/

Hvad tænker din psykolog del 2 ǀ MIND CPH

Hvad tænker din psykolog? Del 2: Interview med psykolog Michael Baastrup Portz

§  Hvad synes du er mest interessant i dit arbejde som psykolog?

Man kan ikke altid kontrollere de omstændigheder, som livet kaster i hovedet på én. Men dét man kan lære, er derimod at få styr på de negative tanker og bekymringer, der kan følge med, når man oplever udfordringer og problematikker. Man kan lære at forholde sig og handle mere hensigtsmæssigt på situationen, og samtidig opleve mere overskud til at komme igennem de svære tider samt blive bedre til at passe på sig selv.

For tiden er jeg desuden meget optaget af at se og skabe bevægelser hos mennesker. Så for mig handler det primært om at hjælpe dig til at få øje på flere handlemuligheder og begynde at se dig selv som et menneske, der er i stand til at kontrollere måden, du forholder dig til dine udfordringer og bekymringer på. På denne måde vil du samtidig lære at rette dit fokus på det, som er mest meningsgivende og vigtigt for dig og derved opleve et forandret og bedre humør, mere overskud til de "rigtige ting" og en lang række andre positive effekter.

Samtidig handler det også om at bevare de gode strategier til også at overkomme fremtidige udfordringer.

§ Hvad synes du særligt du kan bidrage med i terapi med et metakognitivt udgangspunkt?

Det helt væsentlige for mig som psykolog, er at hjælpe dig til at skabe den forandring i dit liv, som du ønsker. Igennem den metakognitive terapiform arbejder vi altså med at give dig redskaber og handlemuligheder, som gør dig i stand til at gennemføre de ændringer, som netop du ønsker.

Den metakognitive tilgang er en ”ligetil og enkel” tilgang til problemer, som ofte er komplekse og uforståelige. Løsningen behøver altså ikke nødvendigvis at være ligeså udfordrende, som problemet synes at være. Med andre ord er det vigtigt for mig som psykolog, at du oplever at få en enkel, kvalificeret og brugbar hjælp, som gør dig i stand til at gennemføre de forandringer, der skal til, for at du oplever dig selv som et handlekraftigt menneske, der ikke styres af bekymringer og grublerier.

§ Hvem har du særlig god erfaring med at hjælpe?

Jeg arbejder primært med unge og voksne, hvor jeg har fokus på det enkelte individ og de særlige udfordringer lige netop det menneske har. Jeg har særlig god erfaring med klienter, der gerne vil arbejde med udfordringer i parforholdet såsom jalousi eller vrede, omkring deres køn eller seksualitet, samt de udfordringer eller bekymringer, der kan være forbundet med f.eks. at være mand i et “traditionelt kvindefag" eller omvendt. Derudover beskæftiger jeg mig også en del med selvværdsproblematikker og angst.

§  Hvad er vigtigt for dig, når dine klienter kommer i klinikken? 

Det er enormt vigtigt for mig, at mine klienter føler sig mødt med respekt og tryghed. På den måde har vi det bedst mulige udgangspunkt for et samarbejde, der sikrer, at de kan få lige præcis den hjælp de ønsker. Jeg er meget optaget af at skabe et tillidsfuldt rum, hvor vi sammen kan skabe nogle bevægelser, som kan hjælpe dem til at gå derfra med en oplevelse af at være mere i kontrol over deres eget liv og de udfordringer, som de oplever.

§  Hvad vil du gerne have, at folk ved om det at gå til psykolog?

At det ikke nødvendigvis behøver at være lange og hårde gennemgange af hele ens livshistorie, og at man ikke nødvendigvis behøver at gennemgå de hændelser eller oplevelser, som har udløst behovet for psykologhjælp. Man kan sagtens få en professionel og grundig hjælp i form af redskaber og teknikker, som hjælper en til at fokusere på de vigtige og gode elementer i ens eget liv og på den måde få kontrol over sine bekymringer og tanker.

§  Hvis du skulle give et godt råd til dem, som overvejer at gå til psykolog, hvad skulle det så være?

At man ikke behøver at have det psykisk dårligt for at gå til psykolog. Rigtig mange bruger psykologer som en slags mental coach netop til at optimere eller forbedre visse dele af deres livssituation. Så hvis man overvejer en psykolog, så ring hellere én gang for meget, end for lidt. Det skader aldrig at stille spørgsmål.

Læs mere om Michael eller send ham en direkte mail på michael@mindcph.dk.

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down