Angst
Vi tilbyder effektiv og skræddersyet behandling af angst

Metakognitiv terapi mod angst

Angst er en hyppigt forekommende psykisk problemstilling, som kan behandles effektivt med metakognitiv terapi. Målet er at blive fri for angst og ikke blot at lære at leve med angst. Metakognitiv terapi er særdeles effektiv mod angst, fordi den går direkte til sagens kerne og forholder sig til de uhensigtsmæssige tankemønstre, der skaber, vedligeholder og forstærker angstsymptomerne.

Angst er en hyppigt forekommende psykisk problemstilling, som kan behandles effektivt med metakognitiv terapi. Målet er at blive fri for angst og ikke blot at lære at leve med angst. Metakognitiv terapi er særdeles effektiv mod angst, fordi den går direkte til sagens kerne og forholder sig til de uhensigtsmæssige tankemønstre, der skaber, vedligeholder og forstærker angstsymptomerne.

Vores hyggelige lokaler er centralt placeret i indre København. Og du er altid velkommen til at kontakte os til en gratis og uforpligtende snak på telefon 31 11 13 15.

Generaliseret angst (GAD)

Generaliseret angst er karakteriseret af tilstedeværelsen af overdrevne bekymringer, som føles uhyre vanskelige at kontrollere. Indholdet af bekymringerne kan være tilbagevendende eller bevæge sig fra et tema til et andet. De fleste mennesker med generaliseret angst bekymrer sig også over selve det forhold, at de bekymrer sig.

Læs mere om generaliseret angst her.

Helbredsangst

Helbredsangst eller sygdomsangst er angsten for at blive syg. Ofte er man overdrevet opmærksom på kropslige symptomer og andre tegn på sygdom, og man har mange bekymringer om det at blive syg.

Læs mere om helbredsangst her.

Social angst

Social angst, eller social fobi, er angst for at være i sociale situationer. Det kan være en meget hæmmende lidelse, da den påvirker den sociale og arbejdsmæssige funktion og bidrager til nedsat livskvalitet, bl.a. fordi man ofte undgår sociale arrangementer, som man ellers ville have glæde af.

Læs mere om social angst her.

Børn med angst

Hvis dit barn bekymrer sig og har angst, påvirker det uundgåeligt både dit og dit barns livskvalitet, uanset om det gælder konkrete bekymringer, som sygdom eller mobning, eller mindre materielle problemstillinger, såsom angst for mørke eller angst for, om der sker ens forældre noget. Som forældre kan det være svært at vurdere, om dit barn vil have gavn af metakognitiv terapi.

Læs mere om børn med psykisk ubehag her, og om hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe dit barn.

Eksamensangst

Eksamensangst er en naturlig, normal og nærved uundgåelig reaktion, som kan være meget ubehagelig og pinefuld. Eksamensangst er en reel angstreaktion, og eksamensangst kan opleves lige så faretruende som at balancere på en klippekant eller stå foran en truende person eller et farligt dyr.

Læs mere om eksamensangst her.

OCD

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) kan være meget hæmmende, og er en lidelse, der er karakteriseret ved at individet har obsessioner (tvangstanker) og/eller kompulsioner (tvangshandlinger). Heldigvis er der gode resultater med metakognitiv terapi! Du kan finde alle vores psykologer der specialiserde inden for OCD-behandling på denne side.

Læs mere om OCD her.

Panikangst

Hvis du nogensinde har oplevet et panikanfald, så ved du, at det er en yderst ubehagelig tilstand. Et panikanfald kan opleves som om, at de kommer ud af det blå eller de kan trigges nogle gange af bestemte situationer, og er karakteriseret af meget ubehagelige symptomer og negative tanker. Panikangst er angst for at få panikanfald og kan behandles!

Du kan læse mere om panikangst her.

Dødsangst

Døden er et eksistentielt vilkår i vores liv, som ingen af os kommer uden om. Lige meget, hvor meget vi bekymrer os om den. For nogle fylder bekymringer om døden så meget, at de udvikler angst for døden, der fylder så meget, at de “glemmer” at leve.

Du kan læse mere om dødsangst her.

