt om jeres fælles oplevelser længere. Hvad er så meningen med jeres parforhold?

Du spørger så dig selv om det er ting, du virkelig kan leve med? Og herefter begynder du at tvivle på forholdet, på dig selv og på jeres fremtid sammen.

Sådan nogle forestillinger kan være giftige for et parforhold.

Men du holder dine tanker for dig selv. Du har behov for at tænke det hele igennem, før du fortæller din partner om dine bekymringer og grublerier omkring jeres parforhold. Du vil gerne være helt sikker, før du træffer en endelig beslutning. Den rigtige beslutning.

Men at gå og tygge drøv på den slags tanker er ikke en god løsning.

Når du forsøger at rumme alle dine bekymringer selv, får du oplevelsen af, at alle dine tanker udelukkende er negative. Samtidig begynder du at rette dit fokus mod alle de ting i dit parforhold, som du finder frustrerende.

Du kommer igen til at fokusere alt for meget på de negative ting som at han f.eks. aldrig hjælper til, eller at hun altid kommer sent hjem fra arbejde. Dermed synes problemerne imellem jer også at vokse, uden at du kan gøre noget ved det.

Du bekræftes i dine bekymringer, og de bliver en selvopfyldende profeti: Forholdet er ikke godt for dig!

Din beslutning synes derfor ligetil til trods for, at I har været sammen længe og at et brud ikke nødvendigvis er det, du inderst inde ønsker dig.

***

I stedet for at gå med disse bekymringer alene og vente på at de æder dig og dit parforhold op så kunne du lære at forholde dig anderledes til dine bekymringer og samtidig rette dit fokus imod de vigtige ting i jeres parforhold. På den måde vil du kunne overkomme mange af de udfordringer I har og dermed vil du kunne nyde din partner i både de gode og de dårlige situationer.

Hvis du tror, at dette kan være en vej til et bedre parforhold, kan du booke din første session hos Mind Cph HER.

Mvh Michael, psykolog i Mind Cph.

Vi kan også anbefale: 

Derfor forsvinder dine (corona)kilo næppe med en genåbning alene

Kender du det, lidt for mange dage i joggingbukser og lidt for meget hygge kan […]

4 råd til mere nærvær

  I dag skal vi fokusere på nærvær, og du får 4 konkrete råd til at […]

Bekymringerne bag facaden. Sådan ser de ud!

"Jeg duer ikke til det her job, det MÅ de da snart opdage"!?  "Det er […]

1 2 3 12

ONLINE BOOKING

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 31 11 13 15 eller på mail hello@mindcph.dk

Det er gratis og uforpligtende.

Mød psykologerne

Alle MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

envelopemap-markerlink linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram