/

Hvad tænker din psykolog. Interview med psykolog Erla Højsted

Hvad tænker din psykolog? Del 2: Interview med psykolog Erla Højsted

§  Hvad synes du er mest interessant i dit arbejde som psykolog?

Jeg har altid været optaget af udvikling og forandring og nyder at igangsætte og følge menneskers udvikling.

Med metakognitiv terapi har jeg fundet et redskab, der virkelig rykker, og det er meget tilfredsstillende både for mig og de mennesker, jeg hjælper. Og det fede er, at metoden både kan bruges til behandling, forebyggelse og til optimering.

§  Hvad synes du særligt du kan bidrage med i terapi med et metakognitivt udgangspunkt?

Metakognitiv terapi er for mig den mest effektive og mest skånsomme måde at øge psykisk sundhed på og skabe varige forandringer.

Vi behøver ikke først at grave efter årsager i det forgangne, men kan gå direkte til sagens kerne og skabe ændringer, der hurtigt øger din mentale velvære. Vi arbejder med din måde at tænke på og din måde at forholde dig til tanker, følelser og symptomer på. Du opnår en helt ny og anderledes forståelse af psyken og dens måde at fungere på.

Vi arbejder ikke blot med symptomlindring, men giver dig konkrete og effektive redskaber, sådan at du også i fremtiden kan håndtere pres og udfordringer uden samtidig at få det dårligt psykisk.

Det handler i den grad om Empowerment og om at give mennesker nogle effektive redskaber, som de selv kan gå ud og bruge til at skabe forandringer i deres psykiske tilstand og deres liv.

§  Hvem har du særlig god erfaring med at hjælpe?

Jeg har i den sidste tid mest arbejdet med ledere, erhvervsfolk og andre, der befinder sig i et krævende miljø omkring forebyggelse og behandling af stress, angst, depression samt øget performance.

Jeg kører desuden de populære metagrupper i MIND CPH hvor det handler om behandling af stress, angst og depression. Det synes jeg er vældig givende, lærerigt og fantastisk sådan at kunne tilbyde en effektiv behandling til en meget fordelagtige pris

§  Hvad er vigtigt for dig, når dine klienter kommer i klinikken?

Mange har fordomme og forestillinger om psykologer og det vil jeg gerne udfordre. I MIND CPH mødes vi som ligeværdige. Du har dine spidskompetencer og vi har vores. Har du psykiske problemer handler det ikke om, at du har en defekt, eller på anden vis er svag eller skadet. Det handler om, at du anvender uhensigtsmæssige strategier, der i stedet for at løse dine psykiske udfordringer, vedligeholder dem. Og det kan vi hjælpe dig med at ændre på.

Vi gør desuden meget ud af at skabe et lækkert og hyggeligt miljø og vi bestræber os på, at du føler dig velkommen, men vigtigst af alt er, at du får reel hjælp til dit problem.

Vi er her for din skyld – og ikke omvendt.

§  Hvad vil du gerne have, at folk ved om det at gå til psykolog?

At der findes mange forskellige psykologer, der arbejder med vidt forskellige metoder og som har vidt forskellige interesseområder.

I MIND CPH ser vi det som vores fornemste opgave at hjælpe dig. Mener vi ikke, at vi kan hjælpe dig, så siger vi det.

Vi vælger 100% bevidst at være åbne, imødekommende og tydelige med hvad vi kan. Bl.a. blogger og skriver vi nyhedsbreve for at afmystificerer ”det at gå til psykolog” og vil gerne give dig et forhåndsindtryk, der gør det lettere for dig enten at vælge os til eller fra.

Husk altid, at psykologen er der for din skyld, og det er dig, der skal have noget ud af at være der. Så vælg en metode og en psykolog, der tiltaler dig og som du har det godt med. Vi tilbyder både sessioner på vores kontorer samt online sessioner for at gøre det så nemt for vores patienter at bryde muren og række ud til os.

Gode hilsner

Erla Højsted, psykolog i MIND CPH

PS: (Du gik vel ikke glip af de tidligere interviews med psykologerne Ida og Michael?)

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down