Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Metakognitiv Terapi

Metakognitiv terapi er en særdeles effektiv terapiform, der kan bruges til mange forskellige psykologiske problemstillinger. Hos MIND CPH er vi glade for at kunne tilbyde specialiseret metakognitiv terapi fordi den hurtigt og skånsomt kan fjerne de fleste psykiske lidelser.

Vi tilbyder dig et skræddersyet metakognitivt forløb hos universitetsuddannede psykologer, som er specialiseret i metakognitiv terapi. Vi har arbejdet med denne terapiform i en del år og kan tilbyde metakognitiv terapi indenfor alle de områder, hvor metakognitiv terapi er det oplagte valg. Læs mere om metakognitiv terapi.

Kom forbi i vores hyggelige og rummelige klinik, som er centralt placeret i København.

Kontakt os gerne, hvis du ønsker metakognitiv terapi eller har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig: hello@mindcph.dk eller 31 11 13 15.

We at MIND CPH also offers metacognitive therapy in English.

Vi har gode erfaringer med metakognitiv terapi og glæder os til at byde dig velkommen til et metakognitiv forløb hos MIND CPH. Hos os er du i centrum, og vores terapi er tilrettelagt efter dine behov og udfordringer. Vi gør vores bedste for at skabe trygge rammer, du føler dig tilpas i, så vi kan hjælpe dig bedst muligt på vej.

Metakognitiv terapi er en ny og anderledes terapiform

Metakognitiv terapi er en nyere terapiretning med en veldokumenteret effekt, der egner sig særdeles godt til at arbejde med langt de fleste psykiske problemstillinger.

Metakognitiv terapi er effektiv, fordi den går til sagens kerne, og retter sig mod den særlige tænkningsstil, der forårsager de psykiske problemstillinger.

Metakognitiv terapi fokuserer på konstruktive fremtidsrettede handlemuligheder. Metakognitiv terapi går ikke op i problemerkendelse og fejlfinding: Man går ikke tilbage i barndommen og fortiden og ’bearbejder’ den, som man gør i mange andre terapiformer.

Metakognitiv terapi er baseret på ny forskning, der påpeger, at vores psyke er selvregulerende: Den ”passer sig selv”, så at sige.  Man behøver derfor fx ikke at tænke positivt, bearbejde sine tanker eller tænke over sine værdier for at trives mentalt. Tværtimod: Alt peger på, at mennesker med psykiske problemstillinger tænker for meget. I metakognitiv terapi lærer du derfor, hvordan du kan tænke mindre – Vi viser dig hvordan via øvelser, eksperimenter og nye indsigter.

Metakognitiv terapi fjerner uhensigtsmæssige tankemønstre

Metakognitiv terapi kan hurtigt og effektivt fjerne det uhensigtsmæssige tankemønster, der fører til og vedligeholder psykisk lidelse. Behandlingen er således primært fokuseret mod selve tankemønstret og kun i mindre grad tankeindholdet. I Metakognitiv terapi er man ikke optaget af de konkrete tanker, vi tænker, men af at begrænse den tid, vi bruger på at være hængt op i de tanker, som gør os angste og bekymrede. Det er ikke tankerne, eller deres indhold, der gør os syge – Det er den infleksible mentale proces, hvor man vedvarende dvæler ved dem.

Målet med Metakognitiv terapi er at udvikle mental fleksibilitet, så du får kontrol over dine tankeprocesser og selv kan bestemme, hvor meget dine tanker og følelser skal fylde. Når du føler dig tryg og får tillid til dine egne mentale processer, vil symptomerne på psykisk lidelse forsvinde.

Læs mere om metakognitiv terapi.

Ring til os på 31 11 13 15 og hør mere om, hvad metakognitiv terapi kan gøre for dig. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk. Det er gratis og uforpligtende.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH har vi specialiseret os i metakognitiv behandling af stress, angst og depression, men metakognitiv terapi kan anvendes til at behandle mange andre psykiske lidelser. Vi tilbyder både individuel behandling og gruppebehandling af stress, angst og depression og vi tilbyder individuel behandling af andre lidelser som fx. social angst, OCD og PTSD.

Vi bruger også metakognitiv terapi til behandling af andre problemstillinger som fx jalousi, lavt selvværd, parforholdsproblemer og behandling af nyere lidelser som f.eks. orthoreksi og dysmorfofobi.

Vi har arbejdet med denne terapiform i en del år og kan tilbyde metakognitiv terapi indenfor alle de områder, hvor metakognitiv terapi er det oplagte valg.
Vi har haft hundredevis af glade og tilfredse klienter gennem klinikken. Nogle af dem har været så venlige at dele deres oplevelse, så du kan se, hvordan vi kan hjælpe:
  • "Mit metakognitive forløb hos MIND CPH har været noget af en øjenåbner. Jeg ville ønske, jeg havde startet noget før – Det havde forkortet min sygemeldingsperiode væsentligt. De værktøjer, jeg har fået i forløbene, hjælper mig med at forstå og håndtere stress, og jeg kan overføre værktøjerne til andre af hverdagens udfordringer."

    Jane, 48 år, gruppeforløb og indivisuel terapi mod stress
  • "I dag er mit forhold til træning helt anderledes. Jeg udøver ikke samme sygeligt kontrollerende adfærd og jeg træner sammen med andre igen. Da jeg startede hos MIND CPH kunne jeg ikke selv se, at det var dér, der skulle sættes ind. Jeg er stor fan af metakognitiv terapi, fordi den har lært mig, hvordan jeg aktivt kan ændre min tænkningsstil og adfærd. Uden forløbet hos MIND CPH var jeg aldrig nået til det sted, jeg er i dag og måske heller ikke blevet meget ældre. Jeg er uendeligt taknemmelig."

    Jacob, 26 år, individuelt forløb mod orthoreksi
  • "Det gik pludselig op for mig, at jeg var røget i "tankefælden". Igen. Men jeg gik ikke i panik. Jeg besluttede, at dét gad jeg simpelthen ikke! Jeg gav slip på tankerne og flyttede mit fokus til noget andet. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne lære at tænke anderledes. Jeg har lært SÅ meget af jer. Tusind tak!"

    Sanne, 54 år, deltager på gruppeforløb
Følg os på facebook og instagram - Vi deler META vinkler på livet med dig og byder dig indenfor i vores dagligdag
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram