/

Det, der gør mig glad og taknemlig er ... ! ǀ MIND CPH

Det, der gør mig glad ... !

Jeg føler mig så privilegeret fordi jeg har et arbejde, som jeg elsker.

Det betyder ikke, at mit arbejde altid er let og overskueligt, ej heller at jeg altid træffer de rigtige beslutninger og gør alting perfekt. Men jeg elsker mit arbejde fordi det er meningsfuldt, livsbekræftende og enormt givende, at se mennesker udvikle sig og forbedre deres psykiske sundhed.

Og når jeg så får en sådan mail fra en tidligere kursist i min indbakke bliver jeg helt rørt - og det gør mig glad for mit arbejde.

Jeg har fået lov til at dele denne mail med dig, der overvejer om et metakognitivt gruppeforløb kunne være noget for dig.

***

Kære Erla.

Jeg vil bare sige TAK! At gå på jeres kursus har virkelig hjulpet mig!

Jeg blevet bedre til at OPDAGE når jeg kører rundt i spekulationer og til at identificere mine kontrolfreak-reaktioner!

Jeg er blevet meget bedre til at give slip på tankerne, fordi jeg beslutter mig for HVORNÅR (i morgen) det er OK at tage hånd om det her problem/de her spekulationer, og så kan jeg slippe det - det virker stort set hver gang

Selv den der irriterende lydfil har hjulpet: Jeg har opdaget, at det at koncentrere min opmærksomhed om noget andet kan fjerne et ubehag, som øjensynlig "bare" var tanker. Fx har jeg problem med tandbørstning om morgenen fordi det aktiverer min brækrefleks at få tandbørsten ind bag i munden (kun om morgenen, senere på dagen er der intet problem). Når jeg kommer dertil åbner jeg for vandhanen og koncentrerer mig om "Lyden af rindende vand" - det virker, så jeg kan børste færdig uden problemer .

Sidste nye er, at jeg simpelthen ikke mere gider bekymre mig om mine søvnproblemer. Jeg har besluttet mig for, at jeg sover fint(!), så jeg går i seng uden at spekulere over om jeg får sovet nok, og når jeg vågner op midt om natten tænker jeg: "Det er bare en lille pause og ih hvor ligger jeg dog dejligt her og om et øjeblik sover jeg igen"! Det gør jeg så ikke altid, men jeg slapper dejligt af og slumrer måske væk igen.

Jeg har opdaget, at der ikke kommer NOGET SOM HELST godt ud af triggertanken "Jeg har problemer med at sove!". Jeg siger nu til mig selv at "jeg sover helt normalt og godt og nok", og jeg tror på "fake it till you make it".

Jeg føler mig sikker på at den nye overbevisning er en selvforstærkende profeti .

Mit liv er simpelthen blevet bedre!!

Kære Erla, mange tusind tak for din hjælp!!

***

Behøver jeg sige mere ... ?

Vi starter et nyt Metakognitivt gruppeforløb mandag den 30. januar.

Der endnu nogle ledige pladser. Læs mere og book din plads.

Gode hilsner

Erla Højsted, psykolog i Mind Cph

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down