MIND CPH | BØRN & UNGE

Metakognitiv terapi er for alle – Mental sundhed har ingen alder

Metakognitiv terapi til Børn & Unge

Et gammelt ordsprog siger, at forældre kun er så glade, som deres mest ulykkelige barn. Det er en kliché og kan lyde fortærsket. Men det passer. Hvis dit barn bekymrer sig, påvirker det uundgåeligt både dit og dit barns livskvalitet. Uanset om det gælder konkrete bekymringer, som sygdom eller mobning, eller mindre materielle problemstillinger, såsom angst for mørke eller angst for, om der sker ens forældre noget.

Har du været bekymret for dit barn og lagt mærke til, at dit barn er:

 • Ængsteligt, trist eller på anden vis har svært ved at leve et tilfredsstillende liv
 • Bange for at være alene i for lang tid
 • Bange for at sove alene
 • Ikke tør overnatte hos venner
 • Har mistet lysten til skole eller fritidsinteresser
 • Har fysiske gener fx hovedpine, svimmelhed eller mavesmerter
 • Er særligt følsom, grådlabil eller på anden måde reagerer anderledes følelsesmæssigt
 • Ikke bryder sig om specifikke aktiviteter eller personer

Hvis du føler dig afmægtig og ude af stand til at hjælpe dit barn, er det helt forståeligt. Metakognitiv terapi kan hjælpe dig og dit barn tilbage til et liv uden forstyrrende bekymringer.

Kontakt os på 31 11 13 15 for en gratis og uforpligtende samtale, hvor I kan høre mere om, hvordan vi hjælper dit barn og dig af med bekymringerne. I kan også skrive til os på hello@mindcph.dk eller benytte vores online booking.

Vi tilbyder individuel terapi til børn og unge.

Hvordan virker metakognitiv terapi til børn og unge?

Målet med at anvende metakognitiv terapi er at reducere mængden af tid, dit barn bruger på at engagere sig i sine bekymringer.

Først og fremmest identificerer vi dit barns individuelle triggere – de negative tanker, der er skyld i bekymringerne. Vi arbejder efterfølgende med de mekanismer, der vedligeholder bekymringerne.

Metakognitiv terapi lærer dit barn en ny måde at forholde sig til negative tanker på – Vi arbejder med teknikker, der hjælper dit barn til at lade tankerne være, så dit barn kan fortsætte sine daglige aktiviteter.

Forældrenes rolle i forløbet

Det er virkelig vanskeligt at være vidne til ens barns psykiske problemstillinger. Den naturlige reaktion for de fleste forældre er at undersøge sit barns tanker og følelser og skærme barnet fra situationer, der kan medbringe bekymringer. Det er dog ikke synderlig hensigtsmæssigt og den skærmende adfærd kan i værste tilfælde vedligeholde og forstærke barnets psykiske mistrivsel.

Når du som forælder undersøger og taler med dit barn om bekymringer og grublerier, signalerer det, at det er væsentligt at bekymre sig. På den måde lærer barnet ikke, at det kan mestre de negative situationer og lade sine negative tanker være.

Dit barn har mest af alt behov for at lade sine negative tanker være. Det er derfor mere hjælpsomt fx at sige: “Det lyder som en trigger. Lad os ikke spilde tid på den og komme videre med dagen”.

MIND CPHs psykologer hjælper alle forældre med at undgå at dykke ned i barnets bekymringer og i stedet hjælpe barnet med at mestre de vanskelige situationer. På den måde får både du og dit barn mest muligt uf af terapien.

