/

Endnu engang Copenhagen Pride! ǀ MIND CPH

I manges øjne er Copenhagen Pride en fest, hvor man fejrer mangfoldigheden og kærlighed blandt mennesker. Men... For mange er dette også en dag, der har endnu større betydning!

Fordi der findes (stadig) homo - og biseksuelle mænd og kvinder samt trans personer, som jævnligt oplever at blive mødt med manglende forståelse, had eller det, der er endnu værre. Og for nogle af disse mennesker betyder det et liv plaget af ubehagelige tanker og frygt, blot fordi de har en anderledes seksualitet eller kønsidentitet.

Er man fx endnu ikke sprunget ud eller føler sig utilpas med sin kønsidentitet, kan mødet med andre mennesker være svært og give utallige bekymringer.

Man kan bl.a. være plaget af:

Usikkerhed,
ubehag
og frygt for,
ikke at passe ind i samfundet og hvordan, omverdenen vil forstå én
.

Disse tanker og følelser kan hænge ved i mange år, selv efter man er sprunget ud - og det kan være udfordrende at passe ind i en hverdag, hvor langt de fleste mennesker er heteroseksuelle.

Bekymringerne kan være så omfattende og voldsomme og kan resultere i alvorlige psykiske lidelser, som påvirker i mange aspekter af livet som bl.a. karriere og parforhold.

De ubehagelige tanker og følelser kan være svære at forstå og kan føles umulige at kontrollere. Og da seksualiteten er en uforanderlig størrelse, som man ikke bare kan ignorere eller løbe fra, gælder det om at finde en måde at leve med udfordringen.

At være anderledes end de fleste!

***

Men det er heldigvis muligt at få styr på bekymringerne og opnå en mental balance, hvor frygten, ubehaget og bekymringerne ikke fylder i det daglige liv.

I metakognitiv terapi arbejder vi med at få styr på de bekymringsprocesser, der skaber psykisk ubalance og lidelse, og vi kan hjælpe dig til at finde ro med at være anderledes – og få styr på bekymringerne og angsten.

Du kan læse om Metakognitiv terapi HER

Rigtig god fredag

Hilsen

Michael Baastrup Portz, psykolog i Mind Cph

PS: Rigtig god Copenhagen Pride uge, hvor vi sammen fejrer en vigtig begivenhed og støtter de mennesker, som til hverdag lever med disse ubehagelige tanker og følelser, der kan resultere i psykisk belastende tilstande.

 

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down