/

Gruppeterapi

Gruppeterapi er et struktureret udviklingsforløb, hvor du i fællesskab med andre lærer nye redskaber til at styrke din mentale sundhed.

Metakognitiv gruppeterapi er et særligt tilrettelagt forløb, hvor du sikrer dig effektive og evidensbaserede redskaber til mental trivsel. Du gør det sammen med en af vores engagerede og dedikerede psykologer samt op til 9 andre mennesker, der er på samme mission som du er; nemlig at skabe en varig forandring mod et bedre liv.

Vi hjælper dig i gang med din udvikling, støtter dig igennem den første tid og hjælper dig med at holde fast i de nye strategier. Vi har struktureret og afprøvet forløbet for dig og det eneste du skal gøre er at deltage og anvende de redskaber og indsigter, der serveres på forløbet.

Book din plads herunder.

Fællesskab og mental sundhed

Leder du efter et ligetil forløb, der kan hjælpe dig med de udfordringer, du oplever i øjeblikket? 

Vil du være fri fra stress, angst og depression? Vil du have mere nærvær og overskud i din hverdag? Vil du slippe for bekymringer og overtænkning? Er dit selvværd for lavt eller føler du simpelthen bare, at du ikke får nok ud af livet og hverdagen?

Har du måske prøvet traditionel terapi, uden at være hjulpet godt nok? Eller føles det måske lidt for overvældende at sidde alene med en psykolog?

Så kan du med fordel vælge gruppeterapi. 

Gruppeterapi er en anderledes måde at arbejde med dit mentale helbred på, hvor der er mindre fokus på den enkelte og mere fokus på fælles refleksioner, fælles øvelser og metakognitive teknikker og der er desuden et fællesskab omkring at mestre dem.

Metakognitiv gruppeterapi er en afprøvet og særdeles effektiv måde at behandle bl.a. stress, angst og depressioner, styrke selvværdet samt at bryde med tvivl, bekymringer, grublerier og overtænkning generelt.


OBS: Hvis din problemstilling er mere speciel eller hvis du f.eks. har en personlighedsforstyrrelse, lider af OCD eller en tungere psykiatrisk lidelse er et individuelt forløb sandsynligvis bedre. Kontakt os hvis du er i tvivl.

4 grunde til at vælge gruppeterapi

1

Du får specifik viden om de mekanismer, der vedligeholder psykisk mistrivsel, og du får værktøjer til at overvinde det.

2

Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer uden, at du behøver at bukke under for dem.

3

Du møder andre, med lignende udfordringer på samme mission som du er; nemlig at skabe en varig forandring mod et bedre liv.

4

Du bidrager til andres bedring, lærer af andres erfaringer og får mod på at tackle egne problemstillinger.
 • Da jeg startede hos MIND CPH så jeg det lidt som sidste håb/forsøg på at få det bedre. Jeg var totalt styret af mine tanker, var ked af det og angst og ikke til stede i verden, men levede i mit hoved. Jeg troede ikke på, at det kunne hjælpe, men her 10 måneder senere er jeg et nyt menneske. Jeg har lært at mine tanker ikke styrer mig, jeg har lært at vælge dem til og fra gennem øvelser og dialog. Jeg har lært så meget om mine tankemønstre og strategier, og nu lever jeg i verden, er til stede i min krop og er meget mindre ulykkelig og faktisk angstfri. Det havde jeg ikke troet var muligt, men det var det.

  Bolette, 28 år: deltager på gruppeforløb
 • Jeg har haft en rigtig god oplevelse hos MIND CPH. Det har lært mig mange ting om mig selv, og hvordan jeg skal håndtere mine tanker og følelser. Jeg har især nydt at gennemgå teorier og tanker med en gruppe, der står i lignende situationer som mig.

  Iben, 27 år: deltager på gruppeforløb
 • Det har givet mig en meget større indsigt i mine egne strategier. Jeg har fået konkrete værktøjer til at deale med min stress, bekymringer og tankemylder. Det giver en lethed i hverdagen ikke at behøve at gå med på mine triggertanker.

  Kamille, 34 år: deltager på gruppeforløb
 • Jeg er blevet mere bevidst om, hvornår mine bekymringer opstår, og hvordan min trang til at kontrollere mine tanker ikke er hensigtsmæssige. Tanker går over af sig selv, hvilket har været en “aha” oplevelse. Jeg kan stole på at mine tanker aldrig kan løbe helt løbsk.

  Juliane, 26 år: deltager på gruppeforløb
 • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

  Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb

Tøv ikke; bestil din plads nu

Turbo-forløb 2. juli 2024

Datoer: 
2. juli, 4. juli, 9. juli, 11. juli, 16. juli og 18 juli 2024

Tirsdag og torsdag
Alle dage klokken 10:00-12:00

Gruppeleder: Michael Baastrup Portz

Pris: 4500 DKK
Mulighed for tilskud fra sygeforsikringen danmark.

Aflyses ved mindre end 4 deltagere.

Afventer nye datoer

Datoer: 


Gruppeleder: Louise Hollier Bodal 

Pris: 4500 DKK
Afventer nye datoer

Datoer:


Gruppeleder: Kathrine Banke

Pris 4500 DKK
 • Noget af det fedeste ved gruppeterapi er, når deltagerne i fællesskab opdager, at alle mennesker har bekymringstanker og selvkritiske tanker. De erfarer i gruppen, at de ikke er alene om at opleve disse. Samtidig opleves det, at negative tanker er en naturlig del af sindet, og derfor også noget man sagtens kan lade være, så man kan komme af med sin angst eller depression.

