Detached Mindfulness

Detached Mindfulness

Detached Mindfulness er et centralt begreb inden for metakognitiv terapi. Detached Mindfulness vedrører den måde, vi forholder os til vores kognitioner (fx tanker og overbevisninger) og er samtidig en strategi, som kan lære os at udvikle en fleksibel kontrol over vores opmærksomhed og tænkning.

Som navnet indikerer, indeholder Detached Mindfulness to hovedemner:

Detached” og ”Mindful

Det unikke ved Detached Mindfulness er, at begge karakteristika er tilstede samtidig.

Detached Mindfulness er således kvalitativt forskellig fra ”mindfulness” i almindelig forstand og skal altså ikke forveksles med dette begreb.

Mindfulness henviser til en objektiv bevidsthed om en tanke eller en overbevisning. Som når vi fx er opmærksomme på en tanke, en følelse eller en tilstand i kroppen.

Detached Mindfulness består derimod af to komponenter:

  • at du afholdelser dig fra enhver reaktion som svar på en tanke, følelse eller tilstand og;
  • at du adskiller den bevidste oplevelse af dig selv fra tanken.

På den måde er du bevidst om, at du har en tanke, OG at du er mere end blot tanken.

Du er derved forskellig fra tanken – Tanken er blot en tanke, du har. Du er IKKE din tanke.

På den måde kan negative overbevisninger blive flyttet mentalt til at eksistere uden for dig og tanken. Overbevisningen er derved ikke længere definerende for dit velbefindende.

I metakognitiv terapi bruger vi en række teknikker og strategier til at træne og lære dig aktivt at anvende Detached Mindfulness.

Du er meget velkommen til at ringe til os på 3111 1315 og høre mere om Detached Mindfulness og hvad, vi kan gøre for dig. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk. Det er ganske uforpligtende. Vi svarer altid samme dag og vi kan som regel tilbyde en tid inden for et par dage.


Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Vi tilbyder dig et skræddersyet metakognitivt forløb hos universitetsuddannede psykologer, som er specialiseret i metakognitiv terapi. Hos MIND CPH er du i centrum og vores terapi er tilrettelagt efter dine behov og udfordringer. Vi gør vores bedste for at skabe trygge rammer, du føler dig tilpas i, så vi kan hjælpe dig bedst muligt på vej.

Metakognitiv terapi er en ny og markant anderledes terapiform

Metakognitiv terapi er en nyere terapiretning med en veldokumenteret effekt, der egner sig særdeles til at arbejde med langt de fleste psykiske problemstillinger.

Metakognitiv terapi er effektiv, fordi den går til sagens kerne, og retter sig mod den særlige tænkningsstil, der forårsager de psykiske problemstillinger.

Metakognitiv terapi fokuserer på konstruktive fremadrettede handlemuligheder. Metakognitiv terapi går ikke op i problemerkendelse og fejlfinding: Man går ikke tilbage i barndommen og fortiden og ’bearbejder’ den, som man gør i mange andre terapiformer.

Ny forskning påpeger, at vores psyke er selvregulerende: Den ”passer sig selv”. ligesom vores åndedræt. Man behøver derfor fx ikke at tænke positivt, bearbejde sine tanker eller tænke over sine værdier for at trives mentalt. Tværtimod: Alt peger på, at mennesker med psykiske problemstillinger tænker for meget.

Metakognitiv terapi optimerer din tænkningsstil

Metakognitiv terapi kan hurtigt og effektivt fjerne det uhensigtsmæssige tankemønster. Behandlingen er således primært fokuseret mod selve tankemønstret og kun i mindre grad tankeindholdet. I Metakognitiv terapi er man ikke særlig optaget af de konkrete tanker, vi tænker, men optaget af at begrænse den tid, vi bruger på at være hængt op i tanker, som gør os angste og bekymrede.

Målet med Metakognitiv terapi er at udvikle mental fleksibilitet, så du får kontrol over dine tankeprocesser og selv kan bestemme, hvor meget dine tanker og følelser skal fylde. Når du føler dig tryg og får tillid til dine egne mentale processer, vil symptomer på generaliseret angst og bekymringer forsvinde.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram