Generaliseret angst (GAD)

Hvis du har generaliseret angst har du også mange bekymringer. Bekymringerne kan handle om stortset alle emner. Uanset om dine bekymringer handler om fremtiden, arbejdet, skolen, familien og/eller andet eller du oplever hjertebanken og/eller uro, så kan vi hjælpe dig ud af bekymringerne og angsten.

Oplever du at blive fanget i negative tankespiraler, der kan være svære at bryde med? Kan en negativ tanke ligepludselig blive til flere timers overtænkning og bekymring? Mærker du ubehag og angst i kroppen, når du fanges i den negative tankespiral? Eller igangsættes tankemylderet af en ubehagelig følelse eller fornemmelse? Og oplever du, at det er svært at få kontrol over dit tankeliv og stoppe tankespiralerne?

Ønsker du konkrete redskaber til at genfinde kontrollen over dit tankeliv?

Generaliseret angst er karakteriseret ved tilstedeværelsen af mange bekymringer. Det kan give hjertebanken, svimmelhed, uro i kroppen og andre fysiske symptomer. Bekymringer og fysisk ubehag kan tage meget af din tid, det kan påvirke dit humør og din søvn. Bekymringerne kan tage alt din opmærksomhed, så det bliver svært at være tilstede i nuet og det kan tage alt dit mentale overskud og energi.

Bekymringerne kan både bevæge sig mellem forskellige tematikker eller omhandle tilbagevende emner. Et kerneelement ved generaliseret angst er, at bekymringerne opleves som svære eller helt umulige at kontrollere. Mange beskriver det som at være fanget i en negativ tankespiral, der kan være svær at få komme ud af.
Psykologerne hos MIND CPH er specialiseret indenfor behandling af generaliseret angst. Vores behandling er baseret på metakognitiv terapi, som har vist sig særdeles effektiv i behandlingen af generaliseret angst, fordi der netop arbejdes med at bryde den negative tankespiral og genfinde kontrollen over sit tankeliv. I et forløb hos Mind CPH vil du få konkrete redskaber til at øge din mentale fleksibilitet.
Med en øget mental fleksibilitet vil det ikke længere være bekymringerne eller angsten, der styrer dig, men dig selv, der får kontrollen over dine tankeprocesser. Det betyder, at du selv kan bestemme, hvor meget dine tanker og følelser skal fylde.

Vi er ikke særlig optaget af de konkrete tanker, men vi er mere interesseret i de tankeprocesser, der afgør, hvordan du besvarer dine tanker og hvor meget de får lov til at fylde. Så snart du oplever at have kontrollen over dit tankeliv og får tillid til dine egne mentale processer, vil symptomerne, ubehaget og bekymringerne forsvinde.

Behandling af angst 

Angstbehandling hos MIND CPH en evidensbaseret psykologisk metode og teori. Vi vil præsentere dig for en anden måde at håndtere dine negative tanker og følelser på. Vores psyke er en fantastisk størrelse og den er rigtig god til at regulere sig selv, uden vi behøves at gøre noget. Derfor vil du lære at gøre mindre med dine tanker og følelser, så du kan bruge mindre tid på dem og i stedet bruge mere tid på lige netop det, du har lyst til.

Individuel terapi for angst

Bestil din tid i dag. Det er fleksibelt, nemt og enkelt. Du kan vælge en af vores dygtige metakognitive psykologer, som sammen med dig tilrettelægger dit forløb. Vi tilbyder også online terapi.

Gruppeterapi for angst

Metakognitiv gruppeterapi er særdeles velegnet til behandling af angst. Hvis du ønsker en effektiv og prisvenlig behandling sammen med andre ligesindende, er gruppeterapi det rette for dig.

Er du pårørende?

Det kan være svært at gøre det rigtige som pårørende. Hvad end du er forælder, partner, ven leder eller kollega kan du ringe til os og få en snak om hvordan vi kan hjælpe.

  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb
  • “Jeg er blevet gladere for mit liv og mere nærværende i mit forhold. Jeg har mere overskud og energi, end før i tiden.” 

    Clara, 26: 1:1 terapi
  • Jeg har lært at styre mine tanker, fremfor at de styrer mig. Jeg er blevet meget gladere, og kan genkende mit gamle jeg igen, uden dumme tanker, der har taget over”.

    Chili,16 år: 1:1 terapi

Mød psykologerne i MIND CPH

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down