  Michael Portz, psykolog og gruppeleder
 • Jeg elsker at have grupper, fordi vi på kort tid skaber en stor forandring - sammen. Fællesskabet viser os, at vi ikke er alene med vores udfordringer, og når vi øver os på noget nyt sammen, står vi stærkere. Det kan tage noget pres af den enkelte. Fordi vi også lærer af andres oplevelser og udfordringer, og vi ikke føler os alene med at skulle skabe en forandring. Det er vigtigt for mig, at vi i MIND CPH kan tilbyde et mere prisvenligt alternativ til den individuelle terapi uden at gå på kompromis med kvaliteten.

  Kathrine Banke, psykolog og gruppeleder
 • Uanset hvor forskellige problemstillinger gruppedeltagerne kommer med, bliver de nye håndteringsstrategier et samlepunkt på tværs af de individuelle udfordringer. Det gør gruppen i stand til at tale samme sprog, uanset hvad deres individuelle problem handler om.
  Gruppedeltagerne formår at reflektere hinanden og løfte oplevelsen, sådan at der skabes et fælles grundlag for at man kan arbejde sig ud af sin individuelle problemstilling sammen med andre, der gør det samme.
  Fortroligheden og bekendtskabet gruppedeltagere imellem skaber et helt særligt rum, som gør det nemmere at holde sig selv ved ilden; fordi man ved, at selvom udviklingen kan medføre udfordringer, går man ikke igennem det svære alene.

  Louise Bodal, psykolog og gruppeleder

      Gruppeterapi er særligt udviklet til dig der: 

Ønsker et fællesskab omkring din læring og at udvikle dig sammen med andre
Ønsker et struktureret og afprøvet forløb 
Ønsker at booste din egen udvikling med andres input og bidrage til andres udvikling med dine inputs 

Book plads på det kommende hold

Metakognitiv gruppeterapi hos MIND CPH

Gruppeterapi har været et af vores mest populære forløb siden klinikken startede i 2016. Vi har i alle disse år forfinet og forbedret forløbet, hvilket betyder, at vi nu er meget dygtige til gruppeterapi. 

Udover at vi er særligt gode til den metakognitive metode, så lægger vi stor vægt på at skabe et tillidsfuldt og trygt rum, hvor der er plads til at fejle, plads til at lære og plads til at have det hyggeligt og sjovt imens vi udvikler os sammen. 

Vores psykologer kan det der med gruppedynamikker og du kan glæde dig til 12 timer med fokus på en at lære en super metode til bedre mentalt helbred og et fællesskab med ligesindende. 
Hvor længe varer et gruppeforløb?
Typisk strækker et gruppeforløb sig over 6 uger, hvor du kommer to timer ad gangen på dem samme ugedag. Vi tilbyder også ind i mellem særlige forløb, typisk i ferietider, der er mere koncentrerede hvor du kommer 2-3 gange på en uge og så varer forløbet i 2-3 uger.
Hvordan er det at være i Metakognitiv gruppeterapi?
Det er både udviklende og underholdende at være i gruppeterapi. Vi lægger stor vægt på at det skal være en god oplevelse samtidig med at kvaliteten af behandlingen er høj.
Hvad koster metakognitiv gruppeterapi?
Metakognitiv gruppeterapi er et meget prisvenligt alternativ. Et forløb på 12 sessioner koster 3900,- kr. det svarer til 325 pr session. Det er nogenlunde den pris du også betaler i egenbetaling hvis du har en henvisning fra din læge.
Virker gruppeterapi mod angst?
Ja, gruppeterapi er særligt effektivt mod angst.
Hvor gammel skal man være for at deltage i en gruppe?
Vores gruppeterapi er til voksne, men der er en stor spredning i aldersgrupper. Der er mange unge, der deltager, men der er deltagere i alle aldre på holdet.
Kan man få Metakognitiv gruppeterapi online?
Vores grupper er fysiske, men vi har indimellem haft online grupper. Kontakt os for at høre, om vi tilbyder det i nær fremtid igen.
Virker metakognitiv gruppeterapi på depression?
Ja, gruppeterapi er god til depressive lidelser. 
Virker gruppeterapi på stress?
Ja, metakognitiv gruppeterapi er effektivt mod stresslidelser.
Kan metakognitiv gruppeterapi forbedre mit selvværd?
Ja, med metakognitiv terapi vil du opleve at dit selvværd stiger, og du får det bedre med dig selv.
Jeg har OCD. Kan jeg deltage i gruppeterapi?
Som udgangspunkt er gruppeterapien transdiagnostisk - altså fungerer gruppeterapi på tværs af diagnoser, men der vil være elementer i OCD som vi ikke kan adressere i gruppen. Vi vil som regel anbefale et individuelt forløb, hvis du lider af OCD. Kontakt os for at høre nærmere om gruppen er noget for dig. 

Du kan ringe eller skrive

Du kan ringe 31 11 13 15 – gratis og uforpligtende 
– i vores åbningstid mandag til fredag fra klokken 8.30-16.00
Kontakt os

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down