Ring til os: 31 11 13 15 hello@mindcph.dk

mind cph | gruppebehandling
angst & depression

Metakognitiv gruppebehandling mod bekymringer, angst og depression

BLIV FRI FOR BEKYMRINGER OG LÆR AT SLIPPE ANGST & DEPRESSION PÅ 6 UGER

Metakognitiv gruppebehandling mod bekymringer, angst og depression er et af vores mest poplære gruppeforløb. Det er udviklet til dig, der ønsker klare anvisninger til, hvad du skal gøre for at slippe af med bekymringer, angst, depression eller stressudløst angst og depression.

Metakognitiv gruppebehandling mod bekymringer, angst og depression er særlig relevant for dig, hvis du:

 • Føler dig fanget af negative tanker og følelser.
 • Har bekymringer, som har taget overhånd og føles ude af kontrol.
 • Har ubehagelige kropslige fornemmelser.
 • Er overdrevent opmærksom på ting, som du finder truende.
 • Er træt af at bruge din tid på at analysere dine følelser – Og prøve på at forstå, hvorfor du har det, som du har det.
 • Har forsøgt at hvile, meditere eller samtale dig ud af din situation – uden dog at få det bedre.
 • Føler dig udmattet, men har svært ved at finde ro.
 • Vil have det bedre uden at dvæle mere ved din fortid.
 • Ønsker den mest effektive behandling for stress, angst & depression.

Psykolog Erla Heinesen Højsted

Er specialiseret i forebyggelse og behandling af stress, angst og depression baseret på metakognitiv terapi og nyere stressteorier. 

Psykolog Michael Baastrup Portz

Er erfaren i at behandle angst, stress, depression, lavt selvværd, jalousi, parforholdsproblemer og vrede.

Metakognitiv terapi er en veldokumenteret og effektiv behandlingsmetode, der er velegnet til gruppebehandling. Terapien er centreret omkring dine fremadrettede og konstruktive handlemuligheder fremfor din fortid. Metoden kan både reducere psykisk lidelse og øge mentalt overskud.

Metakognitiv gruppebehandling udstyrer dig med varige redskaber til også fremadrettet at bevare og styrke din mentale sundhed.

I Metakognitiv gruppebehandling får du præcis viden om:

 • De mekanismer, der skaber og vedligeholder angst og depression, og hvordan du bedst og hurtigst overvinder dem.
 • Hvordan du genvinder kontrol over dine bekymringer og grublerier.
 • Hvordan du slipper af med ubehagelige kropslige fornemmelser.
 • Hvordan du kan vælge at ignorere dine negative følelser.
 • Hvordan du kan droppe dine undgåelsesstrategier og gøre nøjagtig de ting, du har lyst til.
 • Hvordan du kan have problemer og udfordringer uden at blive psykisk syg af dem.
 • Hvordan du kan leve et liv fri for angst og depression.

Læs mere om gruppeterapi hos MIND CPH

Metakognitiv terapi

Hos MIND CPH praktiserer vi metakognitiv terapi. Metakognitiv terapi er en forholdsvis ny terapiform med veldokumenteret effekt. Metakognitiv terapi er særdeles effektiv, fordi den går direkte til sagens kerne og eliminerer den tænkningsstil, der skaber og vedligeholder psykisk mistrivsel. Metakognitiv terapi lærer dig at forholde dig til dine tanker og følelser på ny.

Læs mere om metakognitiv terapi

Hvis du har spørgsmål omkring metakognitiv terapi er du velkommen til at ringe til os på 31 11 13 15, skrive til os på hello@mindcph.dk eller læse vores FAQ

Metakognitiv terapi er en almenpsykologisk tilgang til psykisk sundhed og du behøver derfor ikke en egentlig psykisk lidelse for at få glæde af metakognitiv terapi.

