Depression
Vi tilbyder effektiv og skræddersyet behandling af depression

Metakognitiv terapi mod depression

Depression er en meget almindelig psykisk problemstilling. Ca. 15% af alle mennesker kommer på et tidspunkt i deres liv til at lide af depression. Depressioner kan have forskellige årsager og dermed komme til udtryk på forskellige tidspunkter. En relativt udbredt form for depression er eksempelvis vinterdepressioner.

Depression kan vise sig med forskellige symptomer som f.eks. en dyb følelse af tristhed og meningsløshed og en betydelig mangel på interesse eller begejstring ved aktiviteter, der tidligere gav glæde og nydelse.

Andre symptomer kan være søvnløshed, tidlig opvågning om morgenen – eller for megen søvn, rastløshed, følelse af værdiløshed, skyld, håbløshed, grublerier – og problemer med at tænke klart eller koncentrere sig og træffe beslutninger. Mangel på appetit og/eller vægttab eller overspisning kan også være en del af symptombilledet.

Ikke alle med depression udviser alle symptomer. Symptomerne må vare ved i mindst to uger før en klinisk depression kan komme på tale. Klinisk depression inddeles typisk i let, moderat og svær depression afhængigt af graden af nedsat funktionsevne og antal opfyldte kriterier for at kunne stille diagnosen.

Depression og uhensigtsmæssige mestringsstrategier

Depression påvirker typisk også adfærden. Det kan f.eks. være, at man udskyder at deltage i diverse sociale arrangementer eller træffe vigtige beslutninger indtil man føler man har den rette følelse eller overskud. Adfærden får imidlertid uhensigtsmæssige effekter og fastholder negative tanker og følelser frem for at nedregulere dem.

Mænd og kvinder, der lider af depression, er som regel overbevist om, at det er nødvendigt at overtænke og gruble i et forsøg på at finde løsninger på problemer og depressive følelser og tanker. Samtidig kan det føles helt umuligt at stoppe grublerierne, når først de er i gang.

Depression vedligeholdes og forstærkes af grublerier og uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre.

Metakognitiv terapi er særdeles effektiv til behandling af depression.

Hos MIND CPH er vi specialiseret erhvervspsykologer og kan tilbyde metakognitive erhvervsforløb til din virksomhed. Du kan læse mere om vores erhvervsløsninger her.

Vi tilbyder både individuel terapi og gruppeterapi. Kom forbi vores hyggelige og rummelige klinik, som er centralt placeret i København.

Metakognitiv behandling af depression

MIND CPH tilbyder den bedste og mest effektive behandling mod depression, du kan få.

Vi skræddersyr dit forløb, så det passer med nøjagtig din situation, dine behov og din problemstilling.

MIND CPHs psykologer sætter altid klienten først. Vi går op i at lære dig at kende, så vi kan skabe et godt miljø, du kan føle dig tryg i.

Vi tilbyder forskellige former for behandling, der bygger på den nyeste viden om depression samt metakognitiv terapi, som er en nyere psykologisk behandlingsmetode.

Metakognitiv terapi er særdeles effektiv til at behandle depression, fordi det er en terapiform, der ikke dvæler ved dine symptomer, men går direkte til sagens kerne og behandler årsagen til, at du føler dig deprimeret. På den måde kan du hurtigst muligt vende tilbage til dit liv, din familie, til dit job og til de aktiviteter, der gør dig glad.

råd mod bekymringer

Behandlingen er baseret på idéen om, at depression vedligeholdes af uhensigtsmæssige tankemønstre, som består af overdrevne analyser og grublerier samt kolossal selvfokuseret opmærksomhed mod egne tanker og følelser. I behandlingen gøres der brug af opmærksomhedstræning, som et middel til at forøge bevidstheden om overtænkning og genvinde fleksibel kontrol over den.

Opmærksomhedstræningen modarbejder også depressiv passivitet ved at tilvejebringe et diskret sæt daglige øvelser. Metakognitiv terapi fokuserer også på at nedsætte mængden af grublerier og uhensigtsmæssig kontraproduktiv coping adfærd. Behandlingen strækker sig typisk fra 5 til 12 sessioner.

Vi tilbyder både individuelle forløb og gruppeterapi mod depression. Begge dele er lige effektive. Vi har også god erfaring med individuel terapi online. Du kan læse mere om, hvordan online psykolog fungerer her.

Du kan få tilskud til dit forløb mod depression hos MIND CPH, hvis du har privat forsikring. Læs mere her.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvordan vi hjælper dig af med din depression. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk. Det er ganske uforpligtende. Vi svarer altid samme dag og vi kan som regel altid tilbyde dig en tid inden for et par dage.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram