/

Den største fjende for din søvn ǀ MIND CPH

Du ved, at du skal være oppe om 4 timer. Tiden snegler sig af sted, og du sover ikke. Tankerne myldrer rundt, og du kan nærmest se din hjerne for dig, som en stor myretue, som du ikke har kontrol over. Og jo mere du bekymrer dig om ikke at kunne falde i søvn, des sværere er det. (Så er dette indlæg muligvis ikke noget for dig). MEN kan du genkende, at det kan være svært at koble af, så læs endelig med.

3,5 time til du skal op.

Har du været der nogensinde?

Jeg har.

Det har de fleste.

Fordi det er helt normalt en gang i mellem at have svært ved at falde i søvn.

Det kan være, at du går gennem en svær periode, hvor du har mange bekymringer og ofte er det især tiden inden du falder i søvn, der er præget af bekymringer over problemerne. I sådanne situationer er det ofte svært at stoppe med at bekymre sig. Men søvnproblemet aftager som regel i takt med at den svære periode aftager.

Der, hvor man kan tale om et søvnproblem, er oftest, når søvnproblemet er vedvarende og bekymringer eller angst for ikke at kunne falde i søvn bliver en af hovedårsagerne til, at man har svært ved at falde i søvn.

Lyder det genkendeligt?

Men det forholder sig desværre sådan med bekymringer, at jo længere tid man bruger på dem, des dårligere får man det, og jo sværere bliver det at falde i søvn.

Bekymringer (inklusive bekymringer om søvn) er en af de største faktorer, der påvirker, om det er nemt eller svært at falde i søvn.

Ligger du stadig i sengen og kan ikke sove?

Søvnproblemer kan fylde rigtig meget, men det er heldigvis muligt at gøre noget ved dem!

Du kan få et bekymringsfrit forhold til søvn.

Jo, også dig!

Du kan nemlig få kontrol over dine bekymringer og bestemme hvornår du vil bekymre dig og ikke og når bekymringerne om søvn lægges til side, så er det meget lettere at falde i søvn. Evnen til at vælge, hvornår du vil bekymre dig og ikke vil ikke blot kunne bruges i forhold til din søvn, men på alle områder af dit liv.

Hvordan falder jeg i søvn?

Nu spørger du sikkert, hvad skal du så skal gøre her-og-nu med dine bekymringer og bekymringer om bekymringer!

Så her kommer et metakognitivt tip:

Når du ligger i sengen og skal sove, anbefaler vi, at du ikke forsøger at undgå eller skubbe følelser eller tanker væk. Dette forstærker blot tankerne. Dét du i stedet kan gøre, er at iagttage dine tanker eller følelser udefra, og sige til dig selv: ”Nå, der var en tanke/følelse. Den vil jeg vente med at bekymre mig om til i morgen.”

Dette fortsætter du med at gøre med alle de tanker og følelser, der dukker op, mens du ligger i sengen.

Er du træt af, at gå med det på egen hånd, vil vi meget gerne hjælpe dig på vej mod en bedre søvn og større kontrol over dine bekymringer.

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down