Vi ser de samme tanke- og adfærdsmønstre være på spil når det handler om almenpsykologiske problemstillinger som fx bekymringer, tankemylder, grublerier, tvivl, selvkritik, lavt selvværd, dårlig selvtillid, manglende motivation og energi, overspringshandlinger, usikkerhed og ubehag ved sociale præstationer, jalousi, vrede, humørsvingninger og øvrige temperamentsproblemer.

Mange af disse problemstillinger er genkendelige for de fleste mennesker i større eller mindre grad, og alle har gavn af nogle helt personlige metakognitive redskaber til større trivsel og glæde i livet.

Når du kender dine mønstre og ved hvordan du effektivt kan bryde dem, så kan du yde på et langt højere niveau, være mere glad og tilfreds med dig selv, mere tolerant, nærværende og tilstede i dit liv og træffe mere velovervejede beslutninger og valg. Du får i det hele taget mere styr på dig selv på en afslappet måde og du kan hvile i dig selv på en ny og befriende måde.

Gruppebehandling hos MIND CPH

er ikke traditionel gruppebehandling, hvor man sidder i rundkreds og udveksler tanker og følelser, men et struktureret behandlingsforløb, hvor du arbejder målrettet på at nedregulere dine symptomer på angst og depression.

På bare 6 uger

vil du få ny forståelse og viden om dine symptomer, som er helt forskellig fra, hvad du tidligere har hørt og troet om angst, depression og psykisk lidelse i det hele taget – Og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

HVORNÅR

Onsdag d. 9. jan 2019 klokken 18-20. Derefter følgende onsdage: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2 og 13/3

Opfølgningssession: 3. april klokken 18-20

Gruppeleder: Michael Baastrup Portz

HVOR

I vores hyggelige lokaler på Bredgade 36E st. 1260 Kbh K.

PRIS

4.550 kr. som betales ved tilmelding eller i rater: 1.050 DKK ved tilmelding, derefter 7 x 500 kr., som bliver trukket automatisk på dagen, hvor forløbet afholdes.

Bemærk! Sygeforsikringen Danmark giver et tilskud på kr. 1200,-, hvis du er medlem.

 

EKSTRA FORDELE ved gruppeforløb i MIND CPH:

1) Du modtager ved endt  gruppeforløb et gratis opfølgningskursus gennem en række mails, der kan støtte din videre implementering    af de strategier, som du har lært i forløbet.

2) Vi har specialiseret os i løbende opfølgning, som du kan få glæde af, når det passer dig, da du har mulighed for at booke en follow-up session uden ventetid.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kriterierne for at deltage? 

For at sikre, at du får mest muligt ud af gruppeterapien, er vores forløb forbeholdt dig, der lider af stress, angst og/eller depression. Det spiller ingen rolle om det er en nyopstået tilstand for dig eller noget, som du har lidt under i længere tid.

Hvem er de andre deltagere? 

Helt almindelige mennesker i alle aldre, der ligesom dig, er fanget i en situation, de brændende ønsker sig at komme ud af.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig? 

Metakognitiv terapi er en særdeles effektiv metode, og i gruppeterapien bliver du udstyret med alle de værktøjer, viden, indsigter og support, som er nødvendig for at slippe af med psykisk lidelse. Men det er med disse metoder, som med alle andre metoder: De virker kun, hvis du bruger dem. Hvis du bruger dem, virker de også for dig.

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer? 

Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at håndtere dem på, så du ikke bliver psykisk dårlig af dem. Når du tager de metakognitive metoder i brug, vil du hurtigt få det bedre og få mere kontrol over dine symptomer. Og når du får det bedre, vil du opleve at have mere overskud til at håndtere dine  problemer.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage en enkelt gang? 

Metakognitiv gruppeterapi er et intensivt forløb. Bestræb dig på at deltage hver gang.

Hvornår er gruppeterapi ikke velegnet? 

Forløbet er ikke velegnet til dig med specifikke fobier, psykoser, personlighedsforstyrrelser og akutte selvmordstanker. Metakognitiv gruppeterapi kan anvendes til OCD, men er ikke optimalt. I sådanne tilfælde er du bedre hjulpet med individuel terapi, hvor vi tager udgangspunkt i netop din situation.

