MIND CPH | DEPRESSION

Vi tilbyder effektiv og skræddersyet behandling af depression

Behandling af depression

Depression er en meget almindelig psykisk problemstilling. Ca. 15% af alle mennesker kommer på et tidspunkt i deres liv til at lide af depression.

Depression kan vise sig med forskellige symptomer som f.eks. en dyb følelse af tristhed og meningsløshed og en betydelig mangel på interesse eller begejstring ved aktiviteter, der tidligere gav glæde og nydelse.

Andre symptomer kan være søvnløshed, tidlig opvågning om morgenen – eller for megen søvn, rastløshed, følelse af værdiløshed, skyld, håbløshed, grublerier – og problemer med at tænke klart eller koncentrere sig og træffe beslutninger. Mangel på appetit og/eller vægttab eller overspisning kan også være en del af symptombilledet.

Ikke alle med depression udviser alle symptomer. Symptomerne må vare ved i mindst to uger før en klinisk depression kan komme på tale. Klinisk depression inddeles typisk i let, moderat og svær depression afhængigt af graden af nedsat funktionsevne og antal opfyldte kriterier for at kunne stille diagnosen.

Depression og uhensigtsmæssige mestringsstrategier

Depression påvirker typisk også adfærden. Det kan f.eks. være, at man udskyder at deltage i diverse sociale arrangementer eller træffe vigtige beslutninger indtil man føler man har den rette følelse eller overskud. Adfærden får imidlertid uhensigtsmæssige effekter og fastholder negative tanker og følelser frem for at nedregulere dem.

Personen, der lider af depression, er som regel overbevist om, at det er nødvendigt at overtænke og gruble i et forsøg på at finde løsninger på problemer og depressive følelser og tanker. Samtidig kan det føles helt umuligt at stoppe grublerierne, når først de er i gang.

Depression vedligeholdes og forstærkes af grublerier og uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre.

Metakognitiv terapi er særdeles effektiv til behandling af depression.

Vi tilbyder både individuel terapi og gruppeterapi.

Online booking

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Vores psykologer

Alle MIND CPHs dygtige psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

Metakognitiv behandling af depression

MIND CPH tilbyder den bedste og mest effektive behandling mod depression, du kan få.

Vi skræddersyr dit forløb, så det passer med nøjagtig din situation, dine behov og din problemstilling.

MIND CPHs psykologer sætter altid klienten først. Vi går op i at lære dig at kende, så vi kan skabe et godt miljø, du kan føle dig tryg i.

Vi tilbyder forskellige former for behandling, der bygger på den nyeste viden om depression samt metakognitiv terapi, som er en nyere psykologisk behandlingsmetode.

Metakognitiv terapi er særdeles effektiv til at behandle depression, fordi det er en terapiform, der ikke dvæler ved dine symptomer, men går direkte til sagens kerne og behandler årsagen til, at du føler dig deprimeret. På den måde kan du hurtigst muligt vende tilbage til dit liv, din familie, til dit job og til de aktiviteter, der gør dig glad.

Behandlingen er baseret på idéen om, at depression vedligeholdes af uhensigtsmæssige tankemønstre, som består af overdrevne analyser og grublerier samt kolossal selvfokuseret opmærksomhed mod egne tanker og følelser. I behandlingen gøres der brug af opmærksomhedstræning, som et middel til at forøge bevidstheden om overtænkning og genvinde fleksibel kontrol over den.

Opmærksomhedstræningen modarbejder også depressiv passivitet ved at tilvejebringe et diskret sæt daglige øvelser. Metakognitiv terapi fokuserer også på at nedsætte mængden af grublerier og uhensigtsmæssig kontraproduktiv coping adfærd. Behandlingen strækker sig typisk fra 5 til 12 sessioner.

Vi tilbyder både individuelle forløb og gruppeterapi mod depression. Begge dele er lige effektive.

Du kan få tilskud til dit forløb mod depression hos MIND CPH, hvis du har privat forsikring. Læs mere her.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvordan vi hjælper dig af med din depression. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk. Det er ganske uforpligtende. Vi svarer altid samme dag og vi kan som regel altid tilbyde dig en tid inden for et par dage.

Online booking

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Vores Psykologer

MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

Du er meget velkommen til at kontakte os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk. Det er gratis og uforpligtende.

Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.

Vi glæder os til at tage imod dig i vores moderne og hyggelige klinik.

Hos MIND CPH sætter vi altid dig først, og vi lægger stor vægt på kvalitet og service. Vi skaber omgivelser, som du kan føle dig tryg og godt tilpas i.

Vi har gratis wifi, te, kaffe, chokolade, magasiner og aviser i vores venteværelse. Hvis du er i god tid, kan vi varmt anbefale en kop kaffe hos Original Coffee, som ligger lige ved indgangen til vores klinik.

Alle MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og medlemmer af Dansk Psykologforening.

Vi tager altid afsæt i din unikke situation, og vi planlægger dit forløb sammen med dig.

Alle kan blive ramt af stress, angst, depression eller andre psykiske problemstillinger. Uanset, behøver din problemstilling ikke at overtage din tilværelse.

Vi skræddersyr dit terapiforløb, indfanger netop din problemstilling og giver dig værktøjer til at komme din problemstilling til livs.

Vi anvender metakognitiv terapi, som er en effektiv veldokumenteret terapiform mod flertallet af psykiske problemstillinger.

Få mere viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.

Kontakt os

MIND CPH ApS

Bredgade 36B, 2.th.

1260 Kbh K.

CVR Nr. 37210617

Tlf. 31 11 13 15

Mail: hello@mindcph.dk