Events

Events hos MIND CPH

Hos MIND CPH afholder vi løbende events, der med afsæt i metakognitiv terapi giver dig indspark og værktøjer til et liv fri for bekymringer og psykiske ubalancer. MIND CPHs events er en blanding af foredrag, workshops, udstillinger m.m. og de er som oftest gratis. Da vi har begrænsede antal pladser, anbefaler vi, at du hurtigt slår til og sikrer din plads på netop det event, som du gerne vil deltage på. Du kan se alle MIND CPHs events herunder.

Vores næste event:

Tidligere events

Netværksmøde: Mental trivsel i en krævende hverdag

Netværksmøder: Mental trivsel i en krævende hverdag

Netværksmøder i MIND CPH med kaffe/the, frugt og en syndig croissant – og selvfølgelig et 30 minutters fagligt oplæg, der giver dig indblik i de mentale strategier, der sikrer din velvære og trivsel i en krævende hverdag. 

Professionelle relationer og netværk er en værdifuld del af såvel personlig trivsel og arbejdsglæde. Vi ved det godt, men alligevel prioriterer vi det for lidt. Det kan være svært at gøre dét, der er godt og sundt og en base for den vedvarende trivsel, fordi hverdagen hele tiden kommer i vejen. De mere akutte ting, det vi skal tage os af her-og-nu, larmer mere og KRÆVER vores fokus. Og ja, der er meget af det. Både i det private og på arbejdet. Og sådan er det for de allerfleste.

Skal man tage sig tid at gøre noget udover det SÆDVANLIGE, og prioritere det, så skal det også være VIGTIGT og VÆRDISKABENDE. Vi har ikke tid til at spilde vores eller hinandens tid.

Så vi vil ikke spilde tiden. Vi vil istedet dele det vi ved om mental trivsel med dig, og så vil vi gerne, at vi skal kende hinanden. Vi er alle i samme båd. Vi skal alle balancere vores liv, professionelt og privat.

Vi har plads til 6 på hvert møde. Så hvorfor ikke tage din kollega under armen, eller kom selv, og lad os hilse på hinanden og berige hiananden.

Ønsker du at være med, eller har du spørgsmål, kan du sende en mail til hello@mindcph.dk. Du er også velkommen til at ringe på 31 11 13 15 for at høre nærmere.

Vi mødes enten klokken 8.00 om morgenen eller klokken 15 om eftermiddagen.

Mental trivsel og performance i studietiden

Mental trivsel og performance i studietiden

Kom til gratis workshop og bliv klogere på, hvilke mekanismer, der spænder ben for din mentale trivsel og performance i studietiden, og få råd til, hvordan du kan ændre dette fremover. 

Workshoppen afholdes af Psykolog Maria Rasmussen, som er specialiseret i behandling af præstationsangst, stress og søvnproblemer samt håndtering af pres og krav med trivslen i behold.

Mange studerende kender til skriveblokader, eksamensangst, overspringshandlinger og en følelse af aldrig at have fri – men sådan behøver det ikke at være!

Du har nu mulighed for at deltage på en gratis workshop om mental trivsel for studerende.

Du får:

· En introduktion til den metakognitive tilgang og hvilke mekanismer, der kan ligge bag psykisk mistrivsel hos studerende

· Mere viden om, hvad der kan forklare eksamensangst, søvnproblemer og skriveblokade

· Konkrete øvelser, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med nogle af de redskaber vi bruger i terapien

Hvem:

· Du kan deltage på workshoppen, hvis du er studerende på en videregående uddannelse eller starter på en videregående uddannelse efter sommerferien.

Praktisk information:

HVORNÅR:

Onsdag den 22. juli 2020 klokken 13-15

HVOR:

Workshoppen foregår i vores dejlige lokaler på Bredgade 36 B, 2 th. 1260 KBH K

 

Når overtænkning er et problem

Når overtænkning er et problem – Foredrag af Zinaida Riisfeldt

Lær forskellige former for overtænkning at kende, og hvilke psykiske konsekvenser, der kan være forbundet med dem.

Foredraget tager udgangspunkt i metakognitiv terapi og den forskning der ligger bag.

Efter foredraget vil du have en ny forståelse for:

 • Tankers natur og hvad der gør, at overtænkning kan føles ustyrligt og skabe dårlig trivsel.
 • De faktorer (som mange ofte ikke er klar over), der styrker og holder gang i psykisk mistrivsel herunder bl.a. angst, stress og depression.
 • Hvorfor det ikke nytter at lave symptombehandling eller forsøge aktivt at fjerne sine tanker! Og hvordan man i stedet bør fokusere på årsagsbehandling ved at reducere de faktorer der holder gang i symptomerne.

Du får desuden:

 • Mulighed for at eksperimentere med nogle af de redskaber, vi benytter i metakognitiv terapi.
 • Introduktion til metakognitiv terapi og mulighed for at stille spørgsmål.

Foredraget er til dig der oplever:

At overtænkning fylder meget i din hverdag (eller hos en du kender) eller dig som bare er nysgerrig.

Hvornår og hvornår: Foredraget foregår tirsdag den 25/2 2020, kl. 19.00-20.30 (inkl. spørgetid) i MIND CPH på Bredgade 36B, 2.th. 1260 Kbh K.

Lær at håndtere stress med metakognitiv terapi

Lær at håndtere stress med metakognitiv terapi

Chefpsykolog Erla Højsted fortalte mandag d. 28/10 2019 om stresshåndtering og forebyggelse vha. metakognitiv terapi. Foredragets forløb havde udgangspunkt i den metakognitive terapis effekt, og nøglepointerne var således:

Metakognitiv terapi er det nye sort inden for behandling og forebyggelse af stress, og det er der god grund til:

 • Det er en hurtig- og langtidsvirkende og skånsom terapiform
 • Den er evidensbaseret og teoretisk velfunderet
 • Den forholder sig til nuet og kigger fremad: Vi graver ikke i din barndom eller dvæler ved din fortid
 • Vi arbejder specifikt med de uhensigtsmæssige processer, der fører til og vedligeholder stress og ubalance
 • Vi koger ikke suppe på følelser, og kræver ikke en dybere selvindsigt for at få det bedre
 • Vi hjælper med at flytte fokus fra dit indre liv til de ydre realiteter via konstruktive handlemuligheder, frem for grublerier og bekymringer
 • Vi giver præcis de værktøjer, der er nødvendige, for at tage kontrol over bekymringerne, grublerierne og de negative tanker

Metakognitiv terapi har vist sig at være utrolig effektiv til behandling af stress, angst og depression og metoden er også særdeles velegnet til helt almindelige problemstillinger såsom bekymringer, tankemylder, grublerier, tvivl, manglende motivation og energi, som langt de fleste af os har oplevet i en eller anden grad.

Alle har gavn af nogle helt personlige metakognitive redskaber til at opnå større trivsel og glæde. Det gælder både i arbejds- og privatliv, så der kan skabes og opretholdes en sund balance.

Styrk dit selvværd

STYRK DIT SELVVÆRD – Foredrag af Michael Portz

Torsdag d. 19/9 2019 inviterede MIND CPHs dygtige psykolog Michael Portz inden for i klinikken til en omgang styrket selvværd. Hovedtemaerne var som følger:

Oplever du at have lavt selvværd eller kender du en, der gør? Kom ind og hør psykolog Michael Baastrup Portz fortælle om en nænsom og effektiv måde at styrke selvværdet på.

Du får lov at prøve kræfter med praktiske redskaber, som vi arbejder med i terapien.

Du vil hurtigt opdage, hvordan løsningen kan være simpel og styrkende for dit selvværd.

Det kan være, at du allerede har prøvet et eller flere af følgende løsninger for at få bedre selvværd:

– Selvhjælpsbøger

– Tænke positivt

– Snakke med venner eller familie om det

– eller prøvet at analysere dig frem til en løsning på selvværdsproblemet

Men du føler stadig ikke at du er helt i mål, da det ikke har haft den ønskede effekt. Men måske er din nuværende løsningsmodel dét, der er selve forhindringen i at styrke dit selvværd.

Kom ind og hør nærmere og gå herfra med nye teknikker, der styrker dit selvværd, øger din tro på dig selv og giver dig mulighed for at skabe varig forandring.

Metakognitiv terapi og stress

Metakognitiv terapi – en ny tilgang til stress

Tirsdag d. 16/7 2019 afholdt MIND CPHs chefpsykolog Erla Højsted et foredrag om metakognitiv terapi og stress. Her kan du læse om aftenen:

Har du stress eller kender du en, der har? Kom og hør chefpsykolog Erla Heinesen Højsted fortælle om metakognitiv terapi, som er en anderledes og effektiv måde at forebygge og behandle stress.

Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi er det nye sort inden for psykologien. Og der er en grund til dens popularitet:

 • Den er hurtigvirkende, langtidsvirkende og skånsom
 • Den er teoretisk velfunderet og den er evidensbaseret
 • Den forholder sig til nuet og kigger fremad. Vi graver ikke i din barndom eller dvæler ved din fortid
 • Vi arbejder specifikt med de uhensigtsmæssige processer, der fører til og vedligeholder stress og ubalance
 • Vi koger ikke suppe på følelser, og kræver ikke en dybere selvindsigt for at få det bedre
 • Vi hjælper med at flytte fokus fra dit indre liv til de ydre realiteter via konstruktive handlemuligheder frem for grublerier og bekymringer
 • Vi giver præcis de værktøjer, der er nødvendige, for at tage kontrol over bekymringerne, grublerierne og de negative tanker

Metakognitiv terapi har vist sig at være utrolig effektiv til behandling af bl.a. stress, angst, depression og PTSD og langt de fleste psykologiske problemstillinger i øvrigt.