PTSD

Hvis man oplever et meget stressfuldt eller traumatisk event, er det normalt at opleve midlertidige symptomer. Disse kan f.eks. være at føle sig frakoblet eller adskilt fra ens omgivelser, have flash-backs og gentagne billeder eller tanker fra situationen, overdreven angst, vrede, søvnbesvær eller undgåelse af ting, der minder om traumet, samt øget forskrækkelsesrespons og mareridt. Hos nogle mennesker vedbliver disse symptomer i lang tid efter og i så fald er der muligvis tale om en Post-Traumatisk Stress lidelse, PTSD.

Læs mere om PTSD her.

Læs om angst på bloggen

FØR MIG TIL BLOGGEN

Du er meget velkommen til at kontakte os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan også skrive til os på hello@mindcph.dk. Det er gratis og uforpligtende.


Behandling af angst hos MIND CPH

MIND CPH tilbyder den bedste og mest effektive behandling af angst, du kan få.

Vi skræddersyr dit forløb, så det passer med nøjagtig din situation, dine behov og din problemstilling.

Metakognitiv terapi er effektiv behandling af angst, fordi den ikke symptombehandler, men går lige til sagens kerne og tager fat i roden til din problemstilling.

Metakognitiv terapi er en korttids-terapiform. Behandlingen består i at identificere og udfordre dine underliggende metakognitive antagelser om bekymringer, der ligger til grund for og som vedligeholder din angst. Vi dvæler ikke ved dine symptomer, vi lærer dig i stedet nye konstruktive og mere effektive måder at forholde dig til negative tanker på.

Dette gøres blandt andet ved at lære dig at identificere de triggertanker, der udløser dine negative tanker og følelser til at begynde med. På den måde kan du undgå at gruble og overtænke og på den måde få styr på din de mange tanker der kører rundt i dit hoved.

Metakognitiv terapi rettet mod generaliseret angst (GAD) har vist sig at føre til forbedringsrater på 70-80%. Det er vores erfaring, at metakognitiv terapi er lige så effektivt til behandling af andre angstformer.

MIND CPH tilbyder både individuel behandling af angst og gruppebehandling af angst. Begge dele er effektive. Vi har også god erfaring med individuel terapi online. Du kan læse mere om, hvordan online psykolog fungerer her.

MIND CPHs psykologer er erfarne med at behandle langt de fleste former for angst. Vi sætter altid dine behov først og vi går op i at lære dig at kende, så vi kan skabe et godt og trygt rum, du føler dig tilpas i.

Vi er specialiseret erhvervspsykologer og kombinerer det bedste fra erhvervspsykologien med de mest effektive evidensbaserede redskaber fra den kliniske psykologi. Læs mere om erhvervsløsninger hos MIND CPH her.

Vi giver dig værktøjer og lærer dig teknikker til at håndtere din angst. På den måde kan du arbejde videre med terapien på egen hånd og opleve, at du kan mestre de svære situationer uafhængigt af os.

Du kan få tilskud til dit forløb hos MIND CPH, hvis du har privat forsikring.

Læs mere om dine muligheder for tilskud.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15 og høre mere om, hvordan vi hjælper dig af med din angst. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk. Vi svarer altid samme dag og vi kan som regel altid tilbyde dig en tid inden for et par dage.

Vi glæder os til at møde dig og vi glæder os til at hjælpe dig til at leve det liv, vi ved, du fortjener.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv terapi. Vi tilbyder både behandling og forebyggelse af både svære og lettere psykiske lidelser.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Metakognitiv terapi kan desuden med fordel anvendes til at forbedre mental sundhed og har konkrete og effektive værkstøjer til at slippe overtænkning og øge dit nærvær og din livsglæde.

Vi tilbyder både individuel terapi, coaching og gruppeterapi. Vi tilbyder også fleksible løsninger til erhvervslivet.

Hvad kan et metakognitivt forløb?

Du får specifik indsigt i de mekanismer, der vedligeholder dine symptomer og dit ubehag, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.

Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine tankeprocesser og lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.

Du lærer, at håndtere negative følelser og tanker på en hensigtsmæssig måde.

Du lærer at slippe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer, men du lærer hvordan du ikke behøver at bukke under for dem.

Du er velkommen til at kontakte os på hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram