Psykologer med speciale i behandling af angst og depression

Leder du efter en psykolog med speciale i behandling af både angst og depression i København? Så er du kommet til det rette sted. 

Hos MIND CPH tilbyder vi en effektiv og varig hjælp håndtering af depression og angst.
Our psychologists have lots of experience in practicing therapy in English.

Her er vores psykologer inden for behadling af depression og angst.

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os på hello@mindcph.dk eller telefon 31 11 13 15. Vi besvarer telefon og mail alle hverdage fra 8.30-16.00.

Få hjælp til behandling af angst og depression


Rigtig mange danskere døjer i dag med både angst og depression. Selvom de fleste kun oplever en af disse tilstande, er der også nogle der oplever begge dele på samme tid.

Når du lider af angst eller depression, kan det føles som om du er fanget i en uendelig cyklus af negative tanker og følelser. Selvom disse to tilstande kan have lignende symptomer, er der også nogle vigtige forskelle mellem dem.

Lighederne mellem angst og depression
Både angst og depression kan forårsage følelser af tristhed, håbløshed og tab af interesse i aktiviteter, du normalt nyder. Dette kan både være aktiviteter som dit arbejde, dine hobbyer, eller det at være sammen med venner eller familie. Både angst og depression kan medføre til søvnforstyrrelser, koncentrationsbesvær og fysiske symptomer som hovedpine og muskelsmerter.

Forskelle på angst og depression
Selvom angst og depression kan overlappe i nogle af deres symptomer, er der også nogle vigtige forskelle mellem dem. Angst er normalt forbundet med en følelse af frygt eller bekymring, mens depression er mere forbundet med en følelse af tristhed eller tomhed.

Mens angst normalt er forbundet med specifikke situationer eller begivenheder, kan depression være mere generaliseret og vedvarende. 

Angst kan også forårsage fysiske symptomer som hjertebanken og sveden, mens depression normalt ikke viser sig som fysiske symptomer.


Behandling af angst og depression med metakognitiv terapi
Hos MindCPH anvender vi udelukkende metakognitiv terapi som behandlingsform. Og det er ikke tilfældigt. For metakognitiv terapi er en form for terapi, der fokuserer på at ændre de negative tankemønstre og bekymringer, som ofte er forbundet med angst og depression.
Terapien er baseret på ideen om, at det ikke er de negative tankemønstre i sig selv, der er problemet, men snarere den måde, vi forholder os til dem på.

En af de grundlæggende principper i metakognitiv terapi er at lære at genkende og udfordre negative tankemønstre og bekymringer. Dette kan opnås ved at lære at identificere de tanker og triggers, der opstår i forbindelse med negative følelser, og derefter lære at udfordre og ændre disse tanker.

En af fordelene ved metakognitiv terapi er, at den kan være en korterevarende behandlingsform end andre former for terapi. Dette skyldes, at terapien fokuserer på at ændre de negative tankemønstre og bekymringer, der er forbundet med angst og depression, i stedet for at grave dybt ned i patientens fortid. Derfor består et behandlingsforløb hos os typisk kun af 8-12 behandlinger.

En anden fordel ved metakognitiv terapi er, at den kan være en mere effektiv behandlingsform end andre former for terapi. Dette skyldes, at terapien fokuserer på at ændre de negative tankemønstre og bekymringer, der er forbundet med angst og depression, i stedet for at fokusere på symptomerne i sig selv.


Derfor bør du vælge MindCPH som din psykolog
Hos MIND CPH kan du få en tid hos en psykolog i København indenfor en uge og oftest hurtigere. Vi tilbyder sessioner i vores hyggelige og moderne klinik midt i hjertet af København.

Du kan nemt og enkelt booke din tid online eller du kan kontakte os på mail hello@mindcph.dk eller på telefon 31 11 13 15. Vi har telefonåbent mellem 8-18.

Hos MIND CPH er du i centrum og vores terapi er tilrettelagt efter dine behov og udfordringer. Vi gør vores bedste for at skabe trygge rammer, du føler dig tilpas i, så vi kan hjælpe dig bedst muligt på vej.

Få hjælp som privatperson eller som virksomhed
Vi hjælper både privatpersoner, der døjer med lidelser som stress, angst, og depression, samt hjælper virksomheder, der gerne vil performe bedre og skabe et bedre arbejdsmiljø for sine ansatte.

Det er vigtigt at vælge en psykolog, der har specialiseret sig indenfor det område, du søger hjælp til, men det er mindst lige så vigtigt, at psykologen virker troværdig og at du har tillid til, at han eller hun er kompetent og har menneskelig indsigt sådan, at du vitterligt får den hjælp du har brug for.
Vi tilbyder psykologhjælp uden ventetid og du kan altid kontakte os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Vi ved af erfaring, at det kan være en følsom og svær proces at finde den helt rigtige psykolog. Derfor er du er altid velkommen til at ringe til os for at høre, om vi er rigtige for hinanden – og om kemien passer.
Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down