Metakognitiv gruppeterapi
Gruppeterapi mod stress, angst & depression

6 ugers metakognitiv gruppeterapi mod stress, angst og depression

Vil du blive fri fra stress, angst og depression? Vil du have mere nærvær og overskud i din hverdag og slippe for bekymringer og overtænkning?

Så har vi skruet et forløb sammen til dig, hvor du i en gruppe med op til 9 deltagere sikrer dig de allerbedste redskaber til mental trivsel.

Ved at melde dig til et gruppeforløb har du taget et stærkt initiativ, hvor du sammen med ligesindede satser på  evidensbaserede værktøjer formidlet af engagerede psykologer. 

 • Vi hjælper dig i gang
 • vi støtter dig igennem den første tid
 • og vi hjælper dig med at holde fast i de nye vaner.

Vi har struktureret og afprøvet forløbet for dig og alt du behøver at gøre er at møde op og tage imod de redskaber og indsigter, der serveres på forløbet.

 

 • “MIND CPH har lært mig kunsten effektivt at regulere mine tanker og bekymringer. Endda i et forum med ligesindede. Kan varmt anbefales.”

  Tom, 55 år, deltager på gruppeforløb mod stress

 • "Jeg synes, det er SÅ fedt at have genfundet kontrollen. Jeg har fået mit overskud tilbage, og jeg har genvundet min lyst til rent faktisk at have det godt. MIND CPH har lært mig, at jeg ikke behøves at gå og have det dårligt - Det er i virkeligheden meget nemmere at have det godt!"

  Caroline, 37 år, deltager på gruppeforløb

   
 • "Mit metakognitive forløb hos MIND CPH har været noget af en øjenåbner. Jeg ville ønske, jeg havde startet noget før – Det havde forkortet min sygemeldingsperiode væsentligt. De værktøjer, jeg har fået i forløbene, hjælper mig med at forstå og håndtere stress, og jeg kan overføre værktøjerne til andre af hverdagens udfordringer."

  Jane, 48 år, gruppeforløb og individuel terapi mod stress

   

   
 • "Jeg synes, at gruppeforløbet har været meget lærerigt. Jeg griber mine problemer an på en helt ny og mere konstruktiv måde end før. Mine bekymringer fylder ikke nær så meget længere og de tager ikke al min energi."

  Eva, 23 år, deltager på gruppeforløb

   

Vi glæder os til at tage imod dig i vores hyggelige lokaler i Bredgade.

Kontakt os på 31 11 13 15 eller hello@mindcph.dk hvis du vil høre mere, eller book din plads direkte på det næstkommende gruppeforløb herunder.

Metakognitiv gruppeterapi er til dig, hvis du;

 • Føler dig fanget af negative tanker og følelser.
 • Har bekymringer, som har taget overhånd og føles ude af kontrol.
 • Er overdrevent opmærksom på ting, som du finder truende.
 • Er træt af at bruge din tid på at analysere dine følelser – og prøve på at forstå, hvorfor du har det, som du har det. 
 • Har ubehagelige kropslige fornemmelser.
 • Har forsøgt at hvile, meditere eller samtale dig ud af din situation – uden dog at få det bedre.
 • Føler dig udmattet, men har svært ved at finde ro.
 • Vil have det bedre uden at dvæle mere ved din fortid.
 • Ønsker den mest effektive behandling for stress, angst & depression.

Metakognitiv gruppeterapi er til dig, der gerne vil lære nye redskaber til at styrke din mentale sundhed og øge din mentale fleksibilitet sammen med andre, der ligesom dig ønsker et fællesskab omkring den forandring, du vil igangsætte. 

Metakognitiv terapi er en universel metode til bedre psykisk velvære og baserer sig på konkrete hands-on værktøjer som vores trænede psykologer hjælper dig og de andre på forløbet til at implementere i dit liv.

Du gør det sammen med en engageret og dedikeret psykolog og du gør det sammen med op til 9 andre mennesker der er på samme mission som du er; nemlig at skabe en varig forandring mod et bedre liv.

8 Grunde til at gruppeterapi virker

Du får specifik viden om de mekanismer, der vedligeholder stress, angst og depression, og du får værktøjer til hurtigt at overvinde dem.
Du lærer, at det er helt normalt at have problemer og udfordringer uden, at du behøver at bukke under for dem.
Du møder andre mennesker, der er i samme båd som dig. Når du ser og bidrager til andres bedring, får du mod på at tackle dine egne problemstillinger på samme konstruktive måde.
Du indgår i et struktureret behandlingsforløb sammen med andre med lignende udfordringer.
Du får konkrete anvisninger til at genvinde kontrollen over dine bekymringer.
Du lærer at droppe undgåelsesadfærd, så du kan komme i gang med at gøre præcis de ting, du har lyst til.
Du lærer, hvordan du kan ignorere negative følelser.
Du lærer, hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.
Gruppeterapi forløber således
 • 6 ugentlige møder á 2 timer – 12 sessioner i alt.
 • Gratis opfølgende mailkursus
 • Overkommelige hjemmeopgaver mellem sessionerne.
 • Personlig fremtidsplan, som sikrer, at du ikke får tilbagefald.
 • Før og efter-tests, så du tydeligt kan se dine fremskridt.
Efter endt forløb
 • Vil du se angst og depression som tilstande, du selv har indflydelse på.
 • Ved du hvordan du afvikler uhensigtsmæssige tankemønstre.
 • Har du konkrete værktøjer til at håndtere fremtidige symptomer.
 • Har du værktøjskassen fyldt med teknikker, så du kan fastholde din mentale sundhed for fremtiden.

Gruppen ledes af en dygtig og engageret psykolog

På vores metakognitiv gruppeforløb hos MIND CPH, vil du møde en erfaren og fagligt stærk gruppeleder. Vores gruppeledere er universitetsuddannet psykologer, der alle er specialiseret indenfor den metakognitive tilgang og har god erfaring med at facilitere gruppeforløb. 

MIND CPH er specialister i metakognitiv gruppeterapi. Vi har haft hundredevis af tilfredse deltagere, og gruppeterapi er en af vores mest efterspurgte behandlingsformer. Holdene er små og effektive, du får brugbar viden og værktøjer, og alle fordele ved at få det bedre sammen med andre.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores dejlige lokaler i Kbh K eller online. 

Kommende gruppeforløb

Turboforløb:

HVORNÅR: Mandag den d. 25/9 2023 klokken 16:30-18:30

25/9, 28/9, 2/10, 5/10, 9/10 & 12/10

Alle dage klokken 16:30-18:30

GRUPPELEDER: Michael Baastrup Portz

 (Mulighed for tilskud fra sygeforsikringen danmark.)


Book dette forløb
Gruppeforløb: 

HVORNÅR: Mandag den 23/10 2023
klokken 17:00-19:00

23/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11

Alle dage klokken 17:00-19:00

GRUPPELEDER: Kathrine Banke
Book dette forløb
Gruppeforløb:

HVORNÅR:  Tirsdag d. 7/11 2023 klokken 17.00-19.00

7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 & 12/12

Alle dage klokken 17:00-19:00.

GRUPPELEDER: Louise Hollier Bodal

Book dette forløb

Online metakognitiv gruppeterapi

Til dig som gerne vil arbejde med dit mentale helbred, men er bosat i udlandet, eller hvor turen ind til Bredgade bliver for lang, eller som blot har brug for en højere grad af fleksibilitet i hverdagen, kan løsningen være et online gruppeterapiforløb.

Hos Mind CPH tilbyder vi nemlig også metakognitive gruppeforløb, som du kan deltage i via din computer, tablet eller telefon. Det betyder at du kan blive udrustet med effektive redskaber mod stress, angst og depression fra de trygge omgivelser i dit eget hjem - eller hvor du end har lyst til at være. 

Vi har en rigtig god erfaring med at afvikle vores metakognitive gruppeforløb online, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller effekt. Et online gruppeforløb foregår på nøjagtig same måde som et fysisk forløb, med den ene forskel, at du selv kan vælge, hvorfra du deltager. Det eneste det kræver af dig, er en nogenlunde stabil internetforbindelse.

Hvis du er interesseret i at deltage i et online gruppeforløb, kan du kontakte os på hello@mindcph.dk eller telefon +45 31 11 13 15 for at høre nærmere om, hvornår vi starter næste hold op.

Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.

Gruppeforløb hos MIND CPH

Er ikke et traditionelt gruppeterapiforløb, hvor vi sidder i rundkreds og udveksler tanker og følelser, men et struktureret behandlingsforløb, hvor du arbejder målrettet og aktivt på at nedregulere dine symptomer på stress, angst og depression.

På bare 6 uger

Får du ny forståelse og viden omkring dine symptomer, som er helt forskellig fra hvad du tidligere har hørt og troet om angst, depression og psykisk lidelse i det hele taget – og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

Pris

Et gruppeforløb hos MIND CPH koster ialt 3900 DKK, som enten betales ved tilmelding eller i rater. Det svarer til en pris på kr. 325DKK pr. session og er derfor et langt billigere valg af terapiform, men med stor effekt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kriterierne for at deltage? 

For at sikre, at du får mest muligt ud af gruppeterapien, er vores forløb forbeholdt dig, der lider af stress, angst og/eller depression. Det spiller ingen rolle om det er en nyopstået tilstand for dig eller noget, som du har lidt under i længere tid.

Hvem er de andre deltagere? 

Helt almindelige mennesker i alle aldre, der ligesom dig, er fanget i en situation, de brændende ønsker sig at komme ud af.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig? 

