/

Parterapi 

Parterapi er til jer, der ønsker at vælge hinanden til, styrke parforholdet og tage ansvar for egen rolle i uhensigtsmæssige samspilsmønstre. Parterapi kan også være en hjælp for jer, der står over for seriøse udfordringer og ønsker en afklaring og hjælp til at komme videre sammen eller hver for sig. 

Når I vælger parterapi, er det for at arbejde på at løse de problemer I som par møder og arbejde på at styrke forholdet. Gennem parterapi får du og din partner et indblik i jeres egne og hinandens mønstre, både tanke- og adfærdsmæssigt, samt hvordan disse gensidigt påvirker hinanden og de udfordringer i befinder jer i. 

Det kan være, at I har brug for at:

- Bearbejde utroskab eller andet tillidsbrud
- Kommunikerer bedre og mere kærligt
- Slippe de dårlige mønstre der udløser utallige skænderier
- Blive endnu bedre til at være par

Uanset hvad der gælder for jer, er der hjælp at hente.
Metakognitiv parterapi fokuserer på konstruktive fremadrettede handlemuligheder. Terapien er ikke rettet imod fejlfinding og “hvem gjorde hvad”. I stedet er vores fokus på jeres her-og-nu situation, og på at hjælpe jer lige der, hvor I er nu, med det som I gerne vil opnå. På den måde er parterapien et rum, hvor der er plads til udvikling, forsoning og den gode fremtid.


Alt i alt får I hjælp til netop dét, der skal til for at passe godt på jeres parforhold.

Målet med et metakognitivt terapiforløb er ikke, at I aldrig har skænderier, frustrationer eller misforståelser. Disse er en normal del af et sundt parforhold. Men de kan komme til at fylde langt mindre end de gør nu.

Målet er at hjælpe jer fri af fastlåste måder at tænke og reagere på, og hjælpe jer til at skabe (eller genskabe) det parforhold, I ønsker med hinanden.

Og netop dét, er metakognitiv terapi særligt velegnet til.

I metakognitiv parterapi får I redskaber til 

Bedre kommunikation
Bedre samarbejde om både de værdifulde og svære ting
Øget forståelse, respekt og omsorg for hinanden og jer selv
Hjælp til at droppe de ligegyldige konflikter og hjælp til bedre at håndtere de vigtige og nødvendige konflikter

Akutte hændelser

Vi kan hjælpe hvis du f.eks. Pludselig er blevet forladt, har opdaget utroskab eller du gerne vil afslutte et forhold, men ikke ved hvordan. At stå i en krise som par kan være tungt, men vi står klar til at hjælpe jer igennem dette.

Når der er mistrivsel

Vi kan hjælpe hvis I i en periode ikke har haft det godt sammen og gerne vil finde hinanden igen. Det er nemlig ikke ualmindeligt at man som par oplever at glide fra hinanden eller komme ud af kurs, vi giver jer redskaberne til at komme tilbage på samme spor.

Få et bedre parforhold

Vi kan også hjælpe jer hvis i ønsker at skabe et bullet proof forhold, har noget I gerne vil lægge bag jer og komme videre fra. At investerer i sit parforhold er en af de bedste investeringer man kan gøre sig, da afkastet er livslangt.


Sådan ser et typisk terapiforløb ud

Jeres første session handler primært om at få sat ord på hvad der har bragt jer hertil, samt det i ønsker at få ud af jeres forløb. Sammen får vi lavet en oversigt over hvad der udløser, vedligeholder og/eller forværrer jeres udfordringer, samt får lagt en plan for hvordan vi i fællesskab får hjulpet jer videre. For nogle par giver det bedst mening at tage alle sessionerne sammen og for andre par tager vi nogle af sessionerne individuelt, men dette afstemmer vi løbende, så vi sikre os at forløbet går i den retning i ønsker jer.
  • Jeg kom ind med en dårlig oplevelse af livet. Jeg overtænkte og grublede enormt meget. Men allerede efter 2 sessioner kunne jeg mærke en enorm forskel. Det skal siges, at jeg har prøvet mange terapiformer, men metakognitiv terapi er det eneste, som har virket. Tag forløbet seriøst og tro på det!”

    Anonym deltager på gruppeforløb
  • Forløbet har gjort mig opmærksom på at der har været bestemte strategier jeg har brugt uden at være opmærksom på det, eks. Skubbe tanken væk, få dårlig samvittighed og føle det er forkert at tænke sådan. Det har gjort mig opmærksom på at man ikke behøves at have det sådan.”

    Livia 21  år: deltager på gruppeforløb
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb

Mød psykologerne i MIND CPH

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down