MIND CPH | ANGST

Vi tilbyder effektiv og skræddersyet behandling af angst

Angstbehandling

Angst er en hyppigt forekommende psykisk problemstilling, som kan behandles effektivt med metakognitiv terapi. Målet er at blive fri for angst og ikke blot at lære at leve med angst. Metakognitiv terapi er særdeles effektiv mod angst, fordi den går direkte til sagens kerne og forholder sig til de uhensigtsmæssige tankemønstre, der skaber, vedligeholder og forstærker angstsymptomerne.

Generaliseret angst (GAD)

Generaliseret angst er karakteriseret af tilstedeværelsen af overdrevne bekymringer, som føles uhyre vanskelige at kontrollere. Indholdet af bekymringerne kan være tilbagevendende eller bevæge sig fra et tema til et andet. De fleste mennesker med generaliseret angst bekymrer sig også over selve det forhold, at de bekymrer sig.

Læs mere om generaliseret angst her.

Helbredsangst

Helbredsangst eller sygdomsangst er angsten for at blive syg. Ofte er man overdrevet opmærksom på kropslige symptomer og andre tegn på sygdom, og man har mange bekymringer om det at blive syg.

Læs mere om helbredsangst her.

Social angst

Social angst, eller social fobi, er angst for at være i sociale situationer. Det kan være en meget hæmmende lidelse, da den påvirker den sociale og arbejdsmæssige funktion og bidrager til nedsat livskvalitet, bl.a. fordi man ofte undgår sociale arrangementer, som man ellers ville have glæde af.

Læs mere om social angst her.

Børn med angst

Hvis dit barn bekymrer sig og har angst, påvirker det uundgåeligt både dit og dit barns livskvalitet, uanset om det gælder konkrete bekymringer, som sygdom eller mobning, eller mindre materielle problemstillinger, såsom angst for mørke eller angst for, om der sker ens forældre noget. Som forældre kan det være svært at vurdere, om dit barn vil have gavn af metakognitiv terapi.

Læs mere om børn med psykisk ubehag her, og om hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe dit barn.

Eksamensangst

Eksamensangst er en naturlig, normal og nærved uundgåelig reaktion, som kan være meget ubehagelig og pinefuld. Eksamensangst er en reel angstreaktion, og eksamensangst kan opleves lige så faretruende som at balancere på en klippekant eller stå foran en truende person eller et farligt dyr.

Læs mere om eksamensangst her.

OCD

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) kan være meget hæmmende, og er en lidelse, der er karakteriseret ved at individet har obsessioner (tvangstanker) og/eller kompulsioner (tvangshandlinger). Heldigvis er der gode resultater med metakognitiv terapi!

Læs mere om OCD.

Panikangst

Hvis du nogensinde har oplevet et panikanfald, så ved du, at det er en yderst ubehagelig tilstand. Et panikanfald kan opleves som om, at de kommer ud af det blå eller de kan trigges nogle gange af bestemte situationer, og er karakteriseret af meget ubehagelige symptomer og negative tanker. Panikangst er angst for at få panikanfald og kan behandles!

Du kan læse mere om panikangst.

Dødsangst

Døden er et eksistentielt vilkår i vores liv, som ingen af os kommer uden om. Lige meget, hvor meget vi bekymrer os om den. For nogle fylder bekymringer om døden så meget, at de udvikler angst for døden, der fylder så meget, at de “glemmer” at leve.

Du kan læse mere om dødsangst.

PTSD

Hvis man oplever et meget stressfuldt eller traumatisk event, er det normalt at opleve midlertidige symptomer. Disse kan f.eks. være at føle sig frakoblet eller adskilt fra ens omgivelser, have flash-backs og gentagne billeder eller tanker fra situationen, overdreven angst, vrede, søvnbesvær eller undgåelse af ting, der minder om traumet, samt øget forskrækkelsesrespons og mareridt. Hos nogle mennesker vedbliver disse symptomer i lang tid efter og i så fald er der muligvis tale om en Post-Traumatisk Stress lidelse, PTSD.

Læs mere om PTSD.

Individuel behandling af angst

Gruppebehandling af angst

Læs om angst på bloggen

Du er meget velkommen til at kontakte os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk. Det er gratis og uforpligtende.

Vores psykologer

Alle MIND CPHs dygtige psykologer er universitetsuddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

Behandling af angst hos MIND CPH

MIND CPH tilbyder den bedste og mest effektive behandling af angst, du kan få.

Vi skræddersyr dit forløb, så det passer med nøjagtig din situation, dine behov og din problemstilling.

Metakognitiv terapi er effektiv behandling af angst, fordi den ikke symptombehandler, men går lige til sagens kerne og tager fat i roden til din problemstilling.

Metakognitiv terapi er en korttids-terapiform. Behandlingen består i at identificere og udfordre dine underliggende metakognitive antagelser om bekymringer, der ligger til grund for og som vedligeholder din angst. Vi dvæler ikke ved dine symptomer, vi lærer dig istedet nye konstruktive og mere effektive måder at forholde dig til negative tanker på.

