/

Sh*t hvor er mit liv er mislykket! ǀ MIND CPH

Du slider og slæber for at gøre alle tilfreds. Du gør dit bedste hver eneste dag. Du knokler derhjemme, og du knokler på dit arbejde – blot for at komme til kort begge steder.

Hver eneste dag føles som en kamp for ren og skær overlevelse, og du kan mærke en nagende skuffelse over livet.

På trods af utallige forsøg på at holde de negative tanker ude og på at holde fokus på det positive, så føler du dig mislykket,

skuffet,

såret

og snydt.

Du nages af misundelse, når du møder mennesker, der tilsyneladende har alt det, du gerne vil have.

Og de sociale medier gør det ikke lettere for dig:

Du opdager, at dit liv er en katastrofe, når du surfer på de sociale medier og bladrer i de glade magasiner, der giver dig et mere end et almindeligt indblik i andre menneskers (idealiserede) tilværelse og zoomer ind på venner og kendisser, der udstiller sig selv og deres smækre liv på de mest fantastiske steder.

Alt imens du knap nok kan finde energi til at komme ud af sengen om morgenen.

***

Der er vitterligt mange triggere i vores hverdag, der kan sætte de negative tanker i omdrejninger, og få os til at dvæle ved vores eget miserable liv.

Men problemet er ikke nødvendigvis triggerne, men snarere selve den proces, hvor vi evaluerer og vurderer (læs: slår os selv i hovedet med) vores eget (mislykkede) liv.

Problemet er, at vi konstant vurderer os selv i forhold andre, i forhold til de romantiserede forestillinger om det liv vi fortjener og egentlig burde leve - eller fortidens glade dage.

Når vi ser på de andres polerede overflade for derefter at bedømme vores eget ru og upolerede indre, ja så kan vi ikke andet end at blive skuffede og utilfredse.

Og det er en mentalt udmattende proces!

Men har du tænkt over, at de fleste menneskers udfordring måske i realiteten handler om, at vi kæmper imod os selv? Og at det rent faktisk er selve den proces, den er gal med?

For på sin vis kan du selv vælge, hvilke tanker du dvæler ved, og hvilke du ikke gør. Og dvæler du for længe ved alt det negative – så får du det utvivlsomt skidt.

Men hvad nu hvis du opdagede, at du ikke behøvede at tænke alle de negative tanker til ende. At du kunne sige til dig selv, at selv om dit liv ikke ligner en filmstjernes, så gør det absolut intet godt for dig, at du dvæler ved det og strør salt i såret? At du blot er i gang med at grave dig ned i et dybt sort hul, som du ikke kan komme op af, medmindre du holder op med at grave.

Det kan være svært ikke at følge med en trigger tanke, og nogle gange ryger du ned i et hul og bliver vred, sur og ked af det. Men det meste af tiden kan du godt øve dig på at være opmærksom på, hvor du har dit fokus.

Hvis du altså ved hvordan.

****

I metakognitiv terapi lærer du at forholde dig til dine triggere på en anden måde. Du træner din evne til fleksibel kontrol over dit fokus og du lærer, at du ikke behøver at følge dine tanker til dørs, og at du til enhver tid kan stå af og ændre retning.

Måske du så alligevel erfarer, at dit liv ikke er som du ønsker – men når du ikke længere er trist og udmattet, så har du en chance for at gøre noget ved det.

Vi tilbyder både individuel terapi Coaching samt Metakognitiv Gruppeterapi.

Du er altid velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller tlf. 31 11 13 15.

Gode hilsner.

Erla Højsted, Chefpsykolog MIND CPH

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down