Metakognitiv terapi gavner dit barn, fordi:

 • Det er en korttidsterapiform. Dit barn kommer som regel hurtigt tilbage til sin hverdag og kan skabe en ny retning, der ikke er styret af angst og depression. I vil kunne mærke en forskel allerede efter få sessioner, hvor dit barn får mere overskud og lyst til at komme i gang med skole og fritidsaktiviteter.
 • Det er en afprøvet metode. Metakognitiv Terapi er en evidensbaseret psykologisk behandlingsmetode, hvor der er udført utallige og omfattende undersøgelser, der understøtter vores praktiske erfaringer om, at Metakognitiv Terapi virker! Der er dog hverken tale om Quick Fix eller Hokus Pokus, og de gode resultater forudsætter, at man bruger de metakognitive strategier i hverdagen.
 • Det er en langtidsholdbar behandling. Forskning har vist, at tilbagefaldsraten er lav ved metakognitiv terapi. Det betyder, at metakognitiv terapi giver vedvarende resultater, og at dit barn formentlig vil komme helt ud af sine psykiske problemer.
 • Det er en skånsom terapiform. I metakognitiv terapi fokuseres der på de bagvedliggende mekanismer – og på at træne og indarbejde nye måder at reagere på bekymringer og andre triggere. Det betyder også, at der er mindre fokus på børnenes problemer og mere på, hvordan de kan løse dem. Børnene behøver således ikke at sætte ord på og tale om alt det, der er svært, hvilket som regel er en enorm lettelse for dem.
 • Forældrene er inddraget i behandlingen. Når du vælger metakognitiv terapi til dit barn vil du også som forældre blive inddraget i forløbet, sådan at du kan understøtte dit barns udvikling og holde fast i strategierne mellem sessionerne. Vi ved, at dette sikrer processen og øger dit barns chancer for at blive helbredt – og til at undgå evt. tilbagefald.

Når dit barn er i terapi hos MIND CPH

Vores psykologer har erfaring med terapi til børn og unge, og de tilpasser behandlingen til netop dit barns problemstilling og behov.

Vi sikrer, at dit barn får kompetent og effektiv behandling, og føler sig tryg og tilpas sammen med os. Vi indfører både barn og forældre i den metakognitive behandling og udstyrer jer med teknikker og vigtig viden til at håndtere problemstillingen.

Vi er altid løsningsorienteret, og vi ser fremad. Det kan være dit barn har haft det svært i en længere periode eller har været udsat for en voldsom eller traumatisk hændelse. Det kan også være, at dit barn har et akut opstået problem. Alt det graver vi ikke i. Vi lærer dit barn, at livet og hverdagen fortsætter på trods af udfordringer, svære oplevelser og bekymringer.

Vi udstyrer både barn og forældre med effektive strategier og teknikker til at reagere anderledes på negative tanker. I vil opdage, at det er muligt at blive rask og komme tilbage til jeres vante liv uden at være styret af negative tanker, bekymringer og grublerier.

Online booking

Bestil din tid online i dag. Det er nemt og enkelt og du vælger selv din psykolog.

Vores Psykologer

Vores psykologer er universitets-uddannede og specialiseret i metakognitiv terapi.
Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.

Vi glæder os til at tage imod dig i vores moderne og hyggelige klinik.

Hos MIND CPH sætter vi altid dig først, og vi lægger stor vægt på kvalitet og service. Vi skaber omgivelser, som du kan føle dig tryg og godt tilpas i.

Vi har gratis wifi, te, kaffe, chokolade, magasiner og aviser i vores venteværelse. Hvis du er i god tid, kan vi varmt anbefale en kop kaffe hos Original Coffee, som ligger lige ved indgangen til vores klinik.

Alle MIND CPHs psykologer er universitetsuddannede og medlemmer af Dansk Psykologforening.

Vi tager altid afsæt i din unikke situation, og vi planlægger dit forløb sammen med dig.

Alle kan blive ramt af stress, angst, depression eller andre psykiske problemstillinger. Uanset, behøver din problemstilling ikke at overtage din tilværelse.

Vi skræddersyr dit terapiforløb, indfanger netop din problemstilling og giver dig værktøjer til at komme din problemstilling til livs.

Vi anvender metakognitiv terapi, som er en effektiv veldokumenteret terapiform mod flertallet af psykiske problemstillinger.

Få mere viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.

Kontakt os

MIND CPH ApS

Bredgade 36B, 2.th.

1260 Kbh K.

CVR Nr. 37210617

Tlf. 31 11 13 15

Mail: hello@mindcph.dk