Psykolog til unge

Psykolog til unge

Få psykolog hjælp til unge hos MIND CPH.

Hos os vil du møde dygtige og erfarne psykologer, der med evidensbaseret terapi kan behandle en række problematikker, som ofte kan opstå i ungdomsårene.  

 Vores psykologer har god erfaring med arbejdet med unge. Psykologen vil møde dig i øjenhøjde og tage udgangspunkt i de problematikker du oplever så forløbet passer lige præcis til dig og dine behov.

 

Du kan ringe 31 11 13 15 – gratis og uforpligtende – i vores åbningstid mandag til fredag fra klokken 8.30-16.00

Skriv til os hello@mindcph.dk. Du kan ændre din tid eller booke en ny gennem vores onlinebooking.

TJEK LEDIGE TIDER

”Andre klare det bedre end mig”  

 

 ”Jeg er ikke god nok”  

 

 ”Hvordan skal det nogensinde gå?” 

 

”Jeg består ikke mine eksamener”  

 

 ”Mine forældre forstår mig ikke"  

 

 

 “Var jeg pinlig i går?” 

”Jeg gør det ikke godt nok”  

 

”Jeg er føler mig utilstrækkelig” 

 

“Jeg ser ikke godt ud”

 

 

”Hvorfor kan jeg ikke bare være ligesom hende/ham?”

 

“Sagde jeg noget forkert?”

 

 “Jeg orker ikke noget” 

Kan du nikke genkende til nogle af disse udsagn, og/eller oplever du generelt, at der er rigtig mange tanker og følelser, der styrer din hverdag og kan være svære at bryde med.  

 

At være ung i dag kan bringe nogle helt nye udfordringer end før. Der er stigende krav til det at være ung, du skal:  

 • Præstere godt i skolen 
 • Tænke på din fremtid når du vælger studieretning, valgfag, fritidsinteresse osv. Og forholde dig til, hvad der kan hjælpe dig bedst i fremtiden.  
 • Få gode karakter
 • Være en god ven/veninde
 • Have et rigt sociale liv
 • Være fysisk aktiv 
 • Være med på TikTok, Instagram osv.  

Og meget andet...  

Alt sammen kan være med til, at vi forsøger at finde ud af, om vi er gode nok og hvordan vi kan blive bedre. Oftest oplever unge at blive fanget i en tankespiral med masser af negative tanker og følelser, der bare bliver ved.   

Den gode nyhed er, at du heldigvis har evnen til at tøjle dine bekymringer, tanker og følelser. Du kan nemlig tage kontrollen tilbage over dit tankeliv. Vi kan ikke ændre på de krav, der stilles i skolen og i samfundet. Men det vi kan, er at øge vores mentale overskud, så vi kan håndtere de krav vi møder.  

Vores psykolog Sofie har rigtig god erfaring med arbejdet med unge og de problematikker unge oftest møder.  Læs mere om Sofie her.

"Jeg arbejder som metakognitiv psykolog, fordi jeg ville ønske, at mit yngre jeg vidste dét, jeg ved nu. Det har været en stor hjælp for mig at opdage, at perfektionisme og selvkritik ikke er nødvendigt for at være den bedste udgave af mig selv – jeg præsterer lige så godt uden at overtænke alle mine træk, og jeg er oven i købet gladere. Jeg vil gerne bidrage til, at du får en tilsvarende opdagelse." 

- Psykolog Sofie Boye  Kromann

Læs artikler af Sofie

Vi skal huske de unge på, at de ikke er magtesløse over for deres egen mistrivsel

Vi kan hjælpe dig med

Hjælp til eksamenstiden 

Mange oplever at eksamenstiden er særlig hård og en tid, hvor mange bekymringer, negative tanker og følelser melder sig. Tiden kan være fyldt med stress og pres til at skulle præstere. Lige meget hvor meget man forbereder sig, føler man sig aldrig god nok eller klar nok. Nogen gange kan alle tankerne endda gøre én helt handlingslammet. I metakognitiv terapi får du hjælp til at være i en presset tid som eksamen er, på en god og håndgribelig måde, hvor du ikke skal gå på kompromis med dit velvære.  

Du kan læse mere om eksamensangst her.  

Vi har også skrevet blogindlæg om eksamen, som du kan læse.

4 råd til at komme GODT igennem eksamensperioden 

Gå til eksamen uden eksamensangst

Hjælp til lavt selvværd 

Oplever du at føle dig utilstrækkelig? Og fylder tanken om, at du ikke er god nok meget? Fanges du i en negativ tankespiral og selvevaluering, hvor dit fokus kun er på det, der ikke fungerer eller det du ikke er god til og føler du at alle andre klare det bedre? Har du lyst til at bryde den negative tankespiral og reducere dit fokus på alt det negative? I metakognitiv terapi lærer du at slippe de negative tanker og følelser om dig selv. Du vil lære at behandle dig selv bedre og tale pænere til dig selv.  

Læs mere på vores blog:

Hvorfor vil du sammenligne dig med andre?

Dysmorfofobi eller blot en almindelig bekymring om udseende?

Hvorfor fanges jeg i negative tanker? 

En tankespiral igangsættes oftest af det vi kalder en triggertanke, en triggertanke er en negativ tanke, der rammer et ømt punkt og sætter gang i masser tanker, bekymringer og ubehagelige tanker. En triggertanke kunne fx lyde “Er jeg god nok” eller “Hvad hvis jeg ikke kan klare det?” 

Når vi får en triggertanke, har vi lyst til at få den væk, fordi den ikke er særlig rar og vi bliver triste, sure, frustreret osv. Det betyder at vi ofte gør rigtig meget for at få den væk.   

Det kan være vi prøver at tænke over, om tanken er sand og finde argumenter for og imod. Det kan være vi prøver at sammenligne os selv med andre, som vi synes klare det bedre end en, på de sociale medier eller i ens omgangskreds. Det kan være vi undgår usikre situationer. Det kan være vi prøver at finde en løsning på tanken og prøver at løse det problem som tanken måske handler om. Det kan være vi prøver at få tanken til at gå væk, ved ikke at tænke på den. Vi prøver måske at distrahere os selv med masser af sociale aktiviteter, tv, alkohol osv. Det kan være vi snakker med vores venner/veninder, søskende og forældre om bekymringerne.  

Ofte oplever vi, at uanset hvad vi prøver på, har tankerne og følelserne det med ikke at stoppe, men blot forsætte og nogen gange endda blive værre. Alt det vi gør, gør vi med gode intentioner, men fordi det ikke altid hjælper, kan vi opleve, at vi slet ikke har kontrol over vores tanke- og følelsesliv.  

Hvordan kan et metakognitivt forløb hjælpe mig?

I et metakognitiv forløb vil du lære en ny måde at have tanker og bekymringer på. Du vil lære at tøjle dine tanker og følelser på en mere fleksible og behagelig måde, så de ikke behøves at tage over og styre din hverdag. Metakognitiv terapi er redskabsbaseret, hvilke betyder, at du vil få konkrete og brugbare redskaber og teknikker til at håndtere dine tanker og følelser og dermed få kontrol over dit mentale liv.  

 Et metakognitiv terapiforløb vil give dig;  

 • Redskaber til at håndtere negative tanker og følelser mere hensigtsmæssigt 
 • Mere mental overskud 
 • Tid til at gøre det, der gør dig glad 
 • Mere selvtillid og bedre selvværd 
 • Tid til at være ung og nyde tiden 
 • Færre bekymringer
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram