/

Sådan bliver du psykisk robust | MIND CPH

Man kan let blive forarget over tidens retorik omkring dette, at vi hele tiden skal tåle mere, kunne mere og bare være mere psykisk robuste. Forargelsen kommer til dels af, at man kan tolke det som om, at vi så bare skal lære at finde os i tingene, at æde det, at lære at holde det forfærdelige ud, sådan at vores arbejdsgivere bare kan læsse mere og mere over på de i forvejen ofte hængende skuldre.

Men psykisk robusthed er en gavnlig og i mange tilfælde en beskyttende egenskab, som alle kan lære og vi ved bl.a. at psykisk robusthed netop kan forebygge stress og psykisk lidelse. Og har man en større robusthed skal man ikke nødvendigvis bare klare mere, men måske det netop er robustheden, der giver styrke til at stå imod og sige fra overfor urimeligheder.

Så what’s not to want!?

Men hvad gør man lige, når man absolut ikke føler sig særlig psykisk robust? Når man måske ligefrem er stresset, har angst eller en depression?

Der findes mange velmenende professionelle derude, som alle byder ind med en holdning og en løsning. Men lytter du til alle de velmenende råd, så handler de hovedsageligt om, at man skal fokusere på det positive i livet og lade det gode få en større plads end det dårlige.

Men hvor let er det ikke at tænke negativt, hvis man lige er blevet fyret fra jobbet eller ens ægtefælle er skredet med en anden?

Ikke særlig let – vel?

Og hvad er det egentlig der sker, når man siger til sig selv, at man ikke må tænke negativt? Hvorfor virker det ikke?

Jo, ser du, tanker fungerer lidt ligesom en boomerang – hver gang vi skyder dem væk, så vender de tilbage (og rammer os med større styrke end tidligere) således at de tanker vi forsøger at afvise eller undertrykke bliver ved med at lure i bevidstheden og er svære at komme af med! Oveni kommer så skyldfølelsen og magtesløsheden og spørgsmål som:

Hvorfor kan jeg ikke bare tænke på det positive – og hvorfor kan jeg ikke få de negative tanker til at forsvinde? – Hvad er der galt med mig, siden jeg ikke formår det her?

Ofte er man værre stillet, end da man begyndte at læse alle de ”positive” råd fra velmenende professionelle.

At være psykisk robust handler ikke om at tænke positivt

Men hør nu engang. Psykisk robusthed handler ikke om at tænke positivt, at træne optimisme, at feje negative tanker af bordet, at blive bedre til at planlægge, at tænke mere strategisk eller at dyrke mindfulness, yoga o.l. hver morgen.

Det handler om noget, der er radikalt anderledes. Noget der samtidig er 100 gange mere enkelt. Det handler nemlig om Detached Mindfulness.

Detached Mindfulness er en essentiel og meget effektfuld strategi i metakognitiv terapi, der bl.a. handler om at lære at lade tankerne være.

Det lyder enkelt – og det er det også (når man kan det). Og den ekstra gode nyhed gode er, at alle kan lære det.

Udover at fjerne stressangst og depression bruger vi denne strategi til at styrke den eftertragtede psykiske robusthed.

Vil du lære alt om detached mindfulness og de øvrige strategier, som vi underviser i på vores populære metakognitive gruppeforløb, så skynd dig at melde dig til. Vores hold bliver hurtigt udsolgt.

Vi lærer dig at:

  • blive mere psykisk robust
  • overvinde din stress
  • få bugt med din angst
  • overkomme din depression
  • bliv mere nærværende og tilstede i hverdagen
  • få mere overskud til at håndtere dine udfordringer

… og meget mere

Gode hilsner fra

Erla, psykolog i MindCph

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down