Metoden er også særdeles velegnet til helt almindelige problemstillinger som fx bekymringer, tankemylder, grublerier, tvivl, manglende motivation og energi, som er genkendelige for de fleste mennesker i større eller mindre grad.

Alle vil have gavn af nogle helt personlige metakognitive redskaber til større trivsel og glæde. Det gælder både i arbejdsliv og privatliv, så der kan skabes og opretholdes en sund balance.

Kvit præstationsangsten og øg din performance

KVIT PRÆSTATIONSANGSTEN & ØG DIN PERFORMANCE

– Foredrag af Maria Rasmussen og Zinaida Riisfeldt

Tirsdag d. 2/4 afholdt to af MIND CPHs psykologer et foredrag omkring præstationsangt og performance, og her er hovedtemaerne fra dén aften:

Hvis du har præstationsangst, kan du sikkert genkende, at det påvirker:

 • Humøret
 • Motivationen
 • Handlekraften
 • Koncentrationen
 • Forberedelsen
 • Præstationen
 • Livsglæden

(og ikke i den gode retning)

Og af denne grund har du sikkert allerede prøvet en masse for at slippe af med den!

MEN!

Hvis du læser med her, har du nok ikke haft den store succes med at blive fri af angsten. Endnu.

Til foredraget giver vi dig konkret indblik i hvilke tanke- og handlemønstre, der forårsager og vedligeholder din præstationsangst.

Og du kommer til at lære om de 5 typiske faldgruber i forbindelse med præstationsangst.

Du får konkret inspiration til:

En anden indgangsvinkel til din angst, hvor man ikke kun arbejder med symptombehandling men med de bagvedliggende vedligeholdende faktorer.

Styrk dit selvværd

STYRK DIT SELVVÆRD – Foredrag af Michael Portz

Tirsdag d. 26/2 2019 afholdt MIND CPHs psykolog Michael Portz et spændende og indholdsrigt foredrag om selvværd. Læs med herunder og få nøglepointerne med:

Kom ind og hør, hvordan vores psykolog Michael Portz booster dit selvværd.

Du får lov at prøve kræfter med, hvordan vi arbejder i terapien igennem nogle praktiske øvelser.

Du vil hurtigt opdage, hvordan løsningen kan være simpel og styrkende for dit selvværd.

Måske er din løsningsmodel, det der bliver forhindringen i at styrke dit selvværd. Det kan være at du har prøvet et eller flere af følgende løsninger for at få bedre selvværd:

Du har måske prøvet at….

snakke om det

købe selvhjælpsbøger

tage dig sammen

snakke med venner eller familie om det

Men du føler stadig ikke du er helt i mål… da det ikke har haft den ønskede effekt.

Tilbage til livet

TILBAGE TIL LIVET – Foredrag af Marie Molin og Erla Højsted

D. 15/1 2019 afholdt MIND CPHs chefpsykolog Erla Højsted et foredrag sammen med Marie Molin om at kvitte angsten og tage livet tilbage. Hovedtemaerne var:

Håber du også på at komme angsten til livs? Tænk, hvis det rent faktisk kunne lykkes?

Marie fik et angstanfald som 20-årig. Efterfølgende blev hun bange for at gå på gaden og angsten åd hende op, bid for bid, indtil hun næsten var bange for alt i verden. Hun prøvede virkelig alt for at få det bedre og for at få bugt med angsten.

Men så skete der noget, noget der gjorde at hun ved hun aldrig får det sådan igen. Undervejs vil metakognitiv psykolog Erla Højsted fortælle, hvad det er, der gør at folk blive angste og hvordan de slipper af med angsten igen.

Vil du også gerne slippe angsten, ligesom Marie? Så kig ind til os og hør Maries foredrag om, hvordan det er lykkedes hende at leve et helt normalt liv uden angst.

Tilmelding

Tilmelding, pris og tidspunkter finder du under hvert enkelt event ovenfor. De fleste af vores events er gratis.

Hvis du har spørgsmål til nogle events er du naturligvis også velkommen til at skrive til os på hello@mindcph.dk eller ringe til os på 31 11 13 15.

Alle events foregår i vores hyggelige lokaler på Bredgade 36B, 2. th., 1260 Kbh K.

Vi glæder os til at se dig!

Følg os på Facebook og Instagram – Vi poster om livet på klinikken og deler inspiration, redskaber og strategier til et liv fri for bekymringer og grublerier.
Velkommen til vores lyse rummelige lokaler, hvor du sammen med en af vores psykologer afdækker og eliminerer de forhold, der hindrer dig i at leve op til dit fulde potentiale.
envelopemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram