Metakognitiv terapi mod PTSD

PTSD er en lidelse, som kan forekomme hos meget få efter en traumatisk begivenhed. Eksempler på traumatiske begivenheder kan være naturkatastrofer, overfald eller lignende, hvor man enten har følt ens liv var truet eller intens frygt eller hjælpeløshed. Der vil oftest være tale om traumatiske begivenheder, hvor man har følt ens liv er truet. Langt de fleste, der oplever voldsomme traumatiske begivenheder, vil ikke udvikle PTSD. Når det er sagt, er det ikke unormalt efter sådan en begivenhed midlertidigt at opleve symptomer, der minder om.

Symptomer på PTSD

Symptomer på PTSD kan f.eks. være, at man føler sig frakoblet eller adskilt fra ens omgivelser, har gentagne billeder eller flash-backs fra situationen, mareridt og mange tanker og bekymringer om begivenheden. Det kan også være at man føler angst, vrede og har har søvnbesvær. Adfærden kan også påvirkes i og med at man forsøger at undgå tanker, situationer, ting eller personer, der minder om traumet.

For de fleste vil symptomerne gå i sig selv efter en periode, hvorfor terapi ikke er nødvendigt, da psyken oftest selvregulerer efter traumatiske begivenheder, så man får det godt igen af sig selv.

Hos nogle få vedvarer symptomerne dog. Hvis de bliver ved i over en måned efter en (oftest meget) traumatisk hændelse og forårsager meget lidelse og funktionsnedsættelse i dagligdagen kan det være et tegn på Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD).

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om professionel hjælp kunne være noget for dig.

Metakognitiv terapi mod PTSD

Metakognitiv terapi er en effektiv og skånsom form for behandling af PTSD, da den ikke kræver, at man dvæler ved og bearbejder traumet ved at fortælle i detaljer herom. Det betyder, at du i et metakognitivt terapiforløb ikke behøver at skulle fortælle uddybende og detaljeret om den traumatiske begivenhed. Den bruger du i forvejen meget tid på at tænke over. I metakognitiv tearpi lærer du konkrete redskaber til at kunne håndtere symptomerne på en anden måde, da du får redskaber til at kontrollere din opmærksomhed. Således at flashbacks og andre PTSD-symptomer ikke bliver så invaderende i din hverdag. Du bliver således udstyret med konkrete og effektive strategier til at lade traumet og dets symptomer fylde mindre i hverdagen og give din psyke tid og ro til at genopbygge sig selv.

Læs mere om behandling af angst.

Online booking

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Vores psykologer

Alle MIND CPHs dygtige psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.
Vi har haft hundredevis af glade og tilfredse klienter gennem klinikken. Nogle af dem har været så venlige at dele deres oplevelse, så du kan se, hvordan vi kan hjælpe  -->

 

"Mit metakognitive forløb hos MIND CPH har været noget af en øjenåbner. Jeg ville ønske, jeg havde startet noget før – Det havde forkortet min sygemeldingsperiode væsentligt. De værktøjer, jeg har fået i forløbene, hjælper mig med at forstå og håndtere stress, og jeg kan overføre værktøjerne til andre af hverdagens udfordringer."

 

Jane, 48 år, gruppeforløb og indivisuel terapi mod stress

"I dag er mit forhold til træning helt anderledes. Jeg udøver ikke samme sygeligt kontrollerende adfærd og jeg træner sammen med andre igen. Da jeg startede hos MIND CPH kunne jeg ikke selv se, at det var dér, der skulle sættes ind. Jeg er stor fan af metakognitiv terapi, fordi den har lært mig, hvordan jeg aktivt kan ændre min tænkningsstil og adfærd. Uden forløbet hos MIND CPH var jeg aldrig nået til det sted, jeg er i dag og måske heller ikke blevet meget ældre. Jeg er uendeligt taknemmelig."

 

Jacob, 26 år, individuelt forløb mod orthoreksi

"Det gik pludselig op for mig, at jeg var røget i "tankefælden". Igen. Men jeg gik ikke i panik. Jeg besluttede, at dét gad jeg simpelthen ikke! Jeg gav slip på tankerne og flyttede mit fokus til noget andet. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne lære at tænke anderledes. Jeg har lært SÅ meget af jer. Tusind tak!"

 

Sanne, 54 år, deltager på gruppeforløb

Følg os på facebook og instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.

Vi glæder os til at tage imod dig i vores moderne og hyggelige klinik.

Hos MIND CPH sætter vi altid dig først, og vi lægger stor vægt på kvalitet og service. Vi skaber omgivelser, som du kan føle dig tryg og godt tilpas i.

Vi har gratis wifi, te, kaffe, chokolade, magasiner og aviser i vores venteværelse. Hvis du er i god tid, kan vi varmt anbefale en kop kaffe hos Original Coffee, som ligger lige ved indgangen til vores klinik.

Alle MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og medlemmer af Dansk Psykologforening.

Vi tager afsæt i din unikke situation, og vi planlægger dit forløb sammen med dig.

Alle kan blive ramt af stress, angst, depression eller andre psykiske problemstillinger. Uanset, behøver din problemstilling ikke at overtage din tilværelse.

Vi skræddersyr dit terapiforløb, indfanger netop din problemstilling og giver dig værktøjer til at komme din problemstilling til livs.

Vi anvender metakognitiv terapi, som er en effektiv veldokumenteret terapiform mod flertallet af psykiske problemstillinger.

Få mere viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.

Kontakt os

MIND CPH ApS

Bredgade 36B, 2.th.

1260 Kbh K.

CVR Nr. 37210617

Tlf. 31 11 13 15

Mail: hello@mindcph.dk