Terapi til børn

Børn kan i perioder have det svært – og nogle gange kan det være hjælpsomt med terapeutisk støtte for, at få det mentale helbred og familiens hverdag tilbage på skinnerne. Et metakognitivt terapiforløb kan give jer et gladere barn og en lettere hverdag.

Alle børn kan have perioder, hvor visse ting eller situationer føles vanskelige. Ofte finder de selv ud af at overkomme udfordringerne, men nogle gange bliver problemerne hængende, og ender med at forstyrre familielivet, dagligdagen, humøret, relationer til venner, skolen, fritidsaktiviteter m.m. Det kan være at dit barn pludselig ikke vil i skole, klager over ondt i maven eller har svært ved at koncentrere sig. Muligvis bemærker du, at dit barn er blevet stille, bruger meget tid på telefonen eller iPad’en, har svært ved at blive passet, afleveret eller sove ude, eller beder om rigtig mange detaljer, hver gang der skal ske noget nyt.

Det, der kan fylde hos børn, kan se vidt forskelligt ud, afhængigt af kontekst og alder. Men uanset om bekymringerne handler om; hvorvidt de andre i skolen kan lide mig, eller hvad der kunne gå galt med mor, far eller søskende, har de alle dét til fælles, at de sætter gang i nogle rigtigt ubehagelige tanker, følelser og symptomer. Når bekymringerne tager om sig, er det derfor rigtig svært at finde energien og modet til at tage i skole, have legeaftaler, sove ude, lave lektier og deltage i fritidsaktiviteter.

Børn kan bekymre sig om rigtig mange ting. Hos MIND CPH tilbyder vi terapiforløb til børn, for hvem bekymringer fylder lidt for meget, og derfor ender med at forstyrre hverdagen.


Børn kan bekymre sig om rigtig mange ting. Hos MIND CPH tilbyder vi terapiforløb til børn, for hvem bekymringer fylder lidt for meget, og derfor ender med at forstyrre hverdagen.

Hvordan foregår terapi til børn

Et børneterapiforløb er jeres mulighed for at få et gladere barn og en mere velfungerende hverdag. Forløbet vil starte med en forældresession, hvor I beskriver, hvad I ser hos jeres barn, som bekymrer jer. Psykologen vil også være interesseret i at høre, hvad I som forældre har forsøgt jer med indtil videre – både hvad der har virket, og hvad I har haft mindre succes med – samt indsamler relevante informationer om jeres barns og families situation. Forældresessioner skaber også et rum, hvor I kan lufte jeres bekymringer og frustrationer, og I får samtidig vejledning i, hvordan I bedst støtter jeres barn undervejs i et terapiforløb. I forældresessionen vil psykologen give jer en introduktion til nogle af de teknikker, redskaber og øvelser, som jeres barn vil møde i terapien.

I de efterfølgende samtaler vil I som udgangspunkt være med i begyndelsen af sessionen. Derefter vil I blive sendt ud, så jeres barn sidder på enehånd med psykologen. I sessionerne vil psykologen gennem konkrete øvelser udforske, hvordan jeres barn kan få en gladere og nemmere hverdag, når de lærer selv at styre, hvor meget problemer, negative tanker og ubehagelige følelser skal fylde i skolen og fritiden. Afslutningsvis vil I blive hentet ind igen, for at blive vejledt i, hvordan I bedst støtter op om terapien og det eventuelle hjemmearbejde, som jeres barn skal øve til næste gang.

Det er vores erfaring at terapien er langt mere effektiv, når jeres barn oplever at have et trygt og fortroligt rum med psykologen til at udforske og afprøve nye måder, at forholde sig til tanker og udfordringer på.

I vil som forældre altid opleve at blive inddraget og klædt på af psykologen til at støtte jeres barns udvikling bedst muligt. Psykologen vil derfor altid sørge for at indkalde jer til en forældresamtale, hvis der er brug for det, ligesom det altid er muligt for jer at booke en forældresession, hvis I ønsker at vende jeres tanker eller få mere indgående viden om, hvordan I bedst støtter jeres barn undervejs i forløbet.
  • “Forløbet har givet mig mere mod, og gjort det nemmere for mig at springe ud i nye ting og være social. Jeg har været rigtig glad for forløbet og har udviklet mig enormt meget”.

    Andrea, 16  år
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb
  • “Jeg har lært at styre mine tanker, fremfor at de styrer mig. Jeg er blevet meget gladere, og kan genkende mit gamle jeg igen, uden dumme tanker, der har taget over”.

    Chili, 16, år

Mød psykologerne i MIND CPH

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down