Læs mere om individuel terapi.

p

Gruppeterapi forløber således

 • 6 ugentlige møder á 2 timer – 12 sessioner i alt.
 • Opfølgningssession á 2 timer
 • gratis mailkursus
 • Overkommelige hjemmeopgaver mellem sessionerne.
 • Personlig fremtidsplan, som sikrer, at du ikke får tilbagefald.
 • Før og efter-tests, så du tydeligt kan se dine fremskridt.

Efter endt forløb

 • Vil du se stress, angst og depression som en tilstand, du selv har indflydelse på.
 • Ved du hvordan du afmonterer uhensigtsmæssige tankemønstre.
 • Har du konkrete værktøjer til at håndtere fremtidige symptomer.
 • Har du værktøjskassen fyldt med teknikker, så du kan fastholde din mentale sundhed for fremtiden.

"Mit metakognitive forløb hos MIND CPH har været noget af en øjenåbner. Jeg har deltaget i gruppeforløb og også modtaget individuel terapi mod stress. Det har været markant anderledes at arbejde metakognitivt med min stress – Jeg ville ønske, jeg havde startet noget før. Det havde forkortet min sygemeldingsperiode væsentligt. De værktøjer, jeg har fået i forløbene, hjælper mig med at forstå og håndtere stress, og jeg kan overføre værktøjerne til andre af hverdagens udfordringer. "

Jane, 48 år, deltager på gruppeforløb og individuelt forløb mod stress

"Jeg har kun fået det bedre efter forløbet: Jeg er tilbage på arbejde, jeg er social igen og jeg har fået fornyet styrke. Jeg er blevet meget klogere på mine tanker og følelser. Jeg er ikke bange for de symptomer, der kan opstå – Jeg ser dem bare som en naturlig reaktion på de situationer, jeg befinder mig i."

Marie, 29 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"Det gik pludselig op for mig, at jeg var røget i "tankefælden". Igen. Men jeg gik ikke i panik. Jeg besluttede, at dét gad jeg simpelthen ikke! Jeg gav slip på tankerne og flyttede mit fokus til noget andet. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville kunne lære at tænke anderledes. Jeg har lært SÅ meget af jer. Tusind tak! "

Sanne, 54 år, deltager på almindeligt gruppeforløb

"Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!"

Anne, 33 år, deltager på almindeligt gruppeforløb

"Tusind tak for et godt forløb – Det har været meget udfordrende inspirerende og lærerigt. I har vendt op og ned på mine metaoverbevisninger og på min forståelse af stress og bekymringer. Jeg har fået flere konkrete handlingsværktøjer på de seks uger, end på det sidste år hos almindelig psykolog. Tak for jeres imødekommenhed og fordi, I tog jer tid til at lytte."

Solveig, 31 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"Jeg synes, det er SÅ fedt at have genfundet kontrollen. Jeg har fået mit overskud tilbage, og jeg har genvundet min lyst til rent faktisk at have det godt. MIND CPH har lært mig, at jeg ikke behøves at gå og have det dårligt - Det er i virkeligheden meget nemmere at have det godt!"

Caroline, 37 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"MIND CPH har lært mig kunsten effektivt at regulere mine tanker og bekymringer. Endda i et forum med ligesindede. Kan varmt anbefales."

Tom, 55 år, deltager på gruppeforløb mod stress

"Jeg synes, at gruppeforløbet har været meget lærerigt. Jeg griber mine problemer an på en helt ny og mere kontruktiv måde end før. Mine bekymringer fylder ikke nær så meget længere og de tager ikke al min energi."

Eva, 23 år, deltager på gruppeforløb mod stress

Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.

Få mere viden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.

Kontakt os

MIND CPH ApS

Bredgade 36E st.

1260 Kbh K.

CVR Nr. 37210617

Tlf. 31 11 13 15

Mail: hello@mindcph.dk