/

Jeg bekymrer mig fordi ... ! ǀ MIND CPH

”Jeg bekymrer mig fordi jeg ikke kan lade være. Desuden hjælper det mig at løse mine problemer og forebygger, at jeg havner i potentielt farlige situationer”.

Genkender du betragtningerne? Så genkender du sikkert også, at en helt almindlig hverdag sagtens kan starte med, at du nærmest inden du har slået øjnene op er i gang med at bekymre dig og tænke dagen igennem.

”Hvad nu hvis ungerne har en dårlig morgen og I ikke når at blive klare til tiden? Hvad nu hvis bussen er forsinket og du kommer for sent til dit møde? Det vil bare være så pinligt, for det er lige præcis i dag, at chefen er med til mødet. Hvad vil han ikke tænke om dig? Hvad nu hvis chefen heller ikke kan lide din præsentation? Hvad hvis du bliver nervøs og ikke får sagt det, du har planlagt? Hvad nu hvis du får spørgsmål, som du ikke er forberedt på og derfor ikke kan besvare? Hvad nu hvis du får et panikanfald? Eller besvimer? Måske ender det med, at du bliver fyret – og hvordan skal du så kunne betale husleje og tage vare på din familie?

Din tankerække bliver afbrudt af vækkeurets gennemtrængende ringetone, og du er nødt til at stå op.

Men sikke en dag det allerede tegner til at blive!

Du føler dig utilpas, anspændt og du har ingen appetit. Du er heller ikke rigtig nærværende med familien, og selv om du prøver at klemme et lille smil frem på læben, så ved du, at de ved, at du har endnu en dårlig dag.

Du formår dog at blive klar. Det har du jo gjort så mange gange før.

Du kæmper dig også igennem dagen, men når du kommer hjem om eftermiddagen, er du fuldstændig smadret. Familien stresser dig og det eneste du kan tænke på er dyner, fred og ro.

Om aftenen når der endelig er stilhed og du kan lukke døren til dit soveværelse, så kører tankerne for fuld blus igen.

Du slår dig selv i hovedet med, at du er en dårlig og fraværende forælder.

Du har vrisset ad børnene og kæresten, du har efterladt en kæmpe opvask, madpakkerne til dagen efter er ikke forberedt og hvad med tøj til børnene? Nu er det blevet koldere og de har hverken vanter eller passende overtøj!

Hvorfor skal det være så hårdt at være dig? Du slider og slæber hver eneste dag – og alligevel føler du dig ved afgrundens rand. Livet kan ikke fortsætte på denne måde. Det kan ikke være rigtigt, at det skal være så hårdt! Hvad er der galt med dig? Og er der overhovedet en vej ud af dette kaos?

Modløs og fortvivlet tyer du til Mr. Google.

Hvis du er heldig støder du her på Metakognitiv Terapi.

***

Metakognitiv terapi er en nyere terapiretning med en veldokumenteret effekt. Metakognitiv terapi er så effektiv fordi den går lige til sagens kerne og retter sig mod den særlige tænkningsstil, der ligger bag de fleste psykiske lidelser/problemer.

Denne form for tænkning betegnes CAS (Cognitive Attentional Syndrome) og er kendetegnet ved overdrevne og vedvarende bekymringer og grublerier, fokus på trusler og fare samt en række uhensigtsmæssige mestrings strategier. CAS medfører, at tanker og følelser ikke længere bliver reguleret på en naturlig og fleksibel måde, men i stedet resulterer i og vedligeholder psykisk ubalance.

I Mind Cph tilbyder vi Metakognitiv terapi uden ventetid i vores klinik i Bredgade. Vi tilbyder også Online terapi hvis du enten ikke har mulighed for at møde frem eller blot hellere ønsker at sidde et andet sted.

Du er altid velkommen til at sende os en mail på hello@mindcph.dk eller ringe til os på 31 11 13 15.

Gode hilsner

Erla Højsted

OBS: Vi har nye metakognitive gruppeforløb på hjemmesiden.

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down