Metakognitiv terapi rettet mod generaliseret angst (GAD) har vist sig at føre til forbedringsrater på 70-80%. Det er vores erfaring, at metakognitiv terapi er lige så effektivt til behandling af andre angstformer.

MIND CPH tilbyder både individuel behandling af angst og gruppebehandling af angst. Begge dele er effektive.

MIND CPHs psykologer er erfarne med at behandle langt de fleste former for angst. Vi sætter altid dine behov først og vi går op i at lære dig at kende, så vi kan skabe et godt og trygt rum, du føler dig tilpas i.

Vi giver dig værktøjer og lærer dig teknikker til at håndtere din angst. På den måde kan du arbejde videre med terapien på egen hånd og opleve, at du kan mestre de svære situationer uafhængigt af os.

Du kan få tilskud til dit forløb hos MIND CPH, hvis du har privat forsikring.

Læs mere om dine muligheder for tilskud.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvordan vi hjælper dig af med din angst. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk. Vi svarer altid samme dag og vi kan som regel altid tilbyde dig en tid inden for et par dage.

Vi glæder os til at møde dig og vi glæder os til at hjælpe dig til at leve det liv, vi ved, du fortjener.

Online booking

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Vores Psykologer

Vores psykologer er universitets-uddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.

Du er  altid velkommen til at kontakte os på 31 11 13 15 eller hello@mindcph.dk og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.
Det er gratis og uforpligtende. 

"Mit metakognitive forløb hos MIND CPH har været noget af en øjenåbner. Jeg har deltaget i gruppeforløb og også modtaget individuel terapi mod stress. Det har været markant anderledes at arbejde metakognitivt med min stress – Jeg ville ønske, jeg havde startet noget før. Det havde forkortet min sygemeldingsperiode væsentligt. De værktøjer, jeg har fået i forløbene, hjælper mig med at forstå og håndtere stress, og jeg kan overføre værktøjerne til andre af hverdagens udfordringer. "

Jane, 48 år, deltager på gruppeforløb og individuelt forløb mod stress

"Jeg har kun fået det bedre efter forløbet: Jeg er tilbage på arbejde, jeg er social igen og jeg har fået fornyet styrke. Jeg er blevet meget klogere på mine tanker og følelser. Jeg er ikke bange for de symptomer, der kan opstå – Jeg ser dem bare som en naturlig reaktion på de situationer, jeg befinder mig i."

Marie, 29 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"I dag er mit forhold til træning helt anderledes. Jeg udøver ikke samme sygeligt kontrollerende adfærd og jeg træner sammen med andre igen. Da jeg startede hos MIND CPH kunne jeg ikke selv se, at det var dér, der skulle sættes ind. Jeg er stor fan af metakognitiv terapi, fordi den har lært mig, hvordan jeg aktivt kan ændre min tænkningsstil og adfærd. Uden forløbet hos MIND CPH var jeg aldrig nået til det sted, jeg er i dag og måske heller ikke blevet meget ældre. Jeg er uendeligt taknemmelig."

Jacob, 26 år, individuelt forløb mod orthoreksi

"Det gik pludselig op for mig, at jeg var røget i "tankefælden". Igen. Men jeg gik ikke i panik. Jeg besluttede, at dét gad jeg simpelthen ikke! Jeg gav slip på tankerne og flyttede mit fokus til noget andet. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne lære at tænke anderledes. Jeg har lært SÅ meget af jer. Tusind tak! "

Sanne, 54 år, deltager på almindeligt gruppeforløb

"Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!"

Anne, 33 år, deltager på almindeligt gruppeforløb

"Tusind tak for et godt forløb – Det har været meget udfordrende inspirerende og lærerigt. I har vendt op og ned på mine metaoverbevisninger og på min forståelse af stress og bekymringer. Jeg har fået flere konkrete handlingsværktøjer på de seks uger, end på det sidste år hos almindelig psykolog. Tak for jeres imødekommenhed og fordi, I tog jer tid til at lytte."

Solveig, 31 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"Jeg synes, det er SÅ fedt at have genfundet kontrollen. Jeg har fået mit overskud tilbage, og jeg har genvundet min lyst til rent faktisk at have det godt. MIND CPH har lært mig, at jeg ikke behøves at gå og have det dårligt - Det er i virkeligheden meget nemmere at have det godt!"

Caroline, 37 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"MIND CPH har lært mig kunsten effektivt at regulere mine tanker og bekymringer. Endda i et forum med ligesindede. Kan varmt anbefales."

Tom, 55 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"Jeg synes, at gruppeforløbet har været meget lærerigt.  Jeg griber mine problemer an på en helt ny og mere kontruktiv måde end før. Mine bekymringer fylder ikke nær så meget længere og de tager ikke al min energi."

Eva, 23 år, deltager på gruppeforløb mod stress

Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.

Få mere viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.

Kontakt os

MIND CPH ApS

Bredgade 36B, 2.th.

1260 Kbh K.

CVR Nr. 37210617

Tlf. 31 11 13 15

Mail: hello@mindcph.dk