/

Angst

Angst er en mangfoldig tilstand og kommer i mange afskygninger. Uanset om du er bekymret for fremtiden, arbejdet, skolen, dine relationer eller dit helbred. Eller om du har det svært i det sociale, oplever (pludselige) og kraftige angstsymptomer eller uro. Så kan vi hjælpe dig ud af angsten og ind i livet.

Oplever du at blive fanget i tankespiraler, som det kan være svære at bryde med? Kan en negativ tanke pludselig blive til timers overtænkning og bekymring? Og mærker du ubehag og angst, når du bliver fanget i de negative tankespiraler? 

Eller er det mere symptomer og ubehagelige kropslige fornemmelser, der starter bekymringer og tankemylder? Og oplever du, at det er svært at få kontrol over dit tankeliv og dine symptomer, uanset hvor meget du har forsøgt?

Oplever du fx uforklarlig svimmelhed, hjertebanken, trykken for brystet, snurren i hænder og fødder, har du spændinger eller kvalme og opkastfornemmelser? Har du svært ved at sove eller vågner du brat af mareridt eller badet i sved? 

Uanset, så er der hjælp at hente.

Mange af disse symptomer og andre med er tegn på angst og i stedet for at bokse med det selv og lade det ødelægge dit liv, så kan vores trænede psykologer hjælpe dig ud af din angst og give dig nye perspektiver, der hjælper dig til at leve et liv uden generende og invaliderende angst. 

Vi vil sammen med dig strukturere et forløb, som tager udgangspunkt i din unikke livssituation og vi hjælper dig netop der, hvor du har brug for det.

Læs mere om de forskellige angstlidelser

Hvad er angst

Angst består af en samling af symptomer, tankemønstre og en adfærd, der alle vedligeholder angstlidelsen. Tanke- og adfærdsmønstrene er forskellige afhængigt af, hvilken angstlidelse det drejer sig om. Handler det om generaliseret angst, vedrører angsten og bekymringerne en bred vifte af hændelser og situationer. Handler det om helbredsangst/sygdomsangst, er det relateret til en bekymring for sygdom og et fokus på kropssymptomer. Handler det om social angst er symptomer og bekymringer koblet til sociale- og eller præstationssituationer. Panikangst er mere relateret til kraftige og ofte pludselige og uforudsigelige symptomer.
Der findes desuden mere specifikke angstlidelser, som vi kalder for fobier. Det kan være en kraftig angst for opkast, blod, flyskræk, edderkopper osv. OCD er også en angstlidelse hvor tvangstanker - og handlinger fylder så meget at de bliver et problem for den enkelte. 

Angst er i en vis udstrækning noget alle mennesker støder på. Således er angst en normal og uundgåelig følelse. F.eks. kender de fleste til at være nervøse når vi skal noget vi aldrig har prøvet tidligere, eller skal noget særligt, som at gå til eksamen eller en jobsamtale.

Men for nogle bliver angst en mere gennemgående og grundlæggende forstyrrende tilstand, som gradvis fylder mere og mere og på et tidspunkt bliver så problematisk at det hæmmer livet. 

Desværre hersker der en udbredt misforståelse om angst, at den er svær og ofte umulig at behandle og at man istedet skal lære at leve med sin angst. Men angst er ikke en lidelse, man behøver at leve med. Der findes effektiv behandling, således at man kan blive helt fri af en hæmmende angst. 

Hos MIND CPH er vi eksperter i metakognitiv terapi som har en dokumenteret effekt på angst.

Typiske symptomer på angst

Fysiske symptomer som trykken for brystet, hjertebanken, svimmelhed, tør mund, uro, sitren i kroppen, kvælningsfornemmelser, snurren i arme og ben, søvnbesvær, mareridt, let forpustet, opkastfornemmelser, kvalme, ondt i maven, spændingshovedpine og spændinger i musklerne.
Bekymringer, grublerier, tankemylder, fokus på dét, der kan gå galt, overtænkning, koncentrationsvanskeligehder og katastrofetænkning.
Ængstelighed, bange for nye ting, bange for at være alene, tvivl, svært ved at træffe beslutninger, lavt selvværd, uselvstændighed og rastløshed.
Undgåelse, overspringshandlinger, tjekkeadfærd, spørge andre til råds, monitorering, holde øje med andre, have antennerne ude og evaluere sig selv og sammenligne sig selv med andre.

Behandling af angst 

Angstbehandling hos MIND CPH bygger på en stærk og evidensbaseret psykologisk metode og teori. 

Vi vil præsentere dig for en ny måde at håndtere dine negative tanker og følelser på, hvor du gennem konkrete redskaber vil få hjælp til at finde vejen til ro og mental fleksibilitet. 

Vores psyke er en fantastisk størrelse og den er rigtig god til at regulere sig selv, uden vi behøves at gøre noget. Derfor vil du lære at gøre mindre med dine tanker og følelser, så du kan bruge mindre tid på dem og i stedet bruge mere tid på lige netop det, du har lyst til. 

Individuel terapi for angst

Bestil din tid i dag. Det er fleksibelt, nemt og enkelt. Du kan vælge en af vores dygtige metakognitive psykologer som sammen med dig tilrettelægger dit forløb. Vi tilbyder også online terapi.

Gruppeterapi for angst

Metakognitiv gruppeterapi er særdeles velegnet til behandling af angst. Hvis du ønsker en effektiv og prisvenlig behandling sammen med andre ligesindende er gruppeterapi for dig.

Er du pårørende?

Det kan være svært at gøre det rigtige som pårørende. Hvad end du er forælder, partner, ven leder eller kollega kan du ringe til os og få en snak om hvordan vi kan hjælpe.
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb
  • Mind CPHs kurser har virkelig hjulpet mig. Jeg er blevet god til at opdage, hvornår jeg sidder fast i spekulationer og grublerier. Jeg kan give slip på de negative tanker. De er bare tanker og jeg har lært at genvinde kontrollen over dem. TAK!

    Anne, 33 år: deltager på gruppeforløb

Mød psykologerne i MIND CPH

Få mere viden — skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne.
Ja, tak – tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration, information og gode råd til at få bugt med grublerierne og bekymringerne

Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet

Find os

MIND CPH ApS
Bredgade 36B, 2.th.
1260 Kbh K.
CVR Nr. 37210617
Vi er medlem af:

Følg os

© MIND CPH 2023
chevron-down