/

Metakognitiv erhvervspsykologi 

Vi tager ansvaret for at bringe den metakognitive forståelse af det mentale liv ind i erhvervslivet. Vi ser effekten af denne måde at arbejde med det mentale helbred hver eneste dag i vores kliniske arbejde. Derfor føler vi os forpligtede til at udbrede anvendelsen af den metakognitive forståelsesramme til de virksomheder og organisationer, som vi bruger så stor en del af vores liv i.

Måden der i dag tales om vores psykiske trivsel på kan lede os til at tænke mennesket som svagt og sårbart. Vi ved bedre. Mennesket er robust og stærkt og kan overkomme og endda trives i svære omstændigheder og hårde arbejdsbetingelser. Men vi kan også blive slået omkuld til tider. Og det er okay. Derfor hjælper vi mennesker med at mobilisere og genopdage deres mentale fleksibilitet, så vi står stærkere i livets op- og nedture. Det kan være vi rammes af svære arbejdsbetingelser, dårligt arbejdsmiljø, sygdom eller død eller har en periode, hvor ubehaget og de negative følelser fylder alt for meget. I disse situationer kræver det, at vi forholder os til omstændighederne på en hensigtsmæssig måde for ikke at ende i mistrivsel. Det kan være, at der er noget, vi skal handle på. Eller noget vi blot kan vente på passerer. Uanset dine handlemuligheder i den specifikke situation, så kan du selv tage ansvaret for, hvordan du behandler dine tanker.

For hvordan forholder du dig til de svære tanker, der opstår? Dykker du ned i dem, dyrker dem og prøver at finde svar på årsagerne til din elendighed. Eller prøver du måske at feje problemerne ind under gulvtæppet og lade som om, de slet ikke påvirker dig. Det kan være strategier som disse, vi først tyer til, når vi står med udfordringer. Vi ved, at dit sind regenererer – eller heler - sig selv. Vi kan vise dig, hvordan du udnytter den fantastiske mekanisme til bedre at kunne håndtere svære følelser og tanker samt udfordrende perioder i livet.

Som leder eller medarbejder i HR har du et særligt ansvar for eksekvering på en lang række opgaver – men også for organisationens medarbejderes psykiske trivsel. Dét er en kompleks opgave at løse, og den kan være svær at finde hoved og hale i grundet medarbejderes forskellige behov, adfærd og reaktioner. Vi anerkender opgavens kompleksitet, men sætter en ære i at tilbyde den simple løsning.

Vi tilbyder den simple løsning

Den simple løsning handler ikke om, at vi skal lære alverdens nye tænkemåder. Den simple løsning kræver forståelse af, hvordan sindet egentlig fungerer. Når vi forstår det, er det simpelt at gøre noget andet. Dermed ikke sagt, at det er let arbejde at bryde med vores uhensigtsmæssige tankemønstre. Det kræver vedholdenhed og kontinuitet. Men det, den enkelte skal gøre, er simpelt.

Det får I ud af det

Effekterne tæller ikke kun øget overskud, ro og glæde hos den enkelte. For når vi smører tandhjulet lidt det ene sted i en organisation, så kan hele systemet glide bedre. Effekterne for den enkeltes mentale sundhed vil nemlig også have betydning for deres adfærd – hvordan de møder kollegaer, der beder om hjælp. Håndterer vanskelige situationer eller samtaler. Møder svære opgaver og beslutninger i dagligdagen. Ja, selv snakken ved kaffemaskinen og til frokost påvirkes. Jeres organisation kan få et arbejdsmiljø, hvor konflikter, sladder, brok, ineffektivitet og dårlig stemning fylder mindre. Hvor medarbejderne ikke nødvendigvis løber stærkere, men præsterer bedre og mere effektivt indenfor de givne rammer.

Vi er med på, at det kan lyde for godt til at være sandt. Vores solide kliniske erfaring og baggrund med at behandle stress, depressioner, angst og andre mentale udfordringer gør, at vi hurtigt identificerer problemet og ikke blot løser jeres problem, men lærer jer selv at løse det. Så effekten ikke blot er lige nu og her, men vedvarende. Dermed ikke sagt, at der kan være behov for løbende justeringer. Men vi gør jer i stand til som virksomhed selv at løbe ned ad en vej, hvor effekterne ikke blot kan mærkes på jeres medarbejderes mentale sundhed, men også på jeres bundlinje og effektivitet.
Vi kigger ikke kun på det åbenlyse, men vi bruger vores viden om tanker og følelser og vores psykologiske viden om hvordan visse tankeprocesser kan spænde ben for arbejdsliv og trivsel

Mød psykologerne i MIND CPH

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down