Metakognitiv terapi er en særdeles effektiv metode, og i gruppeterapien bliver du udstyret med alle de værktøjer, viden, indsigter og support, som er nødvendig for at slippe af med psykisk lidelse. Men det er med disse metoder, som med alle andre metoder: De virker kun, hvis du bruger dem. Hvis du bruger dem, virker de også for dig.

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer? 

Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at håndtere dem på, så du ikke bliver psykisk dårlig af dem. Når du tager de metakognitive metoder i brug, vil du hurtigt få det bedre og få mere kontrol over dine symptomer. Og når du får det bedre, vil du opleve at have mere overskud til at håndtere dine problemer. Læs også vores blogindlæg om netop dette her.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage en enkelt gang? 

Metakognitiv gruppeterapi er et intensivt forløb. Bestræb dig på at deltage hver gang.

Hvornår er gruppeterapi ikke velegnet? 

Forløbet er ikke velegnet til dig med specifikke fobier, psykoser, personlighedsforstyrrelser og akutte selvmordstanker. Metakognitiv gruppeterapi kan anvendes til OCD, men er ikke optimalt. I sådanne tilfælde er du bedre hjulpet med individuel terapi, hvor vi tager udgangspunkt i netop din situation.

Læs mere om individuel terapi.

Metakognitiv gruppeterapi hos MIND CPH

Vi tilbyder dig et specialiseret metakognitivt gruppeforløb, hvor du får hjælp til dine udfordringer og lærer effektive og varige strategier til at håndtere stress, angst og depression.

Vi skaber trygge rammer, så du med det samme kan føle dig godt tilpas. Vores psykologer tager hånd om dig og styrer hele processen. Vi er vant til at arbejde med gruppeterapi, og sørger for at skabe variation og en tilpas balance imellem undervisning, refleksion, gruppediskussion og konkrete øvelser.

Forløbet er et struktureret behandlingsforløb, hvor vi arbejder målrettet på at nedregulere dine symptomer på stress, angst og depression. Vi sidder ikke i rundkreds og deler tanker og følelser og forholder os ikke til hinandens problemstillinger.

Du vil hurtigt opdage, at det slet ikke er nødvendigt at dvæle ved fortiden og hinandens historier for at få det bedre. Derimod dvæler vi meget ved de processer og mekanismer, der vedligeholder psykisk lidelse, og hvordan disse effektivt kan afmonteres. Det bliver ofte særlig tydeligt i gruppeterapi, at der er en særlig tænkningsstil, der vedligeholder psykisk lidelse og du vil hurtigt opdage, hvordan denne særlige tænkningsstil er på spil på tværs af gruppedeltgere og problemstillinger – og du lærer (sammen med andre), hvordan dette mønster kan ændres.

Vi fokuserer på, at du får konstruktive og fremadrettede handlemuligheder og udvikler en mental fleksibilitet, der giver dig kontrol over dine tankeprocesser, så du selv kan bestemme, hvor meget dine tanker og følelser skal fylde.

Ring til os på 31 11 13 15 og hør mere om, hvad metakognitiv terapi kan gøre for dig. Du kan også skrive på hello@mindcph.dk.

Det er gratis og uforpligtende

Hvad er metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er en almenpsykologisk tilgang til psykisk sundhed og du behøver derfor ikke en egentlig psykisk lidelse for at få glæde af metakognitiv terapi.

Vi ser de samme tanke- og adfærdsmønstre være på spil når det handler om almenpsykologiske problemstillinger som fx bekymringer, tankemylder, grublerier, tvivl, selvkritik, lavt selvværd, dårlig selvtillid, manglende motivation og energi, overspringshandlinger, usikkerhed og ubehag ved sociale præstationer, jalousi, vrede, humørsvingninger og øvrige temperamentsproblemer.

Mange af disse problemstillinger er genkendelige for de fleste mennesker i større eller mindre grad, og alle har gavn af nogle helt personlige metakognitive redskaber til større trivsel og glæde i livet.

Når du kender dine mønstre og ved hvordan du effektivt kan bryde dem, så kan du yde på et langt højere niveau, være mere glad og tilfreds med dig selv, mere tolerant, nærværende og tilstede i dit liv og træffe mere velovervejede beslutninger og valg. Du får i det hele taget mere styr på dig selv på en afslappet måde og du kan hvile i dig selv på en ny og befriende måde.

Metakognitiv terapi hos MIND CPH

Hos MIND CPH praktiserer vi metakognitiv terapi. Metakognitiv terapi er en forholdsvis ny terapiform med veldokumenteret effekt. Metakognitiv terapi er særdeles effektiv, fordi den går direkte til sagens kerne og eliminerer den tænkningsstil, der skaber og vedligeholder psykisk mistrivsel. Metakognitiv terapi lærer dig at forholde dig til dine tanker og følelser på ny.

Læs mere om metakognitiv terapi

Hvis du har spørgsmål omkring metakognitiv gruppeterapi er du velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15, skrive til os på hello@mindcph.dk og læse vores FAQ.

Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram