Mental trivsel

Mental trivsel

Lær at øge din trivsel & øge din handlekraft med stærke evidensbaserede redskaber til at slippe bekymringer, undgå stress og øge din mentale trivsel

Pauser er vigtige, men mange mestrer ikke at slappe af i hovedet 100%. Med metakognitiv terapi lærer du helt konkret at skrue op og ned for din hjernes aktivitet. Du lærer at tage styringen over din mentale sundhed, og vigtigst af alt; det kræver ikke, at du skal lave store omlægninger i dit liv (hvis du altså vel at mærke er glad for dit liv).

Selv om du lever et ambitiøst liv og har mange bolde i luften kan du sagtens have et godt mentalt helbred. Mental trivsel og evnen til at levere ikke er nemlig hinandens modsætninger, og der er ingen grund til at gå på kompromis med dine ambitioner for også at kunne passe på dig selv og trives mentalt. Du behøver med andre ord ikke at frygte at gå ned med stress, blot fordi du har meget at se til og til tider er mere presset, end de fleste ville bryde sig om.

Hvad er mental trivsel?

Når du trives mentalt vil du opleve, at du kan fokusere, holde overblik og træffe beslutninger, når det kræves, og slappe af, når der er brug for det. Det vil bl.a. sige:

 • At du kan vælge, hvor du retter dit fokus og hvor lang tid du vil bruge på negative tanker og følelser
 • At du har overskud til de ting, du godt kan lide, og du kan holde hovedet koldt i pressede og udfordrende situationer
 • At du har en god nattesøvn
 • At du kan være mere nærværende og tilstede, der hvor du er
 • At du oplever en balance og indre ro uagtet de omstændigheder, du befinder dig i

Når du trives mentalt er du altså fri til at vælge, hvor du lægger din energi og fokus og kan håndtere dig selv i alle situationer på en konstruktiv og hensigtsmæssig måde.

Øg din mentale sundhed

Giv dig selv en enestående mulighed for at øge din mentale sundhed.

Metakognitiv terapi er en veldokumenteret og effektiv behandlingsmetode, der er velegnet til både individuel og gruppebehandling.

Terapien er centreret omkring din fremtid og konstruktive handlemuligheder, frem for din fortid.

Metakognitiv terapi kan både reducere psykisk lidelse og øge mentalt overskud.

Hos MIND CPH er vi specialiseret erhvervspsykologer og kan tilbyde metakognitive erhvervsforløb til din virksomhed. Du kan læse mere om vores erhvervsløsninger her.

Et forløb hos os giver dig værktøjer til at:

 • Håndtere pres, deadlines og mange krav på en konstruktiv måde
 • “Holde fri, når du har fri”
 • Bevare overblikket og holde fokus på dét, du er i gang med, selv i pressede situationer
 • Stoppe overtænkning, bekymring og evige analyser
 • Få mere overskud og bedre søvn
 • Håndtere præstationsangst

Du får med andre ord konkrete værktøjer til at øge mental trivsel og performance, som du kan bruge i din hverdag og i dit arbejdsliv.

Du kan booke en tid til at starte dit individuelle forløb allerede i dag ved at klikke her. Individuelle forløb kan både foregå i vores hyggelige klinik centralt placeret i indre København eller online. Du kan læse mere om psykolog online her.

Du kan også tjekke ud om vores gruppeforløb passer bedre til dig.

Hvis du ønsker at høre mere er du altid velkommen til at kontakte os ved at ringe på 31 11 13 15 eller sende en mail på hello@mindcph.dk. Det er gratis og helt uforpligtende.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram