Børn og unge
Metakognitiv terapi er for alle – Mental sundhed har ingen alder

Metakognitiv terapi til Børn & Unge

Hvis dit barn bekymrer sig, påvirker det uundgåeligt både barnets og familiens livskvalitet. Uanset om det gælder konkrete bekymringer, som sygdom eller mobning, eller mindre materielle problemstillinger, såsom angst for mørke eller angst for, om der sker ens forældre noget.

Har du været bekymret for dit barn og lagt mærke til, at dit barn er:

 • Ængsteligt, trist eller på anden vis har svært ved at leve et tilfredsstillende liv
 • Bange for at være alene i for lang tid
 • Bange for at sove alene
 • Ikke tør overnatte hos venner
 • Har mistet lysten til skole eller fritidsinteresser
 • Har fysiske gener fx hovedpine, svimmelhed eller mavesmerter
 • Er særligt følsom, grådlabil eller på anden måde reagerer anderledes følelsesmæssigt
 • Ikke bryder sig om specifikke aktiviteter eller personer

Hvis du føler dig afmægtig og ude af stand til at hjælpe dit barn, er det helt forståeligt. Metakognitiv terapi kan hjælpe dig og dit barn tilbage til et liv uden forstyrrende bekymringer.

Kontakt os på 31 11 13 15 for en gratis og uforpligtende samtale, hvor I kan høre mere om, hvordan vi hjælper dit barn og dig af med bekymringerne. I kan også skrive til os på hello@mindcph.dk eller benytte vores online booking.

Vi tilbyder individuel terapi til børn og unge i vores hyggelig klinik på Bredgade 36B, 2.th, 1260 København K.

Hvordan virker metakognitiv terapi til børn og unge?

Målet med at anvende metakognitiv terapi er at reducere mængden af tid, dit barn bruger på at engagere sig i sine bekymringer.

Først og fremmest identificerer vi dit barns individuelle triggere – de negative tanker, der er skyld i bekymringerne. Vi arbejder efterfølgende med de mekanismer, der vedligeholder bekymringerne.

Metakognitiv terapi lærer dit barn en ny måde at forholde sig til negative tanker på – Vi arbejder med teknikker, der hjælper dit barn til at lade tankerne være, så dit barn kan fortsætte sine daglige aktiviteter.

Forældrenes rolle i forløbet

Det er virkelig vanskeligt at være vidne til ens barns psykiske problemstillinger. Den naturlige reaktion for de fleste forældre er at undersøge sit barns tanker og følelser og skærme barnet fra situationer, der kan medbringe bekymringer. Det er dog ikke synderlig hensigtsmæssigt og den skærmende adfærd kan i værste tilfælde vedligeholde og forstærke barnets psykiske mistrivsel.

Når du som forælder undersøger og taler med dit barn om bekymringer og grublerier, signalerer det, at det er væsentligt at bekymre sig. På den måde lærer barnet ikke, at det kan mestre de negative situationer og lade sine negative tanker være.

Dit barn har mest af alt behov for at lade sine negative tanker være. Det er derfor mere hjælpsomt fx at sige: “Det lyder som en trigger. Lad os ikke spilde tid på den og komme videre med dagen”.

MIND CPHs psykologer hjælper alle forældre med at undgå at dykke ned i barnets bekymringer og i stedet hjælpe barnet med at mestre de vanskelige situationer. På den måde får både du og dit barn mest muligt uf af terapien.

Metakognitiv terapi gavner dit barn, fordi:

 • Det er en korttidsterapiform. Dit barn kommer som regel hurtigt tilbage til sin hverdag og kan skabe en ny retning, der ikke er styret af angst og depression. I vil kunne mærke en forskel allerede efter få sessioner, hvor dit barn får mere overskud og lyst til at komme i gang med skole og fritidsaktiviteter.
 • Det er en afprøvet metode. Metakognitiv Terapi er en evidensbaseret psykologisk behandlingsmetode, hvor der er udført utallige og omfattende undersøgelser, der understøtter vores praktiske erfaringer om, at Metakognitiv Terapi virker! Der er dog hverken tale om Quick Fix eller Hokus Pokus, og de gode resultater forudsætter, at man bruger de metakognitive strategier i hverdagen.
 • Det er en langtidsholdbar behandling. Forskning har vist, at tilbagefaldsraten er lav ved metakognitiv terapi. Det betyder, at metakognitiv terapi giver vedvarende resultater, og at dit barn formentlig vil komme helt ud af sine psykiske problemer.
 • Det er en skånsom terapiform. I metakognitiv terapi fokuseres der på de bagvedliggende mekanismer – og på at træne og indarbejde nye måder at reagere på bekymringer og andre triggere. Det betyder også, at der er mindre fokus på børnenes problemer og mere på, hvordan de kan løse dem. Børnene behøver således ikke at sætte ord på og tale om alt det, der er svært, hvilket som regel er en enorm lettelse for dem.
 • Forældrene er inddraget i behandlingen. Når du vælger metakognitiv terapi til dit barn vil du også som forældre blive inddraget i forløbet, sådan at du kan understøtte dit barns udvikling og holde fast i strategierne mellem sessionerne. Vi ved, at dette sikrer processen og øger dit barns chancer for at blive helbredt – og til at undgå evt. tilbagefald.

Når dit barn er i terapi hos MIND CPH

Vores psykologer har erfaring med terapi til børn og unge, og de tilpasser behandlingen til netop dit barns problemstilling og behov.

Vi sikrer, at dit barn får kompetent og effektiv behandling, og føler sig tryg og tilpas sammen med os. Vi indfører både barn og forældre i den metakognitive behandling og udstyrer jer med teknikker og vigtig viden til at håndtere problemstillingen.

Vi er altid løsningsorienteret, og vi ser fremad. Det kan være dit barn har haft det svært i en længere periode eller har været udsat for en voldsom eller traumatisk hændelse. Det kan også være, at dit barn har et akut opstået problem. Alt det graver vi ikke i. Vi lærer dit barn, at livet og hverdagen fortsætter på trods af udfordringer, svære oplevelser og bekymringer.

Vi udstyrer både barn og forældre med effektive strategier og teknikker til at reagere anderledes på negative tanker. I vil opdage, at det er muligt at blive rask og komme tilbage til jeres vante liv uden at være styret af negative tanker, tankemylder, bekymringer og grublerier.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram